Invatatoarea jigneste copiii!!!

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

Mesajde gherghescudoina » 08 Dec 2008, 18:16

O primavara frumoasa!
Ultima oară modificat de gherghescudoina pe 08 Mar 2009, 22:34, modificat 1 dată în total.
gherghescudoina
 
Mesaje: 285
Membru din: 26 Ian 2007, 18:03
Localitate: BARLAD-VASLUI

Mesajde daneza2168 » 03 Ian 2009, 22:15

Sunt educatoare si parinte .Niciodata nu am adresat un cuvant urat unui copil insa poate ca sunt norocoasa ca lucrez cu cei mici care fac si ei prostioare insa sunt inocente in acelasi timp ma intreb daca as lucra cu cei mari daca as avea aceeasi rabdare .Din punct de vedere al unui parinte cred totusi ca nu trebuie sa-i credem intotdeauna pe cuvant pe copii.De exemplu de cate ori copiii mei veneau cu astfel de acuzatii prima data intrebam ,,dar tu ce-ai facut ?,nu cred ca a spus din senin".Aceste intrebari sunt binevenite daca copilul e vinovat o sa inteleaga ,insa daca noi ca parinti ascultam si credem fiecare acuzatie si apoi mai spunem fata de copil ,,Lasa ca vin eu la scoala vede ea sau el(profesorul)" ,copilul va mai acuza (de cele mai multe ori pe nedrept)pentru ca va sti ca parintii il cred si il sustin .
Cred ca mamica ar trebui sa o intrebe pe fetita care este motivul care declanseaza comportamentul invatatorei iar apoi trebuie sa discute in particular cu invatatoare fara a stii copilul si sa ii asculte varianta acesteia.
daneza2168
 
Mesaje: 13
Membru din: 15 Sep 2005, 14:39

...

Mesajde petronela_slavu » 19 Ian 2009, 19:08

Consider ca ar fi fost firesc sa faceti aceasta afirmatie semnand cu numele real... E greu sa ne pronuntam, cunoscand doar varianta dumneavoastra. Daca v-ati fi asumat responsabilitatea celor afirmate, poate doamna invatatoare in cauza ar fi prezentat si dumneaei o varianta.
petronela_slavu
 
Mesaje: 93
Membru din: 03 Ian 2009, 01:14
Localitate: Valea Jiului

invatatoarea jigneste copiii

Mesajde violetairina » 16 Feb 2009, 15:23

EU sunt mama unui copil de clasa a VI a care, de curand a fost batut, jignit...... in fata clasei. Motivul? Nu avea caietele de clasa si de teme ...impecabile, adica la unele pagini lipsea linia trasa la caiet,corecturile erau.....nu foarte estetice, iar un desen la geometrie nu era executat cu culorile preferate de d-na profesoara, ci cu creionul. A doua zi, comportamentul d-nei s-a repetat . Acesta este un motiv, intemeiat, pentru o asemenea violenta? La clasa a VI a se mai pun note pe....aspectul caietelor? la matematica? S a va citez din Legea nr. 272 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului :Art. 23. - (1) Copilul are dreptul la libertate de exprimare;Art. 28 - (1) Copilul are dreptul la respectarea personalităţii şi individualităţii sale şi nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante.
(2) Măsurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decât în acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se află în legătură cu dezvoltarea fizică, psihică sau care afectează starea emoţională a copilului;(2) În cadrul procesului instructiv-educativ copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de către cadrele didactice, de a fi informat asupra drepturilor sale, precum şi asupra modalităţilor de exercitare a acestora. Pedepsele corporale în cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise.
Ei, ce spuneti? Stimati profesori si invatatori, nu va mai vaitati atat, ce semanati asta culegeti! Cu totii traim vremuri nu chiar bune, cu totii suntem stresati, dar ce ar fi ca, la locul de munca , sa ne batem cu colegii pt ca suntem stersati!? Explicatia este alta, din punctul meu de vedere: profitati de faptul ca ei sunt minori.....si va varsati toate nemultumirile personale, sau nu, pe elevi.
violetairina
 
Mesaje: 2
Membru din: 16 Feb 2009, 14:27

Mesajde albinutza » 20 Mar 2009, 07:32

personal sunt impotriva bataii.
DAR, si aici d-na "violetairina" putin ati gandit inainte de concluzia dumneavoastra??? "Stimati profesori si invatatori, nu va mai vaitati atat, ce semanati asta culegeti! Cu totii traim vremuri nu chiar bune, cu totii suntem stresati, dar ce ar fi ca, la locul de munca , sa ne batem cu colegii pt ca suntem stersati!? Explicatia este alta, din punctul meu de vedere: profitati de faptul ca ei sunt minori.....si va varsati toate nemultumirile personale, sau nu, pe elevi." ??? V-ati gandit ca poate aveti si dumneavoastra, ca parinte, vreo vina? V-ati gandit ca acest copil a stat 7 ani acasa si aveati obligatia sa-l invatati elementarele reguli de bun-simt? V-ati gandit ca un copil mai are si obligatii si numai drepturi?
Ati citat din Legea 272.Foarte bine.Cu bataia am lamurit-o!NU! Dar cum ramane cu restul? "...altor tratamente umilitoare ori degradante" Adica nu ai voie nici macar sa-i spui ceva pe un ton mai ridicat ca vine iar legea: " Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se afla in legaturacu dezvoltarea fizica, psihica sau care afecteaza starea emotionala a copilului;(2) In cadrul procesului instructiv-educativ copilul are dreptul de a fi tratat cu respect de catre cadrele didactice, de a fi informat asupra drepturilor sale, precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora. Pedepsele corporale in cadrul procesului instructiv-educativ sunt interzise." Si daca ai in fata ta un nesimtit care a stat in puf si i s-a permis orice-ca e odorul mamei si acum ,constrans de niste reguli, face ce face si calca el pe demnitatea profesorului...Nu ar trebui sa fie respect reciproc? A,nu! Doar profesorii trebuie sa stea la cheremul fiecarui nesimtit caruia mama a uitat sa-i predea buna-cuviinta! Asta e! Copiii,multi ca ai dumneavoastra, nu stiu unde le e locul, profesorii nu au posibilitatea de a pedepsi -conform legii...Vai de noi !
Va doresc sa aveti un fiu care sa va vorbeasca asa cum face la scoala cu profesorii iar daca incercati sa ridicati vocea sa va ganditi la atentati la starea emotionala a copilului
albinutza
 
Mesaje: 75
Membru din: 21 Mar 2005, 19:44
Localitate: oradea

invatatoarea jigneste copiii

Mesajde nucumaxx » 20 Mar 2009, 17:35

Buna ziua.
Am si eu copil in clasa I si ma lovesc de aceeasi problema.
Copilul meu este inteligent dar foarte sensibil si emotiv.
Daca lucrez cu el pe indelete si ii explic inainte ce are de facut la mate de ex., face toate vexercitiile si problemele corect.
A doua zi la scoala la aceleasi probleme vine cu bine sau -bine.Si plange si spune ca doamna l-a facut batut in cap sau greu de cap.
Daca m-as duce sa vorbesc cu Doamna s-ar razbuna pe copil, pentru ca este genul. Sau mi-ar spune ca nu poate sa coboare stacheta pentru doi-trei copii din clasa.
Astept sfarsitul de an si o sa imi mut copilul la alta clasa sau alta scoala.
Despre asta ce parere mai aveti doamnelor invatatoare???
nucumaxx
 
Mesaje: 5
Membru din: 14 Mar 2009, 19:38

Re: invatatoarea jigneste copiii

Mesajde petronela_slavu » 20 Mar 2009, 18:32

nucumaxx scrie:Buna ziua.
Am si eu copil in clasa I si ma lovesc de aceeasi problema.
Copilul meu este inteligent dar foarte sensibil si emotiv.
Daca lucrez cu el pe indelete si ii explic inainte ce are de facut la mate de ex., face toate vexercitiile si problemele corect.
A doua zi la scoala la aceleasi probleme vine cu bine sau -bine.Si plange si spune ca doamna l-a facut batut in cap sau greu de cap.
Daca m-as duce sa vorbesc cu Doamna s-ar razbuna pe copil, pentru ca este genul. Sau mi-ar spune ca nu poate sa coboare stacheta pentru doi-trei copii din clasa.
Astept sfarsitul de an si o sa imi mut copilul la alta clasa sau alta scoala.
Despre asta ce parere mai aveti doamnelor invatatoare???

Din ceea ce ati scris am dedus ca unul dintre cei "doi-trei copii" care nu tin pasul cu restul clasei este al dumneavoastra... In acest caz va contraziceti cu afirmatia ca ar fi inteligent... Trebuie insa sa intelegeti ca la scoala o invatatoare care are o clasa numeroasa (eu de exemplu am 30) nu poate lucra cu fiecare pe indelete. Are si lectia o structura, niste etape, nu poti sa neglijezi tot si sa te ocupi de "X" pe indelete. Ceea ce poate doamna invatatoare este sa lucreze cu cei doi-trei copii, deci si cu al dumneavoastra, diferentiat. Chiar ar fi indicat sa procedeze asa. Cat despre calificativul "-B" nu pot sa nu zambesc... Nu exista asa ceva, doamna!! Nu exista calificative cu "-", stimati colegi!!
petronela_slavu
 
Mesaje: 93
Membru din: 03 Ian 2009, 01:14
Localitate: Valea Jiului

Mesajde zfcristina » 02 Apr 2009, 15:56

Stimati invatatori!
Ce ma sfatuiti pe mine sa fac, deoarece copilul meu are mai mult de 7 ani de acasa, (adica are foarte mult bun simt, nu vorbeste urat, este foarte ascultatoare)este "PREA CUMINTE" dupa cum mi-a spus Dna invatatoare. Si totusi a fost pocnita de 2 ori!!
Si ceea ce mi se pare mult mai grav este umilinta. Un copil a varsat pe jos alune si pentru aceasta nerusinare a fost pusa toata clasa sa stea in genunchi pe toata durata pauzei, pana la venirea profesorului de limba engleza.
Stiti ce am facut? Am inghitit in sec ca o lasa ce sunt! Nu am avut curajul sa merg si sa-i reprosez ceva invatatoarei sau cel putin sa o intreb care a fost motivul pentru care a luat aceasta masura.
zfcristina
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Feb 2009, 16:05

Mesajde agenda » 02 Apr 2009, 19:48

Doamna , mergeti si vorbiti cu invatatoarea ! Intrebati-o daca fiica dvs este un copil "rau" , pentru ca dvs nu vreti sa cresteti un astfel de copil...Trebuie neaparat sa mergeti si sa aveti o discutie cu dansa . Nu lasati lucrurile asa , de ce a pocnit-o ? Ce s-a intamplat ? Trebuie sa stiti !
agenda
 
Mesaje: 22
Membru din: 06 Noi 2006, 12:54

Mesajde zfcristina » 03 Apr 2009, 22:35

Pai prima oara a pocnit-o pt ca nu a lasat aliniat la matematica, nu cred ca a lovit-o tare dar i-a dat o palma peste ceafa.
Nu mi-a spus cand a venit acasa ce s-a intamplat dar in momentul in care faceam lectiile si cautam tema pt acasa, am vazut ca avea o operatie de adunare al carui rezultat nu era trecut. Am intrebat-o de ce nu a trecut rezultatul si a inceput sa planga si mi-a spus ca nu l-a trecut pentru ca nu a vrut, deoarece doamna a pocnit-o pt ca nu a lasat aliniat.
Am fost la scoala sa o intreb pe invatatoare cum se descurca la scoala(nu sa intreb ce s-a intamplat sau sa reprosez ceva) si mi-a spus chiar dansa ca este foarte multumita de cum merge la abecedar , la matematica mai trebuie lucrat cu ea si " ESTE PREA CUMINTE"
zfcristina
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Feb 2009, 16:05

Mesajde magiand » 10 Apr 2009, 22:00

Stimati colegi,
si eu sunt invatatoare si profesez inca, desi am terminat si o facultate intre timp. Copilul meu este clasa a III-a si este in relatii atat de amicale cu doamna, incat nu mai vrea sa mearga la scoala de teama ca ii va mai reprosa ceva. Aceasta poveste este zilnica. Doamna invatatoare, cu ani multi de experienta, ii numeste pe copiii din clasa "nenorociti", "ordinari", "tampiti", "prosti". Acum, daca al meu copil, care sigur nu e usa de altar, este obraznic, prefer sa fie sanctionat cu o mustrare, sa i se explice greseala. Are inteligenta necesara sa inteleaga si sa nu mai repete. Insa, daca doamna nu catadicseste decat sa le adreseze saptamanal copiilor astfel de cuvinte, ma intreb ce crede dansa ca ar trebui sa retina copiii din comportamentul si vocabularul pe care li-l ofera drept model.
Si i-as mai intreba pe colegii atat de satui de vesnica amenintare cu inspectoratul, cum s-ar simti daca copiii dansilor ar refuza sa mai mearga la scoala pentru ca doamna nu ii agreeaza si ii injura? Ce ar trebui explicat copiilor? Marturisesc, nu mai stiu cum sa o scuz pe doamna in ochii copilului meu, care intelege ca o regula de bun simt se aplica atat adultilor, cat si copiilor.
Celor care imi vor spune sa fiu atenta la cauzele declansatoare pentru comportamentul doamnei, am sa le spun ca nu cred ca un cadru didactic cu experienta si studii de psihologie, de fapt, nici un cadru didactic, cu sau fara lege, ar trebui sa isi agreseze verbal sau fizic elevii. Sa nu uitam ca noi suntem adultii care trebuie sa ii educe pe ei. Cum ii educam? Injurandu-i? Incalcand chiar regulile pe care le cerem lor sa le respecte? Si ne mai vaitam ca avem elevi indisciplinati...
magiand
 
Mesaje: 17
Membru din: 06 Feb 2006, 23:25

Mesajde zfcristina » 10 Apr 2009, 22:17

Buna seara!
Binenteles ca a comis-o din nou "duamna", de data asta si mai grav.
Pocnit, pus sa stea in genunchi DAR copiii ai caror mame stau (dupa cum cred ca am mai spus) bot in bot cu "duamna" au stat in picioare :D
Stiti ce o sa se intample odata????
Cei ce practica genul acesta de pedepse vor intalni un parinte nebun sau curajos care ii va pocni si el la randul lui si ii va umili. Si eu sunt ffffffffffffff aproape de nebunia necesara pt a face acest lucru!!
zfcristina
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Feb 2009, 16:05

Mesajde ela52 » 10 Apr 2009, 23:00

Stimate doamne, sunteti si cadre didactice,incercati sa comunicati cu doamnele invatatoare ale copiilor dv.si sa rezolvati problemele!Daca veti recurge tot la acele "metode " , nu e nici macar o diferenta intre dv.si "restul lumii" pe care il blamati . Degeaba va lamentati aici, cine sa rezolve problemele ?
ela52
 
Mesaje: 220
Membru din: 10 Ian 2006, 12:16

Mesajde filofteia » 23 Apr 2009, 10:27

Stimate mamici, prima data as fi vorbit cu invatatoarea, exprimand clar dezacordul fata de umiliri, batai, etc., daca nu se rezolva nimic mutam copilul la alta invatatoare, apoi la alta si la alta.

Cei ce practica genul acesta de pedepse vor intalni un parinte nebun sau curajos care ii va pocni si el la randul lui si ii va umili. Si eu sunt ffffffffffffff aproape de nebunia necesara pt a face acest lucru!!


Zfcristina, asta nu va face decat sa te acuze pe tine, cati dascali ai vazut tu acuzati de faptul ca au umilit un copil? Din pacate daca citesti mai sus multor dascali chiar li se pare normal sa faci asta.

Si i-as mai intreba pe colegii atat de satui de vesnica amenintare cu inspectoratul, cum s-ar simti daca copiii dansilor ar refuza sa mai mearga la scoala pentru ca doamna nu ii agreeaza si ii injura? Ce ar trebui explicat copiilor? Marturisesc, nu mai stiu cum sa o scuz pe doamna in ochii copilului meu, care intelege ca o regula de bun simt se aplica atat adultilor, cat si copiilor.

Magiand, eu i-am explicat copilului ca nimeni, nici macar un dascal nu are voie sa-si bata joc de el sau sa-l bata. Daca se intampla asta trebuie sa-mi spuna mie, chiar daca este amenintat de acesta sa taca, pentru ca impreuna gasim solutii de rezolvare a problemei. Chiar daca aceasta rezolvare inseamna sa ne mutam la alta scoala... Totodata i-am explicat ca este datoria lui sa fie respectuos cu dascalii.

Am un copil cuminte spun eu, care poate nu exceleaza la invatatura, dar asta nu da dreptul unui dascal sa-l faca prost, batut in cap etc, asa cum se intelege din acest post, al doamnei petronela_slavu:
Din ceea ce ati scris am dedus ca unul dintre cei "doi-trei copii" care nu tin pasul cu restul clasei este al dumneavoastra... In acest caz va contraziceti cu afirmatia ca ar fi inteligent... Trebuie insa sa intelegeti ca la scoala o invatatoare care are o clasa numeroasa (eu de exemplu am 30) nu poate lucra cu fiecare pe indelete. Are si lectia o structura, niste etape, nu poti sa neglijezi tot si sa te ocupi de "X" pe indelete. Ceea ce poate doamna invatatoare este sa lucreze cu cei doi-trei copii, deci si cu al dumneavoastra, diferentiat. Chiar ar fi indicat sa procedeze asa. Cat despre calificativul "-B" nu pot sa nu zambesc... Nu exista asa ceva, doamna!! Nu exista calificative cu "-", stimati colegi!!
filofteia
 
Mesaje: 47
Membru din: 04 Apr 2007, 15:46

Re: Invatatoarea jigneste copiii!!!

Mesajde sj2602 » 13 Oct 2009, 19:18

Parerea mea este sa mergeti dvs la invatatoare sa o intrebati despre evolutia copilului dvs. E drept, si noi dascalii avem obligatii fata de parinti, sa-i informam cu privire la comportamentul si evolutia copiilor, insa cei mai obligati sa se "tina" de noi sunt parintii. Poate mie, ca si invavatoare, imi scapa faptul de a ma duce la parinte si de a-l aborda mereu, de fiecare data cand copilul greseste. Si mai este si problema parintilor recalcitranti, carora daca le spui o problema in legatura cu copilul lor, se supara. Eu, de pilda, astept din partea parintilor sa se intereseze de copii intai. Daca vad ca nu se intampla asta, intervin. Dar, avand in vedere ca fetita dvs este in clasa 1 si invatatoarea nu va cunoaste prea bine, ar trebui sa o abordati dvs. Intrebati-o ce o deranjeaza, cereti-i parerea "de expert", spuneti-i despre copilul dvs si gasiti de comun acord o solutie. Doar este si interesul dumneaei sa se gaseasca solutii pentru a putea lucra cat mai bine la clasa.
sj2602
 
Mesaje: 76
Membru din: 18 Sep 2009, 15:18

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron