Diseminare curs de formare Comenius-Colchester 2011

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare curs de formare Comenius-Colchester 2011

Mesajde IuliaCosma » 14 Dec 2011, 22:09

În perioada 7-15 mai 2011, am participat în Colchester, la cursul de formare " Language and Practical Methodology: Creativity in the Classroom" ( Limbă şi metodologie practică: Creativitate în sala de clasă), organizat de către International Study Programmes cu sediul în Cheltenham. Au fost prezente cadre didactice din Estonia, Lituania, Cehia, România şi Spania. Temele abordate s-au referit la dobândirea unor competenţe practice şi folosirea unor resurse variate în predarea limbii engleze micilor şcolari. S-a avut în vedere motivarea elevilor printr-o serie de activităţi interactive care să le dezvolte autonomia, imaginaţia şi creativitatea,insistându-se asupra utilizării unor tehnici moderne care să aibă un impact pozitiv asupra personalităţii elevilor prin utilizarea marionetelor şi a jocului de rol în timpul lecţiei, fiind extrem de importante strategiile de prevenire a comportamentului deviant în şcoală.

Cursul s-a finalizat cu o vizită educativă în şcoala primară: Cherry Tree Primary School, din Colchester. Am avut posibilitatea de a mă familiariza cu modul de predare al profesorilor englezi, de a asista la ore, de a discuta cu profesori şi elevi din şcoală. Totodată, ne-au fost prezentate principalele metode de evaluare a elevilor în Marea Britanie.

Bursa Comenius din Colchester a fost o experienta extrem de benefică pentru cariera mea didactica, întrucât am avut ocazia să-mi perfecţionez strategiile de predare-evaluare şi să cunosc profesori de engleză din alte ţări europene.

Acest material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului. ANPCDEFP, Comisia Naţională, OI POSDRU şi AMPOSDRU nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul acestui material va fi folosit.
Fişiere ataşate
Poster bursa Colchester.docx
(208.39 KiB) Descărcat de 151 ori
IuliaCosma
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Dec 2011, 21:37

Re: Diseminare curs de formare Comenius-Colchester 2011

Mesajde IuliaCosma » 11 Ian 2012, 17:28

Mentionez ca participarea mea la cursul de formare din Colchester a fost finantata din fonduri COMENIUS-LLP si FSE-POSDRU, in urma depunerii unui formular de candidatura la ANPCDEFP.

Iulia Cosma, prof. Palatul Copiilor Craiova
IuliaCosma
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Dec 2011, 21:37


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron