Lansarea proiectului ERASMUS+ la Colegiul Tehnic din Resita

Lansarea proiectului ERASMUS+ la Colegiul Tehnic din Resita

Mesajde Rancudalina » 14 Ian 2020, 12:29

Colegiul Tehnic din Reşiţa a câştigat un nou proiect de mobilităţi cu finanţare europeană prin Programul ERASMUS +, intitulat ”Mobilitătile educationale - oportunitati de angajare pe piata muncii pentru viitorii absolvenți”. Iniţiativa se bucură de un buget alocat de 68 339,00 euro, reprezentând cheltuielile de organizare, transport, subzistenţă. Proiectul va fi implementat până anul viitor, la sfârşitul lunii noiembrie 2020.
În acest context, la stagiul ce se va derula în luna mai 2020 în oraşul spaniol Granada, Spania, în cadrul unor firme spaniole de prestigiu, vor participa 23 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, învățământ liceal și învățământ profesional, care se pregătesc în următoarele calificări profesionale: Tehnician designer vestimentar, Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii, Tehnician instalator pentru constructii și Mecanic utilaje si instalatii in industrie.
Protagoniştii vor avea şansa de a exersa operaţii tehnologice cu utilaje şi tehnologii din domeniile industrie textilă și pielărie, mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, de a participa la activităţi moderne de formare profesională, de a-şi dezvolta abilităţi şi competenţe menite să le deschidă uşa angajării pe piaţa europeană a muncii şi, de ce nu, de a-şi pune pe picioare propria afacere. În plus, tinerii care se vor implica în proiect îşi vor putea dezvolta competenţele de comunicare, lingvistice, sociale şi culturale.
Instituţia reşiţeană are calitatea de coordonator şi beneficiar al proiectului, acesta derulându-se în parteneriat cu şase organizaţii din Spania.
În urma participării la proiect, fiecare participant va primi certificat “Europass Mobility” pentru formarea profesională şi certificate de participare din partea organizaţiilor de primire şi a organizaţiei intermediare M.E.P. Europroject Granada.

Coordonator proiect,
prof. Elena Dalina RANCU
Colegiul Tehnic Reșița
Rancudalina
 
Mesaje: 1
Membru din: 04 Mai 2012, 08:52

Înapoi la Proiecte didactice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron