Diseminare curs Erasmus+

Diseminare curs Erasmus+

Mesajde georget18 » 04 Mai 2025, 20:18

Experiență de formare: „Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT” – Roma, aprilie 2025
Am avut oportunitatea de a participa, în perioada 7–12 aprilie 2025, la cursul de formare „Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT”, desfășurat la Roma. Încă din prima zi, atmosfera a fost una prietenoasă și deschisă: ne-am cunoscut între noi – profesori din șase țări (Spania, Grecia, Cipru, Ungaria, Turcia și România) – și am discutat despre obiectivele cursului. Am primit și câteva recomandări locale foarte utile, legate de ce merită vizitat în Roma și, desigur, despre delicii italiene de neratat: pizza, arancini, lasagna, tiramisu și gelato.
Pe parcursul cursului, am explorat numeroase aplicații bazate pe inteligență artificială, descoperind cum pot fi ele integrate eficient în activitatea didactică. Am creat imagini cu ajutorul aplicației Twinpics, am lucrat la planuri de lecție cu MagicSchool, și am folosit platforme precum Perplexity sau AI for Education.
O parte interesantă a cursului a fost dedicată jocurilor interactive de identificare a imaginilor generate de AI, dar și discuțiilor sincere despre beneficiile și riscurile utilizării acestor instrumente la clasă. Printre aplicațiile testate se numără și:
• Eduaide
• Twee
• Quizizz
• Human or Not
• Gamma
• Firefly Adobe
• Leonardo AI
Am învățat cum pot folosi AI în generarea de conținut video, traduceri sau chiar compunerea de melodii, cu aplicații precum:
• Fliki
• Suno
• InVideo
• Turboscribe
În cadrul unei activități finale, am realizat un proiect de lecție în care am integrat cel puțin două instrumente AI – unul dintre ele utilizabil în timp real în timpul orei. Acest exercițiu a fost deosebit de util pentru a testa, în mod practic, ideile discutate pe parcursul săptămânii. Discuțiile care au urmat prezentărilor au fost intense și extrem de constructive.
Ultima zi a fost rezervată unui tur ghidat în cartierul Trastevere, unde am vizitat câteva dintre cele mai frumoase și vechi biserici ale Romei, am explorat criptele și frescele lui Pietro Cavallini, dar și Isola Tiberina – o adevărată bijuterie urbană.
Această experiență de formare mi-a oferit nu doar acces la instrumente și tehnologii moderne, ci și o nouă viziune asupra educației. Am înțeles cum pot valorifica AI-ul în mod creativ și responsabil, pentru a sprijini procesul de predare-învățare. De asemenea, am reflectat asupra modului în care pot adapta evaluarea, conținutul și activitățile la realitățile digitale ale elevilor de azi.
Recomand cu toată încrederea acest tip de formare colegilor care vor să fie în pas cu noile tehnologii și să aducă un plus de inovație în sala de clasă.
georget18

Re: Diseminare curs Erasmus+

Mesajde anisoara_nita_karate » 07 Mai 2025, 20:19

Felicitari!
anisoara_nita_karate

Re: Diseminare curs Erasmus+

Mesajde rosuramona7519 » 09 Mai 2025, 20:06

Felicitări.O experiență interesantă
rosuramona7519

Înapoi la Alternative educationale