Hotel

Provocari pentru toate varstele

Hotel

Mesajde silviadoandes » 16 Oct 2006, 23:07

In hotelul Belvedere sunt camere simple si duble. Intr-o zi, 25 de clienti (singuri sau perechi) au ocupat toate camerele. In alta zi, 33 de clienti (singuri sau perechi) au ocupat, din nou, toate camerele. Care este numarul minim de camere din hotel ?
silviadoandes
 
Mesaje: 361
Membru din: 18 Ian 2006, 21:44
Localitate: Timisoara

Mesajde andreireketes » 17 Oct 2006, 15:13

:arrow: 18 :wink:
Avatar utilizator
andreireketes
 
Mesaje: 98
Membru din: 23 Sep 2006, 12:40
Localitate: Bucuresti

Mesajde silviadoandes » 19 Oct 2006, 21:31

Pt. ca 33>25, atunci:
33 - 1 = 32
32 : 2 = 16
16 + 1 = 17 (numar min de camere)
silviadoandes
 
Mesaje: 361
Membru din: 18 Ian 2006, 21:44
Localitate: Timisoara

Mesajde silviadoandes » 19 Oct 2006, 22:07

Verificare

33=16*2+1*1 si 16+1=17
25=8*2+9*1 si 8+9=17
silviadoandes
 
Mesaje: 361
Membru din: 18 Ian 2006, 21:44
Localitate: Timisoara

Mesajde andreireketes » 19 Oct 2006, 22:32

"... de clienti (singuri sau perechi)..."

:arrow: Deci, varianta client singur nu exista :wink:
Avatar utilizator
andreireketes
 
Mesaje: 98
Membru din: 23 Sep 2006, 12:40
Localitate: Bucuresti

Mesajde silviadoandes » 20 Oct 2006, 22:37

33 si 25 sunt nr. fara sot, deci e cate un client singur.
silviadoandes
 
Mesaje: 361
Membru din: 18 Ian 2006, 21:44
Localitate: Timisoara

Mesajde andreireketes » 21 Oct 2006, 10:43

:arrow: Ai dreptate matematic :idea:
Logic nu ai dreptate fiindca nu sunt respectate toate conditiile problemei
"...33 clienti (singuri sau perechi)..."
Avatar utilizator
andreireketes
 
Mesaje: 98
Membru din: 23 Sep 2006, 12:40
Localitate: Bucuresti

Mesajde andreireketes » 21 Oct 2006, 10:54

:arrow: Matematic este posibil 64=65 :?:
Avatar utilizator
andreireketes
 
Mesaje: 98
Membru din: 23 Sep 2006, 12:40
Localitate: Bucuresti

Mesajde silviadoandes » 22 Oct 2006, 14:21

Ca sa aflu numarul minim de camere, atunci iau cazul in care camerele cu doua paturi sunt in numar maxim.

33=16*2+1*1 si 16+1=17, adica sunt:
- 16 camere cu doua paturi (sau pat dublu) ocupate de cate 2 persoane=> 16*2=32 persoane,
- 1 camera cu un pat ocupata de o persoana.

25=8*2+9*1 si 8+9=17, adica sunt:
- 8 camere cu doua paturi ocupate de 8*2=16 persoane,
- 8 camere cu doua paturi ocupate de 8*1=8 persoane,
- 1 camara cu un pat ocupata de o persoana.

Asta este solutia mea.
silviadoandes
 
Mesaje: 361
Membru din: 18 Ian 2006, 21:44
Localitate: Timisoara


Înapoi la Probleme de logica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori