MOBILITATI INDIVIDUALE- COMENIUS

Limba straina studiata in scoala

MOBILITATI INDIVIDUALE- COMENIUS

Mesajde coryna_coryna8 » 10 Apr 2010, 09:40

STAGIU PEDAGOGIC DE FORMARE AL PROFESORILOR DE LIMBA FRANCEZA CA LIMBA STRAINA
ORGANIZAT LA BORDEAUX, FRANTA IN PERIOADA 22 MARTEI – 2 APRILIE 2020


Stagiul desfasurat in perioada 22 martie – 2 aprilie la Alianta Franceza din localitatea Bordeaux din Franta si realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in Cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Invatare pe tot Parcursul Vietii- s-a adresat in mod special profesorilor de limba franceza ca limba straina( de scoala primara si scoala generala) care doreau perfectionarea si reactualizarea practicilor in cadrul orelor de curs. Nivelul minim al acestui stagiu era B2 al CECR.
Fara a neglija importanta pe care teoria o are in formarea profesorilor, acest stagiu a avut ca obiectiv major valorizarea ansamblului de aspecte pragmatice raportate la activitatea de invatare.
Participantii la stagiu au avut posibilitatea ca intr-o ambianta interactiva de schimburi si dezbateri sa-si orienteze activitatea catre o gama larga de documente autentice si antrenarea in didactizarea activitatilor de invatare: utilizarea de video in clasa, alegerea suporturilor didactice precum benzile desenate, literatura, cinema) ceea ce a dus la achizitionarea de noi instrumente utile si metode de invatare.
Printre activitatile desfasurate de-a lungul celor 2 saptamani putem enumera: limbajul francez familiar si oral, locul si rolul gramaticii si exprimarii scrise intr-un curs de limba franceza ca limba straina, utilizarea mijloacelor media in cadrul oelor de predare, predarea avand ca suport benzile desenate, filmele, cantece si ghicitori , articole din ziare sau reviste dar si participarea la activitati culturale precum vizitarea orasului Bordeaux, initierea in degustarea vinului, vizita la o librarie, sarbatorirea Zileleor Francofoniei intr-un cadru festiv si prepararea unei retete traditionale specifice zonei Aquitaine.
http://stagepedagogiquecomenius.blogspot.com/
Am petrecut doua saptamani de vis incercand sa aflu cate ceva despre sistemul de invatamant din Franta, despre istoria si traditia orasului Bordeaux care este intr-adevar splendid si am incercat sa imi perfectionez cunostintele legate de sistemul de predare- invatare interactiva bazat pe utilizarea diverselor suporturi didactice.
Pe langa activitatile didactice la care am participat am avut,de asemenea prilejul de-a cunoaste si socializa cu persoane de alte nationalitati( Republica Ceha, Danemarca, Italia si bineinteles, Franta) ceea ce a facilitat schimbul de experienta la nivel international.
Activitatea de initiere in degustarea vinului din cadrul Scolii de vinuri din Bordeaux am considerat-o cea mai interesanta pentru ca am avut ocazia sa aflu foarte multe lucruri interesante dar la fel de mult pot spune ca m-a impresionat si orasul Bordeaux care este superb.
Tot in aceasta perioada am avut ocazia de a vizita si orasul Toulouse denumit “Orasul roz” din cauza cladirilor din caramida care-l strajuie .
Concluzionand pot spune ca orice noua experienta este bine venita si ca din fiecare lucru oricat de minor sau nu ar fi, avem cate ceva de invatat.Iar eu pot spune ca a meritat!
http://stagepedagogiquecomenius.blogspot.com/
coryna_coryna8
 
Mesaje: 14
Membru din: 26 Dec 2007, 16:57

Re: MOBILITATI INDIVIDUALE- COMENIUS

Mesajde elena1960 » 04 Mai 2010, 19:52

Buna ziua! Am citit cu mult interes postarea dvs; am privit si fotografiile si am concluzionat ca a fost cu totul deosebit la Bordeaux. Si eu voi pleca in luna iulie tot la Bordeaux in aceleasi conditii. Daca nu va cer prea mult, apelez la bunavointa dvs. in a-mi relata direct aspecte ale acestui stagiu; m-ar interesa ce vi s-a cerut acolo, ce probleme specifice ati intampinat (cazare, curs, transport etc.) Eu as indrazni chiar sa va cer un nr de telefon si sa vorbim. Astept vesti de la dvs. Cu prietenie, Elena Marinescu, Ploiesti.
elena1960
 
Mesaje: 37
Membru din: 11 Mar 2007, 14:39

Re: MOBILITATI INDIVIDUALE- COMENIUS

Mesajde elena1960 » 26 Mar 2011, 19:59

:)
elena1960
 
Mesaje: 37
Membru din: 11 Mar 2007, 14:39


Înapoi la Limba Franceza

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori