Diseminare Reuniune proiect

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Reuniune proiect

Mesajde radescumaria » 13 Mai 2014, 17:27

În cadrul Proiectului multilateral Comenius- ENSEMBL E POUR LA TERRE DU IIIeme MILENIUM ( Împreuna pentru Terra Mileniului III) obţinut de către Grădiniţa cu Program Normal Nr.1 Baia de Fier -structură a Liceului Tehnologic Baia de Fier şi finanţat de către Comisia Europeană prin ANPCDEFP echipa de proiect formată din patru cadre didactice : Rădescu Maria –Prof. Înv.Preşcolar –coordonator proiect , Cetină Ileana –director Liceul Tehnologic Baia de Fier, Chirieac Rodica – Prof. Înv. Preşcolar şi Băbu Jitaru Maria Sidonia-Prof. Înv. Preşcolar a participat la reuniunea de proiect din Grecia.
Parteneri in acest proiect sunt :
1. Gradinita cu Program Normal Nr.1 Baia de Fier-Romania-coordonator proiect;
1. Ecole Maternelle et élémentaire Frédéric Mistral, Avignon-Franta;
2. Целодневна детска градина "Бодра смяна" № 8, гр. Добрич, Bulgaria;
3. KİLİCASLAN İLK VE ORTA OKULU ,Iznik-Turcia;
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Paralia-Grecia;
5. Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1, Wroclaw-Polonia;
6. Colegio La Fontaine, Burjassot-Spania.
Scopul acestei reuniuni a fost acela de a face schimb de metode didactice ,de a cunoaşte sistemele de învătământ european.
In cadrul acestei intalniri de lucru am participat la ateliere de lucru desfasurate cu elevii Scolii Primare din Paralia , la jocuri educative, am descoperit traditiile si obiceiurile ecestei zone.
De asemenea s-a realizat o ancheta vis-a vis de atitudinea si comportamentul elevilor Scolii primare din Grecia fata de Uniunea Europeana , intentia si scopul educatiei ecologice pentru Europa.
Elevii din Grecia au prezentat cantece si dansuri locale in scopul cunoasterii traditiilor si obiceiurilor .
Acest schimb de experienţă a fost benefic din punct de vedere profesional deoarece a permis cunoaşterea şi înţelegerea diversităţii culturale, sociale şi lingvistice a partenerilor de proiect (Grecia,Bulgaria, Franţa, Polonia, Turcia,Spania) dobândirea unor competenţe şi abilităţi personale şi de comunicare, lărgirea orizonturilor culturale şi educaţionale.
Programul reuniunii a fost diversificat şi atrăgător din toate punctele de vedere.Ni s-a prezentat scoala unde am fost întampinaţi cu foarte mare căldură atât de şcolari cât şi de colectivul de cadre didactice.
Prof. coordonator Radescu Maria
Gradinita Nr.1 Baia de Fier
radescumaria
 
Mesaje: 121
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron