Diseminare curs Pilgrims, Canterbury, UK

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare curs Pilgrims, Canterbury, UK

Mesajde lvasilescu » 02 Aug 2011, 10:53

In perioada 19 iunie-2 iulie am participat la cursul "Metodologie si limba engleza pentru profesorii de liceu", organizat de Pilgrims, la Canterbury, University of Kent, UK. Cursul a avut dubla finantare: fonduri Comenius, pentru transport si subzistenta si FSE (Fonduri Structurale Europene), pentru plata taxei de curs.
Acest curs de 2 saptamani a cuprins 64 ore, organizate in cate 3 cursuri obligatorii pe zi a cate o ora si jumatate fiecare si cursuri optionale de dupa amiaza si seara.
Cele mai importante teme prezentate la curs au fost: modalitati de prezentare si practica a notiunilor de gramatica si vocabular; scrierea creativa; explorarea textelor si predarea abilitatilor de citire a unui text; folosirea creativa a manualelor; tehnici de predare a pronuntiei; intoducere in abordarea lexicala; proiectul la ora de limba engleza; intoducere in teoria Inteligentelor multiple; diferente intre elevi si stiluri diferite de invatare; metode de dezvoltare a propriei creativitati; predarea prin cele cinci simturi; folosirea artei vizuale, filmelor si teatrului; folosirea creativa a muzicii si a cantecelor; tratarea problemelor obisnuite de disciplina.
Metodele principale de abordare a acestora s-au axat pe tehnicile active: jocul de rol, lucrul in perechi si in echipa, metoda mozaic, harti ale mintii, cerc dublu, acvariu etc., toate avand drept scop implicarea participativa a fiecarui cursant, stimularea creativitatii si centrarea pe nevoile elevului.
Cursurile optionale au fost si ele foarte interesante si, desi cursurile de seara erau de la ora 20:00 la 21:30, am luat parte la toate, apreciind in special cursurile de teatru in timpul carora am experimentat tehnici de autocunoastere, de stimulare a creativitatii si improvizatiei specifice pregatirii unui student la teatru, dar care sunt foarte utile si unui profesor care vrea sa-si implice toti elevii in desfasurarea cat mai atractiva a orei de limba engleza.
Trainerii au fost toti profesori deosebiti, cu multa experienta in sustinerea cursurilor Pilgrims de limba engleza: Magda Zamorska, trainerul principal al grupei, Tim Bowen, trainer specializat in pronuntie si etimologie, autor a numeroase carti si articole de specialitate (editura Macmillan; articole de specialitate pe site-ul OneStopEngish), Peter Dyer, trainer specializat in teatru, tehnici de improvitatie si dezvoltare profesionala; fost actor, Paul Davis, trainer specializat in dezvoltarea creativitatii pedagogice, Linda Yael, trainer specializat in vocabular si tehnici de lectura.
La cursurile Pilgrims au participat profesori din 9 tari: Bulgaria, Danemarca, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Turcia. Pentru ca in aceasta serie am fost relativ putini profesori participanti, am reusit sa stabilim legaturi personale care sper sa fie si in viitor fructificate prin colaborarea la alte tipuri de proiecte Comenius.
S-au organizat si activitati culturale si recreative, cum ar fi: turul orasului Canterbury cu ghid profesionist: plimbare cu barca pe raului Stour cu ghid; curs yoga; intalnire cu toti participantii si trainerii intr-un pub specific englezesc; seara de despartire intr-un bar din campusul Universitatii.
In timpul liber si la sfarsitul primei saptamani am vizitat orasul Canterbury, faimos pentru catedrala sa, marele si modernul campus universitar al Universitatii din Kent, incantatoarele orasele tipic englezesti: Sandwich, Margate, Whistable, aflate pe litoralul sudic din zona Kent, portul si orasul Dover cu ale sale uimitoare White Cliffs si vestitul castel si, bineinteles, Londra.
Sfarsitul cursului a fost marcat de completarea unui chestionar de evaluare a tuturor activitatilor si facilitatilor oferite si participantii au primit certificatul de participare.
Materialul apartine in exclusivitate autoarei.

Profesor limba engleza Libertina Vasilescu
Colegiul Tehnic "Elie Radu' Ploiesti
lvasilescu
 
Mesaje: 1
Membru din: 29 Iul 2011, 12:35

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron