Diseminare reuniune proiect multilateral Comenius

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare reuniune proiect multilateral Comenius

Mesajde radescumaria » 13 Apr 2011, 15:21

Buna ziua,
In perioada 4-8 aprilie 2011 am participat la cea de-a doua reuniune de proiect in Bulgaria-Dobrich.Schimbul de experienta de la Gradinita Nr. 7 "Primavara" din Dobrich a fost benefic profesiei mele de dascal, imbogatindu-mi experienta profesionala printr-un schimb de bune practici, prin cunoasterea sistemului de invatamant din alte scoli.
Grupul Scolar Industrial Baia de Fier a obtinut finantarea unui Proiect de parteneriat multilateral Comeius, cu titlul „Coutumes, traditions et diversité culturelle des Pays Européens”-Obiceiuri, traditii si diversitate culturala in tarile Europene. Avem ca parteneri scoli di FR, BE, BG, IT, GR iar scoala mea este scola coordonatoare.
Acest proiect este derulat prin ANPCDEFP din cadrul Ministerului Educatiei , Cercetarii, Tineretului si Sportului si este finanţat de catre Comisia Europena prin programul Sectorial Comenius-Invatare pe tot parcursul vietii.
Proiectul a fost conceput pentru a cultiva respectul si toleranta fata de cultura Europeana, creand sentimentul e unicitate si eliminare a pejudecatilor, al intolerantei xenofobiei si mentalitatii elevilor si cadrelor didactice din scolile partenere.
Proiectul Şcolar Comenius are ca scop îmbunătăţirea calităţii şi consolidarea dimensiunii europene în educaţie, încurajarea învăţării limbilor străine şi a cooperării transnaţionale între şcoli, promovarea conştiinţei interculturale şi a inovaţiei în ceea ce priveşte metodele pedagogice şi tehnicile informaţionale.
Ne propunem ca prin acest proiect sa cunoastem si sa cultivam istoria, cultura si traditia fiecarei tari si in acelasi timp sa ne respectam identitatea proprie. Impactul scontat al acestui proiect este de a cunoaste sistemele de invatamant din alte tari si de a ne imbogati orizontul cultural, de a ne dezvolta competentele profesionale, pedagogice.
Iata cateva imagini in fisierul atasat:
Profesor invatamant prescolar, Radescu Maria-coordonator proiect
Fişiere ataşate
Gradinita nr.docx
Imagini reprezentative din timpul reuniunii de proiect
(1.25 MiB) Descărcat de 59 ori
radescumaria
 
Mesaje: 121
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38

Re: Diseminare reuniune proiect multilateral Comenius

Mesajde maria_marilena82 » 13 Apr 2011, 18:19

As dori si eu sa inscriu gradinita la care lucrez la proiectul de care vorbiti dv.Puteti sa mi spuneti si mie cum ati reusit?Care sunt pasii?
Adresa mea de mail este prof.mariabolborici@yahoo.com
Va multumesc anticipat!
maria_marilena82
 
Mesaje: 5
Membru din: 05 Apr 2011, 15:52

Re: Diseminare reuniune proiect multilateral Comenius

Mesajde radescumaria » 13 Apr 2011, 19:54

Buna ziua,
Imi pare rau dar nu puteti inscrie gradinita dv. in acest proiect.Este vorba despre un Proiect Multilateral Comenius pentru care se depune o aplicatie la ANCPDEFP o singura data pe an.O sa va scriu pe mail pasii pe care sa-i urmati pentru a realiza un astfel de proiect.Sunt foarte multe scoli in Romania care beneficiaza de aceste proeiecte si as dori ca fiecare beneficiar sa ne impartaseasca din experienta acumulata ,sa se faca o diseminare , pentru ca avem multe de invatat.
radescumaria
 
Mesaje: 121
Membru din: 29 Mar 2007, 09:38


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron