PLATA CU ORA?

Probleme legate de salarii, concedii, navete si orice alteceva legat de viata ca angajat bugetar

PLATA CU ORA?

Mesajde artura » 15 Noi 2018, 14:56

Buna ziua,
in numele unei colege, va prezint urmatoarea situatie:

- invatator pensionar suplineste CIC, 3 clase simultane din 01-10-2018.
Acum a aflat ca este remunerata "plata cu ora" , nu primeste sporul pentru clase simultane si nici sporul de zona (nu i-a fost incheiat contractul de munca, inca)

Intreaba:
-Exista vreo prevedere legala pentru ca un invatator sa fie platit in acest mod, adica doar orele de predare, atata vreme cat el face si sedinte cu parintii, si meditatii, pregatiri pentru concursuri, etc cu elevii, a participat la sedinta CP din octombrie, ...?
-Exista vreo prevedere legala care sa sisteze acordarea acelor sporuri?
Daca exista care sunt(nr. art, data emiterii)

Va multumesc in numele colegei mai in varsta(Am invatat multe lucruri folositoare in munca la clasa de la dansa, in aceasta luna de cand o am colega... de naveta)
artura
 
Mesaje: 21
Membru din: 20 Aug 2009, 11:25

Re: PLATA CU ORA?

Mesajde sportiv » 19 Noi 2018, 00:39

Pentru pensionari la plata cu ora se plătesc DOAR orele pe care le semnează în condică! Din cele 20 ale clasei I , să spunem, se scad 4 (2 ed. fizică, una religie, 1 engleză ) și celelalte se plătesc, adică 16 săptămânal!
Art. 9 din ordin 4827 din 06-09-2018:Articolul 9
(1) Calculul pentru plata cu ora se raportează la norma didactică de predare-învăţare-evaluare, de instruire practică şi de evaluare curentă a preşcolarilor şi a elevilor în clasă prevăzută la art. 262 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Pentru calculul tarifului la plata cu ora aferent posturilor didactice de predare/catedrelor vacante/rezervate se utilizează salariul de bază aferent cadrului didactic încadrat, având în vedere treapta de vechime în învăţământ şi gradul didactic corespunzător. La salariul de bază se aplică, după caz, următoarele sporuri: indemnizaţie pentru învăţământ special, indemnizaţie pentru zone izolate, spor pentru activitatea de predare în sistemul penitenciar, spor pentru predare simultană.
(3)Tarifele orare din învăţământul preuniversitar se calculează prin raportarea salariului de bază calculat conform alin. (2) la numărul de ore aferent normei didactice de predare, astfel:
a)1/72 pentru norma didactică de 18 ore pe săptămână;
b)1/64 pentru norma didactică de 16 ore pe săptămână în învăţământul special;
c)1/96 pentru norma didactică de 24 de ore pe săptămână, învăţători, antrenori din palatele şi cluburile copiilor, profesori de instruire practică şi maiştri-instructori;
d)1/80 pentru norma didactică de 20 de ore pe săptămână, învăţător-educator, institutor-educator, profesor-educator, maistru-instructor şi profesor de instruire practică în învăţământul special;
e)1/80 pentru profesori pentru învăţământul primar, învăţători, institutori învăţământ primar;
f)1/100 pentru profesori pentru învăţământul preşcolar, educatoare, institutori învăţământ preşcolar.
P.S Este obligatorie încheierea CIM pentru angajați! Cei la plata cu ora, care au și normă de bază, (nepensionarii) au un al doilea CIM.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2917
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Sindicale

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron