Erasmus + 2016-1-RO01-KA102-023600

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Erasmus + 2016-1-RO01-KA102-023600

Mesajde Adrianadrianafelis » 03 Sep 2017, 21:37

La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Braşov, s-a finalizat proiectul Erasmus + 2016-1-RO01-KA102-023600 ”Practical training abroad - The first step to a european labour market for vet learners”, având ca scop derularea stagiului de pregătire practică a elevilor prin plasamentul acestora în cadrul diferitelor companii.
Proiectul s-a adresat unui numar de 30 elevi ai Colegiului Tehnic Mircea Cristea, nivelul 4, filiera tehnologică, calificările Tehnician mecatronist si Tehnician automatizari-20 elevi, precum și din filiera vocatională, Desenator în arhitectură și design-10 elevi. Elevii au fost selectați după criterii care au ținut cont de pregătirea lor școlara la disciplinele de specialitate: Tehnici de măsurare în domeniu, Sănătate și securitate în muncă - pentru primul flux și „Atelier de specialitate” , „Perspectiva si desen proiectiv” pentru al doilea flux, dar si de abilitățile lor lingvistice (engleza/italiana), cat si de disponibilitatea acestora de a lucra în echipă și de a acumula noi cunoștințe și deprinderi la modulele/disciplinele amintite . Parteneri în proiect au fost organizațiile Cultura e Dintorni, Donato Caroli, Digital Sysyem, Energy3Point, iar mobilitatea s-a desfășurat în două perioade 21.05.2017 - 3.06.2017 și 28.05.2017 - 10.06.2017.
Obiectivul proiectului a fost facilitarea insertiei viitorilor absolventi pe piata muncii, prin formarea tinerilor în cadrul companiilor menționate, la standarde europene de calitate, in vederea dobândirii de catre elevi a competențelor relevante pentru locul de munca și prin conștientizarea opțiunilor acestora de dezvoltare profesională.
Educația de bază din perspectiva învățării pe parcursul întregii vieți își propune creșterea importanței dimensiunii europene în formarea profesională inițială și continuă pentru a facilita și promova mobilitatea si dezvoltarea parteneriatelor.
Stagiile de pregătire practică din cadrul proiectului s-au derulat pe o perioadă de 2 saptamani, în ateliere/laboratoare/birouri ale celor doua companii din regiunea Bari, iar elevii au fost indrumați de mentori cu experiență. Activitățile prevăute au condus la dezvoltarea unui parteneriat între organizațiile implicate în scopul transferului de bune practici si asigurării calității în formare profesională, dezvoltarea competențelor lingvistice vizând comunicarea în limba engleză (si eventual italiana) a beneficiarilor, ca urmare a perioadei petrecute într-un mediu socio-cultural și profesional european.
Promovarea si diseminarea rezultatelor și a beneficiilor proiectului vizeaza informarea cu privire la scopul și obiectivele acestuia, precum și efectul pozitiv asupra pregătirii forței de muncă pentru piața regională/ națională /europeană. De asemenea, am urmărit si generarea de noi idei pentru proiecte europene de mobilitate si proiecte de granturi, prin valorificarea experienței dobândite si a contactelor stabilite cu partenerii italieni.
Prof. Costea Gabriela
Colgiul Tehnic Mircea Cristea Brașov
Adrianadrianafelis
 
Mesaje: 1
Membru din: 24 Aug 2012, 22:25

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori