Diseminare "Teacher Refresher Course" - Oxford, UK

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare "Teacher Refresher Course" - Oxford, UK

Mesajde flori10 » 10 Oct 2011, 19:53

In perioada 06 - 17.06.2011, am participat la cursul "Teacher Refresher Course in Practical and Creative Methodology for Overseas English Language Teachers", organizat de Lake School of English Oxford, in Oxford. Marea Britanie. Am putut participa la acest curs, in urma obtinerii unei finantari oferite prin programul de mobilitati individuale Comenius.
Grupul din care am facut parte a fost de 7 cursanti din: Polonia, Italia, Germania, Bulgaria, Turcia, Romania. Am avut 3 profesori, care au tinut cursuri diverse, pe teme foarte utile (Introductions and ice-breakers, Pronunciation, Reading, writing and using texts with children, Content Integrated Language Learning (CLIL), Language Improvement). Cursurile s-au desfasurat intr-o atmosfera deosebit de placuta, avand urmatorul program: de luni - vineri, de la 9-16, cu o pauza de masa de o ora. Pentru fiecare chestiune discutata, am primit materiale ajutatoare, pe care le putem folosi pentru lucrul in clasa, cu elevii.
In afara cursului, s-au organizat vizite la cateva din numeroasele obiective culturale din zona. Bibliotecile, colegiile si muzeele din Oxford sunt printre cele mai cunoscute din Marea Britanie. De asemenea, s-a organizat o vizita la o scoala dintr-o localitate apropiata, ceea ce ne-a permis o comparatie a sistemelor de invatamant si tehnicilor de lucru cu elevii.
Cursul s-a dovedit extrem de util pentru formarea mea profesionala, din doua puncte de vedere. In primul rand, am invatat noi abordari creative ale lectiei de limba engleza. In al doilea rand, contactul cu vorbitorii nativi de limba engleza m-a ajutat sa-mi imbunatatesc vocabularul si pronuntia. In acest sens, m-a ajutat si faptul ca am putut opta sa locuiesc cu o familie din Oxford, impreuna cu alti participanti la curs.
Am pastrat legatura atat cu ceilalti participanti la curs, cat si cu profesorii de la Lake School of English, ceea ce ne permite sa schimbam idei de activitati si proiecte.
Multumesc Agentiei Nationale pentru sansa oferita si scolii Lake School of English pentru calitatea cursului.
prof. Florina Pricop, Tg. Frumos, Iasi
flori10
 
Mesaje: 1
Membru din: 10 Oct 2011, 19:50

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator