Expoziția Leonardo da Vinci în Castelul Cantacuzino Bușteni

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Expoziția Leonardo da Vinci în Castelul Cantacuzino Bușteni

Mesajde nicolaecazacu » 01 Iun 2022, 01:34

Expo Leonardo da Vinci Castel Cantacuzino Busteni 30 04 -30 10 2022 poster.jpeg
O altă perspectivă asupra lui Leonardo da Vinci: omul vizionar și creațiile sale tehnice, în cadrul expoziției găzduită în Galeria de Artă de la etajul 1 în Castelul Cantacuzino din Bușteni, până în 30 10 2022.

Lumea fascinantă a creațiilor tehnice aparținând geniului renascentist, Leonardo da Vinci, prinde viață la Castelul Cantacuzino din Bușteni în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci – The Machines”. Expoziția - eveniment marchează 570 de ani de la nașterea lui Leonardo da Vinci și 111 ani de la inaugurarea Castelului Cantacuzino și va fi deschisă publicului în perioada 30.04.2022 – 30.10.2022.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira 45 de "mașinării (concepte, prototipuri, dispozitive, mecanisme)" proiectate în urmă cu peste 500 de ani de către Leonardo da Vinci și materializate pentru prima oară abia în anul 1970 de către o familie de artiști italieni - în colaborare cu celebrul istoric Carlo Pedretti - pentru Muzeul Leonardo da Vinci din Firenze. Exponatele, realizate din lemn, reproduc cu fidelitate schițele și proiectele descoperite în codexurile lui da Vinci.

Vizitatorii vor putea, de asemenea, să interacționeze cu 15 dintre aceste mașinării, printre care șurubul lui Arhimede, schimbătorul de viteze sau ciocanul acționat cu came. Alte invenții uimitoare, prezente în expoziție sunt: deltaplanul, parașuta, macaraua lui Brunelleschi, fierăstrăul hidraulic sau reflectorul, acestea stând la baza tehnologiilor din zilele noastre.
Mai multe informații puteți găsi on-line:
http://www.leonardodavinci.ro
http://www.cantacuzinocastle.com
https://www.cantacuzinocastle.com/singl ... antacuzino

Biletele se achiziționează direct de la intrarea în castel, iar intrarea se face în cadrul tururilor ghidate.
Pentru rezervări de grup (minimum 20 de persoane), vă rugăm să apelați +40 722 960 606.

Expoziția, deschisă în cadrul Galeriei de Artă a Castelului Cantacuzino, este grupată în patru categorii: mașini pentru zbor, mașini hidraulice, mașinării și concepte pentru construcții civile, respectiv mașini militare. Toate aceste creații tehnice uimesc prin ingeniozitatea unui om care a conceput în perioada renascentistă numeroase elemente esențiale funcționării multor obiecte utilizate astăzi în toată lumea.

“Leonardo da Vinci – the Machines”, expoziție aflată în turneu mondial din 2003, își continuă, astfel, circuitul care a inclus peste 80 de orașe din Europa, Asia, America de Nord și Sud și Australia, stabilind un record de vizitare pentru o expoziție de acest tip (peste 20 milioane de vizitatori) și înscriindu-se în galeria marilor evenimente culturale ale lumii. Prin urmare, Castelul Cantacuzino se bucură să adauge Bușteni, România pe lista locațiilor internaționale pentru această expoziție celebră și va transforma Castelul pentru următoarele 6 luni în „Castelul Leonardo da Vinci”.

Partener principal: ROG - Republic of Gamers
Parteneri media: HotNews.ro, revistele Femeia și Femeia de azi, Curatorial.ro, Modernism.ro

Expoziție realizată cu sprijinul: Original Media
Eveniment recomandat de Magic FM

Castelul Cantacuzino din Bușteni a fost construit în 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, supranumit "Nababu", deservind ca locuință de vară pentru familia nobilului și fiind la inaugurarea sa una dintre cele mai moderne construcții din Europa.
În 2010, monumentul devenit istoric și aflat în proprietate privată a fost deschis pentru prima oară spre vizitare, cu scopul de a oferi tuturor doritorilor șansa de a admira o parte din moștenirea Nababului. De atunci, a devenit unul dintre cele mai importante obiective culturale și turistice de pe Valea Prahovei.
În 2015, a fost inaugurată Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino, iar prima expoziţie i-a fost dedicată pictorului spaniol Salvador Dali. Au urmat expoziții cu lucrări grafice ale artiştilor Pablo Picasso, Marc Chagall, Vincent van Gogh, Henri Matisse, Henri de Toulouse-Lautrec, dar şi expoziţii de artă contemporană cu lucrări ale artiştilor Andrei Gamarţ, Nadine Kseibi, Mirela Iordache, ale Societăţii Artiştilor Figurativi din România, precum și o mare expoziție de sculptură care a celebrat Centenarul Marii Uniri, aducând împreună 100 de sculptori români. Acestor expoziții periodice au urmat multe asemenea, în încercarea de a delecta vizitatorii cu opere artistice de rang internațional.
Pentru mai multe informații, vizitați http://www.cantacuzinocastle.com, conectați-vă cu noi pe Facebook la http://www.facebook.com/castelulcantacuzino sau urmăriți pagina de Instagram http://www.instagram.com/cantacuzinocastle.
nicolaecazacu
 
Mesaje: 8
Membru din: 07 Oct 2021, 21:26

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron