Diseminare Curs Le "Grand Tour" en Europe: art, paysage, jar

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Curs Le "Grand Tour" en Europe: art, paysage, jar

Mesajde damia » 26 Apr 2011, 17:44

Bursa Comenius_Amsterdam 2011_ Tuca Maria. Le Grand Tour a inceput la Parcul Keukenhof

Festivalul anual de culori

Keukenhof, situat pe la jumatatea distanţei dintre Amsterdam şi Haga, într-un oraşel mic numit Lisse, numit “Grădina Europei”, este unul din cele mai frumoase locuri de pe planeta noastră. El este renumit pentru lalele sale - sunt plantate aici în fiecare an mai mult de 7 milioane de bulbi de diferite culori.
In fiecare primavara Keukenhof este o sarbatoare pentru ochi si inima. Milioane de lalele, ghiocei de iarna, zambile, narcise, branduse, şi în hale închise - azalee-iubitoare de căldură, irisi, orhidee si crini, sunt in floare. Peisajul, traditional si modern, transcede intr-o splendoare coplesitoare de frumusete. Pavilioanele de flori sunt unice, surprind prin inspiratie, sunt pline de idei si de tendinte.
Parcul îşi deschide porţile la ora 7 dimineaţa, devreme, si ai posibilitatea să te bucuri de un spectacol grandios, de o mare de flori, de trezirea lor, a fluturilor si a pasarilor. Keukenhof este cea mai populara destintie din tara canalelor si a morilor de vant, este un paradis real.
Pentru a vizita Keukenhof mergi toată ziua. De-a lungul căilor şi traseelor acestui parc te bucuri de o varietate de culori luminoase şi neobişnuite si de inhalarea parfumului de flori. Nu înceteazi să fii surprins de peisajul în continuă schimbare. Lebede plutesc pe iaz, paturi de flori sunt înlocuite cu o gamă de culori neobisnuite. În parc sunt expuse peste 50 de opere de artă, sculpturi ce pot fi admirate de-a lungul traseului si apoi brusc la marginile domeniului de lalele, există o moară de vânt gigant care acţionează ca un punct de reper pentru vizitatori.
Parcul are, de asemenea, un peisaj de dune, o cale de fag de 350 de metri, un pavilion expozitional si o serie de fântâni maiestuoase. Există o grădină zoologica a faunei sălbatice în aer liber, un labirint şi un loc de joacă pentru copii.
Şi în fiecare an parcul este diferit, unic, dar este întotdeauna un spectacol fantastic pentru toate vârstele, conţine atât motive tradiţionale cat şi moderne de arhitectura peisagistica. In fiecare an spectacolul florilor si al culorilor are o dedicatie. Anul acesta a fost dedicat orasului New York, pe gazonul central al parcului, vizitatorii putand vedea live, un covor de 53000 de lalele, ilustrând Statuia Libertăţii.
Impactul de culoare copleşitoare asupra ochilor şi de parfum asupra nasului este o experienţă de neuitat. Cireşi japonezi, copaci, flori azalee şi rhododendron în spatele rândurilor de flori de primăvară se afişează în mod regulat, împrospătat cu noi plantări, pentru a asigura o matrice constanta orbitor.
An după an, Keukenhof inspiră iubitorii de natură şi entuziaştii in grădinărit care vin pentru a vedea cele mai recente tendinţe în grădină, cu demonstraţii in peisajul parcului, al gradinilor japoneze şi engleze, arbori seculari, iazuri şi opere de artă.
damia
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Mai 2007, 13:52

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron