fizicaparticulelor.ro

fizicaparticulelor.ro

Mesajde adrianbuzatu » 07 Noi 2007, 00:40

fizicaparticulelor.ro

Magia Universului Subatomic pentru elevi si profesorii lor, explicat simplu, in traduceri si texte proprii. Portal romanesc de popularizare a fizicii particulelor elementare, realizat de o echipa dinamica si in crestere. Va invitam sa il folosit ca material pedagogic, pentru a trezi fascinatia elevilor pentru stiinta, fizica, inca si mai mult! Am aprecia de asemenea daca ati incurajati elevii dumneavoastra sa se alature echipei noastre ca voluntari! Sugestiile dumneavoastra ar fi binevenite.

Traduceri realizate din revista Symmetry, Elementaire, websiteul Particle Adventure (cu acordul lor).

Avem nevoie de voluntari si mai multi, pentru a traduce (din engleza si franceza) sau pentru a realiza desene, caricaturi pentru prezentari de fizica, sau animatii flash!

Fizica particulelor elementare studiaza cele mai mici componente ale materiei si interactiilor lor. Este asadar fizica universului subatomic, cu cateva particule fundamentale si patru forte fundamentale care explica intreaga diversitate ce o observam in jurul nostru!

Lectura placuta!
Adrian Buzatu, doctorand in fizica experimentala a particulelor la experimentul CDF de la laboratorul Fermilab (langa Chicago), SUA
Coordonator al Clubului Fizica Particulelor
adrianbuzatu
 
Mesaje: 14
Membru din: 07 Noi 2007, 00:26

Înapoi la Fizică

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron