Evaluarea la bacalaureat pe nivele de competenta

Evaluarea la bacalaureat pe nivele de competenta

Mesajde rofi3 » 30 Noi 2009, 17:22

Bacalaureatul de anul acesta aduce multe elemente de noutate. Un aspect nou este evaluarea la probele orale pe nivele de competenta .Ce parere aveti despre acest tip de evaluare ? Credeti ca este mai putin obiectiv ?
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16

Re: Evaluarea la bacalaureat pe nivele de competenta

Mesajde alexandre » 06 Dec 2009, 20:02

^Nu, deloc, de ce am crede asta? Sigur, daca am sta sa facem o comparatie amanuntita intre cele doua modalitati de valorificare a raspunsurilor examinarii orale, ar putea fi gasite o cetoasa incorectitudine intre posibilitatea de dinainte de a esua a trece examinarea insine, spre deosebire de aceasta noua modalitate de examinarea orala care nu este eliminatoare. Dar din alte punct de vedere, mi-ar fi oarecum destul de greu sa ii gasesc si alte puncte mai putin obiective (-poate vom auzi si alte pareri eventual). Totodata, exemplul de care vorbeam mai in sus, este cel putin superficial deoarece pe de alta parte NU acesta este sensul invatatului insine desigur. :wink:

Vis-a-vis strict de schimbariile produse intre timp...pentru mine, o persoana care va sustine examenul de bacalaureat exact cu ocazia anului acestui scolar mult prea reimprospatat: sunt intotdeauna bine primite ! *dezavantajul convorbirii scrise : nu se simte tonul indiferent cu tenta pozitiva de aceasta data*.
alexandre
 
Mesaje: 664
Membru din: 21 Aug 2007, 15:35

Re: Evaluarea la bacalaureat pe nivele de competenta

Mesajde alexandre » 12 Ian 2010, 16:27

alexandre scrie:^ spre deosebire de aceasta noua modalitate de examinarea orala care nu este eliminatoare.


Probabil una dintre variantele urmatoare s-ar aplica excelent vis-a-vis fie de neluare la cunostiinta despre incorectitudinea de mai in sus foarte similara mie sau pur si simplu prezenta unei oarecare neimplicarii/cititul printre randuri prin inca necorectarea greselii mele involuntare (~am ramas absolut socat cand am fost instiintat astazi tocmai de catre cadrul didactic de limba si literatura Romana despre exact posibilitatea de a fi eliminat din examenul de Bacalaureat inca de la aceste prime examinari orale sustinute la cele trei materii. Interesant. :? Are cineva vreo idee relationata la data oficiala sustinerii primei simulari, in cadrul careia vor participa 6 elevi din fiecare clasa extrasi la sort ? Va multumesc.
alexandre
 
Mesaje: 664
Membru din: 21 Aug 2007, 15:35


Înapoi la Bacalaureat

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron