„EU-HOU: Hands-On Universe, Europe."

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

„EU-HOU: Hands-On Universe, Europe."

Mesajde iace » 11 Aug 2012, 07:44

În perioada 4-8 iunie 2012 am participat la Paris la cursul „EU-HOU: Hands-On Universe, Europe. Bringing frontline interactive astronomy in the classroom.” Cursul a fost organizat de către membrii proiectului EU-HOU, profesori la Universitatea Pierre şi Marie Curie din Paris (UPMC), universitate subordonată prestigioasei Universităţi Sorbona.
Participarea mea la acest curs a fost posibilă datorită finanţării primite de la ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) în urma evaluării aplicaţiei depuse la termenul limită 16 ianuarie 2012. Toate informaţiile necesare pentru obţinerea unui grant în vederea participării la un curs de formare în ţările europene se găsesc pe pagina web a agenţiei, http://www.llp-ro.ro, secţiunea Comenius, acţiunea “Mobilităţi individuale de formare continuă”.
La acest curs au participat 15 profesori din România, Grecia, Turcia, Lituania, Portugalia, Anglia şi Franţa.
Proiectul EU-HOU este o colaborare între sute de profesori şi oameni de ştiinţă din 14 ţări, al cărui scop este de a stimula interesul elevilor pentru ştiinţă prin intermediul astronomiei. Şansa de a utiliza date astronomice reale pentru a investiga vulcanii şi craterele de pe Marte sau lunile lui Jupiter, de a descoperi o nouă planetă în afara Sistemului Solar, îi poate conduce pe elevi în lumea minunatelor descoperiri ştiinţifice şi poate entuziasma pe micul cercetător ştiinţific ascuns în fiecare fiinţă umană, indiferent de vârstă. Analiza datelor astronomice reale se poate realiza cu ajutorului softului SalsaJ, special elaborat pentru scopuri educaţionale, uşor de înţeles şi de utilizat. Mai multe informaţii despre proiect şi multe resurse utile profesorilor de fizică se pot găsi pe pagina web a proiectului http://www.euhou.net.
Activităţile de formare au fost conforme cu programul prezentat în baza de date europeană, la care s-au mai adăugat prezentări şi rapoarte referitoare la tranziţia planetei Venus, eveniment de maximă importanţă astronomică ce a avut loc chiar în perioada cursului, în dimineaţa zilei de 6 iunie.
Mai multe informaţii şi imagini despre activităţile desfăşurate găsiţi aici:http://www.violett2012.blogspot.ro.
profesor Violeta Iacentiuc, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava
Avatar utilizator
iace
 
Mesaje: 1009
Membru din: 18 Sep 2004, 15:16
Localitate: Suceava

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron