Diseminare Comenius - "Soft Skills for Educational Providers

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Diseminare Comenius - "Soft Skills for Educational Providers

Mesajde simamirelaaurora » 07 Mai 2011, 21:35

In perioada 23.01.2011 – 29.01.2011, am participat la la cursul „Soft Skills for Educational Providers”, numar de referinta CZ – 2011- 071- 021, care a avut loc la Praga, Cehia. Cursul s-a desfasurat în limba engleza si a fost organizat de catre ITC International TEFL. Mobilitatea de formare continua a fost finantata de Comenius LLP si FSE POSDRU.
In cadrul activitatii de formare s-au parcurs urmatoarele module:
- Limbajul trupului
- Abilitati de comunicare
- Abilitati de comunicare interpersonala in cadrul ierarhiei
- Deprinderi de rezolvare a problemelor
- Abilitati de prezentare
- Abilitati de organizare a proiectelor
- Abilitati de negociere
De asemenea, organizatorii cursului ne-au prezentat centrul istoric al orasului.
Modulele studiate au inclus o varietate de situatii problema intalnite si în viata reala. O atentie deosebită s-a acordat limbajului trupului (mimicii, gesticii, jocurilor, capacitatii de ascultare, talentului oratoric). Obiectivele cursului au fost următoarele: imbunatatirea abilitatilor de comunicare a personalului implicat în educatie, dezvoltarea eficienta a proceselor de lucru si, nu in ultimul rand, schimbul de experienta si bune practici intre persoane din ţari diferite, care lucreaza in acelasi domeniu. Atingerea acestor obiective a fost posibila datorita faptului ca metodele folosite în parcurgerea modulelor au fost activ - participative, iar mijloacele folosite (materiale video, fise de lucru, fise de documentare, suport de curs) au fost atractive si adecvate tematicii.
In urma participarii la acest curs am invatat ca, in educatia elevilor, a adultilor sau în relatiile interpersonale, este foarte important să fii deschis la ceea ce este nou, sa intelegi asteptarile interlocutorilor folosind chiar si comunicarea nonverbala.
Mult succes tuturor celor care doresc sa aplice pentru obtinerea mobilitatilor de formare continua Comenius si sa practice un proces de educatie calitativ!
Mirela Sima, prof. alimentatie publica la G.S.S. „Sfantul Apostol Andrei”, Ploiesti
simamirelaaurora
 
Mesaje: 1
Membru din: 26 Mar 2011, 21:41

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron