Diseminare curs ,,ECOSISTEMA BAMBINO" Florenţa, septembrie

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare curs ,,ECOSISTEMA BAMBINO" Florenţa, septembrie

Mesajde anamicleanu » 19 Sep 2011, 22:28

,,Ecosistemul copilului - metoda etologică in serviciul puiului de om"
Este o oportunitate pentru personalul didactic din România de a participa la activităţi de formare europene. Profesor Micleanu Ana, consilier şcolar la Şcoala cu Clasele I-VIII Odoreu şi la Şcoala cu Clasele I-VIII Botiz, a participat in perioada 5-10 septembrie 2011, la cursul de formare ,,Ecosistemul copilului - metoda etologică în serviciul puiului de om”, desfăşurat la Florenţa, Italia.
Ajutorul financiar primit de catre participanta a fost de 1965 Euro, grantul a fost acordat din fonduri europene de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, prin programul “Învăţare pe tot parcursul vieţii” şi Fondul Social European (FSE).
Activitatea a fost organizata de catre GRUF- Gruppo per la Ricerca al livello Universitario Firenze. Aceştia au furnizat materiale bibliografice inainte de inceperea cursului astfel incat am putut sa ma familiarizez cu modalitatea de abordare.
In cadrul cursului s-au prezentat metode de studiere a comportamentului copilului. A fost explicată în detaliu metoda de observare a copilului în mediul lui natural şi utilitatea ei în construirea modalităţătii de abordare eficienta cu copilul astfel incat noi adultii sa putem asigura dezvoltarea autonomiei copilului, a sanatatii psihice viitoare, cu un impact pozitiv în devenirea lui ca adult. Cunotintele au fost argumentate în mod ştiintific, fiind rodul unor cercetări ştiinţifice pe care organizatorii au realizat-o pe parcursul mai multor ani in cadrul laboratorului de studiu al Grupului per la Ricerca al livello Universiario Firenze (GRUF).
Metodologia pe care organizatorii au folosit-o in cadrul cursului a fost de tip pragmatic, bazându-se pe ,,a învăţa făcând”. În învatarea conţinutului propus s-au utilizand tehnici emoţionale pentru a motiva candidatul la participare şi a creşte capacitatea sa de memorare, de rezolvare de probleme, a surprinde semnificaţia cunoştinţelor expuse. In acest scop s-au utilizat ppt-uri, jocul de rol, discuţii, autoevaluările grupului, observarea directă, munca în grupuri mici. Materialele utilizate in cadrul cursului au fost elaborate în limba italiana, engleză şi română, asigurând astfel un nivel de inţelegere ridicat.
La curs au fost participanţi din România, Germania, Italia şi Lituania ceea ce constituie o oportunitate de a stabili relaţii pentru viitoare proiecte între şcolile noastre.
Fiecare participant a primit la sfârşitul cursului un Certificat de Mobilitate Europass care atesta participarea la aceasta formare.

NOTĂ:
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului. ANCDEFP si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care conţinutul informaţiei va fi folosita.
Informatii suplimentare despre Mobilitatile individuale de formare continua se gasesc la
Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) http://www.anpcdefp.ro
anamicleanu
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Sep 2011, 20:55

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron