Din nou, Educatie tehnologica!!!!

Din nou, Educatie tehnologica!!!!

Mesajde kovacsstefan » 08 Oct 2005, 10:04

Trebuie sa ma ,,aplec" iarasi asupra legislatiei noastre ...contradictorie. :oops:
Pai sa vedeti de ce!
Conform Ordinului Privind Metodologia de mişcare a personalului didactic din învtamantul preuniversitar-2004-(14) a) Disciplina „Educatie tehnologic ” la clasele V-VIII poate fi predata de:
ƒ absolventi cu specializarea „educatie tehnologica ”, în concordantă cu Centralizatorul.
ƒ absolventi cu specializarea în profilul tehnic, silvic, economic si agricol
.
:roll: -Studii superioare de lunga sau scurta durata- :?:
Din anul acesta se preda la clasa a III-a Educatie tehnologica. Cum ati auzit! Educatie tehnologica, cu toate pretentiile pe care aceasta moderna disciplina, le implica. In anul scolar viitor se va preda - pe principiul continuitatii-si la clasa a IV-a. Programele se gasesc pe site-ul www.edtehno.as.ro
DA, si care este problema? Ati putea spune voi.
Este fiindca se preda de catre invatatori!!!!! Ce spuneti ? :D :twisted: Cate ore s-ar disponibiliza? :roll:
Astept raspunsuri si pe site-ul www.edtehno.as.ro - pe forum!
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde cristianos » 13 Oct 2005, 22:42

Domnule Kovach, observ ca sunteti foarte preocupat de aceasta disciplina si sunt intru totul de acord cu d-voastra deoarece predau si eu in 5 scoli acest minunat obiect de studiu! Ce am constatat dupa aproximativ 7 ani de munca in domeniu:
1. obiectul este atractiv pentru copii
2. directorii au inteles in sfarsit ca acest obiect nu mai este pentru completare de catedra, mai ales dupa ce au aparut titularii pe post, mai ales cei cu studii postuniversitare
3. la nivelul inspectoratelor scolare , insa, (de ex. Suceava) nu exista inspectori de SPECIALITATE, ca inspectori sunt(2 la numar) in ideea in care disciplina este "de sine statatoare" cam asa scrie prin programa, nu?Din acest punct de vedere imi pun intrebarea, pertinenta, sper: oare inspectorul de specialitate nu ar trebui, OBLIGATORIU sa aiba macar aceleasi studii ca ale noastre , ale profesorilor, adica studii postuniversitare in domeniu? Atunci cand sunt angajati inspectorii, nu l-i se cere si lor un dosar personal care sa cuprinda si actele de studii?
4. din motivul expus mai sus rezulta un amestec dubios si nociv pentru profesorul de Ed Tehn. pentru ca interese sale sunt amestecate cu cele ale disciplinelor tehnice cum ar fi: S.A.M. si scoli profesionale
Am si o intrebare pentru dumneavoastra? Cercurile pedagogice sunt reglementate prin lege? La Suceava de ex. s-au stabilit intr-un asa zis CONSILIU REPREZENTATIV (au participat doar metodistii) iar respectivii numiti a sustine cerc au aflat de pe ici pe colo sau vor afla doar din acea brosura specifica! Stilul acesta m-i se pare ca venit de departe din comunism, fara temei democratic. De ce nu mai functioneaza site-ul disciplinei Ed. Tehn, eventual care este noua adresa?
Multumesc!
cristianos
 
Mesaje: 1
Membru din: 13 Oct 2005, 22:13

Raspuns

Mesajde kovacsstefan » 14 Oct 2005, 20:06

Stimate colega, site-ul functioneaza foarte bine.
Te rog mult sa intri pe site edtehno.as.ro si pe forumul site-ului sa-mi scri. Site-ul exista daca il activati.
Poate uneori portalul as.ro nu functioneaza si de aceea nici site-ul.
Cu respect
Kovacs Stefan !
Te rog sa utilizezi ca Browser doar Internet Explorer!
Te mai rog sa-mi trimiti mesaj in legatura cu site-ul-cat mai urgent!
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde staiculaura » 29 Oct 2005, 00:43

Domnule coleg,
Ma bucur cand intalnesc colegi pasionati de obiectul pe care il predau. V-am vizitat site-ul si m-am bucurat descoperind in el o serie de lucruri utile disciplinei pe care si eu o predau.
Cred ca problema cu predatul disciplinei de catre invatatori ramane la latitudinea directorului scolii. Eu nu cred ca introducerea disciplinei la clasele mici este in detrimentul nostru. Priviti acest lucru ca pe o sansa de a mai castiga niste ore in catedra. La mine in scoala suntem doi care predam ed. tehnologica. Mie mi-au ramas orele de la gimnaziu si optionalul "Prietenul meu calculatorul", iar colegului meu, care este maistru i s-au dat ore la clasele mici. Depinde foarte mult de noi ca sa castigam teren in fata altor discipline si sa ne convingem directorii ca ceea ce facem este foarte important. Ca sa iti vinzi un produs trebuie sa ii faci cava reclama si sa il faci competitiv.
Toate cele bune!
staiculaura
 
Mesaje: 4
Membru din: 28 Oct 2005, 23:33

raspuns

Mesajde kovacsstefan » 29 Oct 2005, 16:40

Stimate coleg, tocmai asata am vrut sa scot in evidenta. Practic sunt ore care daca s-ar preda de catre profesorii de educatie tehnologica ar fi bine. O multime de ore s-ar disponibiliza.
Te rog sa-mi spui aca estititular_
CU stima
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde staiculaura » 29 Oct 2005, 20:40

Domnule coleg,
Sunt titulara si predau ed. tehnologica de 7 ani. Este un avantaj pe care multi dintre colegii nostri nu il au. Atunci cand esti mutat dintr-un loc in altul in fiecare an, nu esti motivat sa faci cava mai mult decat sa iti predai lectia la clasa. Cred ca noi titularii ar trebui sa ne gandim putin si la bietii suplinitori calificati care predau disciplina aceasta. Pana cand directorii de la sate nu se conving ca ed. tehnologica inseamna mai mult decat lucrul pe tarla, nu vor accepta sa deblocheze aceste posturi pentru cei calificati sa o predea. Cred ca ar trebui sa demaram niste proiecte in care sa implicam profesori si elevi de la sate. V-am vizitat site-ul. Am aflat de el de la o colega suplinitoare de la sat, care pune mult suflet in ceea ce face.
Cu stima1
staiculaura
 
Mesaje: 4
Membru din: 28 Oct 2005, 23:33

Raspuns

Mesajde kovacsstefan » 30 Oct 2005, 09:08

Stimate colega, simt in scrisul tau putina iritare. Poate este bine venita. Esti titulara esti fericita. Eu stiu ce inseamna sa fi suplinitor. Doar anul acesta am reusit sa ma titularizez. Deci!?
Ai spus ca trebuie sa realizam ceva pentru a scoate educatia tehnologica din ,,mlastina". Eu de trei ani incerc asta. Am realizat si gestionez - impreuna cu doamna inspector - acest site. Daca toti colegii ar contribui cu ceva, site-ul ar fi mai amplu. M-am ambitionat cand am vizitat site-ul celor de la matematica. Noi trebuie sa facem ceva mai ,,ceva".
De trei ani a aparut REVISTA DE EDUCATIE TEHNOLOGICA. te intreb, ai comandat-o?
Te rog sa nu te superi dar colegii nostri titulari sau suplinitori sunt foarte comozi. Vrem ca cineva, indiferent cine (chiar directorii de scoli), sa ne dea importanta uitand sa facem noi ceva in sensul acesta.
In REVISTA DE EDCUATIE TEHNOLOGICA, oameni cu doctorate, manuale, studii...incearca sa faca ceva pentru aceasta disciplina.
Te rog sa popularizezi aceasta revista si mai ales sa o comanzi. In anul acesta au aparut doua numere. Trebuie comandate ambele. Valoarea, cu tot cu cheltuieli de posta, se ridica (pentru ambele numere), la cca. 250 000 lei vechi. Este mult?
Avem doua modalitati incontestabile de a ne afiram si de a propune diferite proiecte, teme deci - site-ul si revista.
Revista se editeaza la Iasi (eu sunt din Nasaud-jud Bistrita -Nasaud), de doua ori pe an. Este foarte buna.
CU respect, si nu uita site-ul are un forum unde ne putem exprima. Doamna Gabriela Scarlat - cu functie importanta in minister- practic raspunde de educatie tehnologica, este dispusa sa vizitze destul de des site-ul.
Sa traim bine! :D
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde staiculaura » 30 Oct 2005, 13:19

Domnule coleg,
Nu ma complac in postura de titular linistit si fericit si inteleg foarte bine problemele prin care trec colegii suplinitori. In familie suntem doi profesori de ed. tehnologica, iar sotul meu dupa ce si-a luat gradul I si a absolvit Cursul postuniversitar, a ramas fara catedra, actualmente predand o paleta vasta de discipline tehnice la un grup scolar.
De cand predau aceasta disciplina am incercat sa o fac cunoscuta in randul colegilor de alte specialitati. Mai intai am tinut sa promovez
continutul si scopul disciplinei, pentru a-i convinge de importanta acesteia. Apoi am reusit sa demonstrez ca elevilor le place si sunt foarte interesati de ed. tehnologica, prin organizarea unor expozitii si concursuri si prin participarea acestora in numar destul de mare la Olimpiada. Doi ani la rand am avut elevi ajunsi la etapa nationala. Pot sa spun ca la noi in judet (Alba) sunt foarte multi colegi de educatie tehnologica care se preocupa de promovarea acestei discipline si muncesc serios cu elevii.
N-am stiut de site-ul d-voastra si nici de revista, dar sunt o voi cumpara pentru ca ma intereseaza. La primul cerc o sa duc revistele si o sa le arat si colegilor. Anul acesta imi voi sustine lucrarea de grad I, aceasta avand ca tema Optimizarea predarii-invatarii modulului Energie, electrotehnica, electronica. O sa incerc sa vin si eu cu sugestii de lectii, pe care le puteti publica pe site, daca vi se vor parea interesante.
Sunt de acord cu dumneavoastra ca exista si colegi foarte comozi. Oricum pe acestia nu stiu daca ii vom putea scoate noi inertia in care se afla.
Numai bine!
staiculaura
 
Mesaje: 4
Membru din: 28 Oct 2005, 23:33

Raspuns

Mesajde kovacsstefan » 03 Noi 2005, 22:41

Astept interventia pe site. Te rog sa inviti si pe colegii din ,,jurul" vostru sa viziteze site-ul si sa comande cele doua reviste din anul acesta.
Astept de asemenea sa intrati pe forumul site-ului
Te rog sa-mi trimiti materiele si sa trimiti si la revista!
Cu respect Kovacs Stefan
Nasaud
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde vcatavm » 28 Ian 2006, 00:27

Va salut pe toti !
Va rog sa-mi raspundeti la aceasta nelamurire :am absolvit Facultatea de Economie , sectia "Managementul Firmei" si as dori sa stiu daca pot preda aceasta disciplina , ed.tehnologica .
Conform Ordinului Privind Metodologia de mişcare a personalului didactic din învtamantul preuniversitar-2004-(14) a) Disciplina „Educatie tehnologic â€
vcatavm
 
Mesaje: 5
Membru din: 22 Ian 2006, 19:38

Raspuns

Mesajde kovacsstefan » 24 Feb 2006, 18:58

Desigur ca ai dreptul!
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Cer o lamurire!

Mesajde tinatimis » 26 Mai 2009, 19:51

Eu am terminat Institut Politehnic, Fac . de Chimie industriala, intrebarea mea este : pot preda ca si calificat educatie tehnologica?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
tinatimis
 
Mesaje: 16
Membru din: 13 Apr 2009, 13:41

Mesajde kovacsstefan » 28 Mai 2009, 19:55

:idea: Desigur ca ai dreptul! Nu te poti titulariza fara curs postuniversitar de educatie tehnologica, dar poti preda calificat! :idea:
kovacsstefan
 
Mesaje: 41
Membru din: 10 Oct 2004, 17:54

Mesajde tinatimis » 30 Mai 2009, 21:28

Va multumesc pentru raspuns, d-le kovacsstefan.Eu locuiesc in Borsa, Maramures; din cate stiu eu ,educatia tehnologica la scolile din orasul meu este predata doar de necalificati(in sensul ca sunt profesori cu alte specializari- orele de educatie tehnologica se dau, de catre directori ,la profesorii titulari din scoala in sistem de plata cu ora sau la profesori suplinitori pentru completare de norma).Anul trecut, la una din scolile unde luasem prin repartitie ore de chimie ca suplinitor calificat, in jurul datei de 15 septembrie ,am fost de fata cand un domn inginer venise pentru orele de educatie tehnologica si doamna directoare pur si simplu nu l-a primit(erau doar 8 ore), orele au fost apoi impartite intre prof. de matematica, cel de biologie si cel de educatie fizica; pe mine m-a uimit acest lucru, domnul era inginer miner ,deci ,dupa cate am inteles eu, ar fi avut dreptul sa predea aceasta disciplina, nu?
Ca sa pot preda din toamna ore de educatie tehnologica ar trebui sa merg la examenul pentru suplinitori calificati sau la cel pentru necalificati?Mai intai trebuie sa merg sa vorbesc cu directorul scolii unde sunt orele sa vad daca ma va primi?
Si inca o intrebare, poate cineva sa-mi spuna unde pot sa fac postuniversitarul pentru educatie tehnologica(nu am gasit nici la Cluj,nici la Baia Mare)?
Senzatia mea este ca educatia tehnologica e un fel de "Cenusareasa" a disciplinelor si e pacat, m-am uitat prin manualele cls.V-VIII si mi-au placut, cred ca sunt interesante pentru elevi.
Sper ca nu v-am pus plictisit prea mult!
tinatimis
 
Mesaje: 16
Membru din: 13 Apr 2009, 13:41

Inca o intrebare!

Mesajde tinatimis » 04 Iun 2009, 17:51

De ce nu poate fi accesat forumul de pe edtehno?Tot incerc si -mi da ca nu gaseste pagina, nu-mi dau seama nici cum te poti loga pe forum , sau nu e nevoie? :roll:
tinatimis
 
Mesaje: 16
Membru din: 13 Apr 2009, 13:41

Următorul

Înapoi la Discipline tehnice / tehnologii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 1 vizitator

cron