Noile programe de matematica la clasele a V-a si a VI a

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

Noile programe de matematica la clasele a V-a si a VI a

Mesajde 1xyz2p » 15 Sep 2018, 10:47

Despre noile programe la clasele a V a si a VI a expertii ministerului spun ca sunt prezentate intuitiv, ca elevii le pot asilmila usor! Ca sunt prezentate intuitiv sunt de acord! Materialul prezentat este foarte vast!! Am predat la clasa a V-a un an de zile si copiii se plangeau pentru ca ora de ora aveam lectie noua! Prea multe notiuni noi! Elevii nu au timpul necesar sa le asimileze, sa le fixeze, sa capete priceperi si deprinderi de rezolvare a exercitiilor si problemelor! De aceea s au plans tot timpul! Programa de clasa a VI-a este conceputa in acelasi mod. Vom vedea ce se va intampla anul acesta! Nici manuale nu am primmit pana la aceasta data!! Sunt pentru o programa care sa aiba urmatoarea structura: o treime (45 ore)predare cunostinte noi, o treime(45 ore) consolidarea cunostintelor, o treime (45 ore) formare de priceperi si deprinderi, teze, pregatirea tezei, ore la dispozitia profesorului. Un an scolar cu multe impliniri! PS. Sper sa ne citeasca cineva, mai ales cei care intocmesc programele scolare!!! Cu bine!
1xyz2p
 
Mesaje: 9
Membru din: 14 Feb 2012, 18:10

Re: Noile programe de matematica la clasele a V-a si a VI a

Mesajde sportiv » 15 Sep 2018, 23:14

1xyz2p scrie:Despre noile programe la clasele a V a si a VI a expertii ministerului spun ca sunt prezentate intuitiv, ca elevii le pot asilmila usor! Ca sunt prezentate intuitiv sunt de acord! Materialul prezentat este foarte vast!! Am predat la clasa a V-a un an de zile si copiii se plangeau pentru ca ora de ora aveam lectie noua! Prea multe notiuni noi! Elevii nu au timpul necesar sa le asimileze, sa le fixeze, sa capete priceperi si deprinderi de rezolvare a exercitiilor si problemelor! De aceea s au plans tot timpul! Programa de clasa a VI-a este conceputa in acelasi mod. Vom vedea ce se va intampla anul acesta! Nici manuale nu am primmit pana la aceasta data!! Sunt pentru o programa care sa aiba urmatoarea structura: o treime (45 ore)predare cunostinte noi, o treime(45 ore) consolidarea cunostintelor, o treime (45 ore) formare de priceperi si deprinderi, teze, pregatirea tezei, ore la dispozitia profesorului. Un an scolar cu multe impliniri! PS. Sper sa ne citeasca cineva, mai ales cei care intocmesc programele scolare!!! Cu bine!

:P Doar nu credeți că sunteți singura/ul care ați ridicat problema programelor școlare! ,,Câinii latră, caravana trece”, mai ales că nu citește nimeni, pe nicăieri, nu numai pe aici, dorințele/propunerile noastre! Le adună, ca să nu spună cineva că nu fac asta, dar materialul întocmit de ei este deja ,,bun de tipar”! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2919
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Noile programe de matematica la clasele a V-a si a VI a

Mesajde 1xyz2p » 22 Sep 2018, 12:58

Ai dreptate! Eu mi-am spus parerea! Macar ne citim intre noi! Cu bine!
1xyz2p
 
Mesaje: 9
Membru din: 14 Feb 2012, 18:10


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron