planificare limba franceza

planificare limba franceza

Mesajde fleuriste » 02 Sep 2007, 11:56

in urma unei brigazi care a avut loc la noi in scoala inspectoarea de specialitate mi-a recomandat sa intocmesc planificarea anuala la limba franceza, limba moderna 2 la clasele V-VIII, desi ii prezentasem planificarea calendaristica anuala. sunt formator judetean din 2001, iar la stagiile de la Agafton am fost instruiti in abilitare curriculara ceea ce presupune si intocmirea planificarii care de atunci se numeste planificarea calendaristica anuala. am cautat in toate sursele de documentare (internet, site-uri educationale, carti) modelul unei planificari anuale, alta decat cea mentionata mai sus. in ghidul de aplicare al programei scolare de limba franceza clasele III-VIII, editat de CNC in 2001 in urma stagiilor de la Agafton, nu apare nici o planificare anuala, ci numai planificarea calendaristica anuala. inclin sa cred ca anumite persoane nu cunos foarte bine modificarile survenite in ultimii 6-7 ani. poate cineva sa ma lamureasca? :?:
fleuriste
 
Mesaje: 2
Membru din: 02 Sep 2007, 11:43

Mesajde elle24 » 02 Sep 2007, 17:44

Planificarea anuala nu are continuturi sau obiective de referinte sau unitati de invatare. Eu intocmesc planificari calendaristice si planificari anuale. Adica iti imparti orele in functie de felul lor: ore de predare-invatare, ore de comunicare, ore la dispozitia profesorului etc. Daca-mi dai o adresa de mail, iti trimit un model, ca pe forum nu stiu cum se face. :?
elle24
 
Mesaje: 108
Membru din: 19 Ian 2007, 10:17

planificare anuala

Mesajde fleuriste » 05 Sep 2007, 07:57

multumesc, elle. cunosc acel model de planificare anuala. chiar l-am folosit acum multi ani si inca il mai am printre documentele date la stagiul de la Agafton. la un moment dat ni s-a spus ca nu mai este obligatorie si acest lucru tot reprezentantii ISJ ni l-au spus. insa acum sunt alti reprezentanti, iar la limbi moderne avem o persoana care a impartit profesorii de limbi moderne in favoriti si inamici. problema este ca nu m-a informat cum se intocmeste si am impresia ca daca o intreb imi va povesti despre vechiul model in care scriam titlul lectiei si cate ore alocam. acelasi lucru stiu majoritatea profesorilor si mai ales cei in varsta care dau si tonul. toate aceasta confuzie exista pentru ca aceste documente, atat de utile mai ales celor nou intrati in sistem, nu exista pe un site oficial al ministerului. site-ul consiliului pentru curriculum este incomplet si neactualizat.
fleuriste
 
Mesaje: 2
Membru din: 02 Sep 2007, 11:43

Mesajde kasivitan » 23 Sep 2007, 13:33

Daca ai realizat totusi minune aia de plaificare anuala,te rog sa mi-o dai si mie ca model!
Adresa mea de mail este:kasivitan@yahoo.com

Trimite-mi te rog,ptr clasa Va,incepatori,daca ai; daca nu, un model oarecare!

Multumesc anticipat!
kasivitan
 
Mesaje: 23
Membru din: 21 Sep 2007, 22:58

planificare pe unitati de invatare

Mesajde profgm » 07 Ian 2008, 19:14

buna fleuriste
gica ma numesc....poti s ama ajuti si pe mine cu planificari pe unitate de invatare pt clasele V- VIII CAVALLIOTI L2 ??
multumesc frumos !!!!
profgm
 
Mesaje: 9
Membru din: 07 Ian 2008, 19:03

Mesajde gea » 07 Ian 2008, 21:53

Cred ca s-a mai discutat asta pe aici pe undeva parca.. Si inca nu ne-am lamurit. Eu stiu ca exista
1) Planificare calendaristica (pe care unii o intocmim pe semestre, altii pe tot anul scolar. Pe aceasta o facem amanuntit, cu Ob. de referinta, Unitati de Invatare, Continuturi, Ore alocate, eventual Material did, eventual Evaluarea)

2) Planificare anuala (care nu contine "titlul lectiei si cate ore alocam", ci
tipuri de lectii pe sem I si II si cate ore alocam. De ex. clasa a V-a : zic la intamplare acum ca nu ma uit in Planificare: Ore de predare: 50 ; Ore de evaluare.........../ Reactualizare la inceput de an.../ Rec. finala ........./ Ore la dispozitia prof.) Etc .... Tre sa iasa nr. de ore pe verticala si orizontala atatea cate prevede programa pe an!!


Ne-am cam zapacit in povestea asta... Asa incat intreb si io... Oare nu asa trebe???? :P
gea
 
Mesaje: 180
Membru din: 30 Sep 2004, 02:33


Înapoi la Limbi moderne

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori