internet in sala de clasa

Deoarece in dezbaterea deschisa in intalnirea Resurse IT&C in educatie de la Focsani(<a href="http://www.vrancea.ro/unirea2005" target="_blank">www.vrancea.ro/unirea2005</a>), nu s-a reusit atingerea tuturor punctele propuse, va invitam sa va spuneti parerea pe urmatoarele
topicuri...

internet in sala de clasa

Mesajde livioara » 07 Dec 2008, 23:15

As dori sa aduc internetul in sala de clasa. Sunt foarte multe materiale care se pot prezenta elevilor fara a mai apela la stick (asta in cazul in care se poate, deoarece multe se deschid doar in citire , deci nu se pot copia). Va intreb daca se poate realiza acest lucru, daca trebuie sa platesc, daca legarea mea la internet influenteaza negativ buna functionare a retelei din sala de calculaoare de unde vreau sa-l aduc. Va cer sfatul deoarece m-am izbit de o oarecare reticenta.
livioara
 
Mesaje: 168
Membru din: 04 Ian 2006, 23:32
Localitate: Brasov

Mesajde laurentziu_roshu » 16 Ian 2009, 19:30

chiar daca multe materiale de pe se deschid doar in citire , totusi o parte mare din ele se pot copia(dupa "DESCARCA", se pot copia prin click pe "SAVE" si nu pe "OPEN" )
desi pe situl didactic totul poate fi copiat pe stick, exista insa si situri care contin programe care merg doar online.
Despre conectarea salii de clasa la internet:
1. NU deranjeaza cu NIMIC functionarea retelei din sala de calculaoare
2. Se poate aduce usor, printr-un banal cablu de internet, fie din sala de calculatoare , fie direct de la modem (daca aveti modem)
3. Daca conectati internet in clasa, cablul de internet trebuie conectat la switch-ul sau routerul care asigura internetul in reteaua din sala de calculaoare. Deci, trebuie sa aveti minim o intrare libera la swicht sau router( de exemplu, routerele au 4 intrari de LAN-adica de calculatoare de retea- trebuie ca macar una din ele sa fie libera, ca sa conectati de acolo) Cablul trebuie sa fie suficient de lung sa ajunga de la swicht sau router pana in sala de clasa.
4. Dupa ce puneti cablul, daca nu merge direct internetul(pe automatic IP) poate fi necesar sa-l setati adica sa-i alocati IP-ul (asta poate face un informatician din scoala , sau reprezentantii firmei de internet daca nu aveti informatician)
Atât. Deci .....e simplu , succes
a, era sa uit: trebuie sa cumparati cablul, si cineva sa se ocupe de montarea lui (se posteaza prin dibluri batute in perete, si poate fi necesara perforarea peretelui dintre sala de clasa si laboratorul retelei din sala de calculaoare )
laurentziu_roshu
 
Mesaje: 347
Membru din: 25 Apr 2006, 10:31


Înapoi la IT&C in Educatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron