diagrama WEEN

diagrama WEEN

Mesajde andreea_pdr » 17 Iun 2007, 21:04

va rog sa ma ajutati

am o intrebare la care trebuie sa stiu raspunsul meaparat maine

imi poate explica cineva ce este diagrama WEEN?si cum se reprezinta?


va multumesc
andreea_pdr
 
Mesaje: 1
Membru din: 17 Iun 2007, 20:58

Ce este diagrama VENN?

Mesajde liliababei » 24 Iun 2007, 21:45

Acest tip de diagrama se foloseste cand ai doua fenomene si vrei sa gasesti asemanari si deosebiri.Sunt doua cercuri care se intersecteaza.In primul treci cacacteristicile primului fenomen, in al doilea caracteristicile celui de-al doilea iar in spatiul unde cele doua cercuri se intersecteaza se trec caracteristicile comune celor doua fenomene.
Un exemplu se gaseste in Maria Eliza Dulama (comparatie Olanda - Romania) care e cea mai tare din tara in domeniul didacticii geografiei.
Eu am un exemplu, e in engleza, daca imi trimiti o adresa de email o sa o trimit. Nu imi permit sa o postez pe didactic pentru ca nu e munca mea.
Liliana.
Adresa mea este pe didactic.
liliababei
 
Mesaje: 30
Membru din: 26 Apr 2006, 17:42

Mesajde albinutzafbm » 05 Dec 2008, 02:08

buna, poate parea rautacios raspunsul meu, dat cu asa mare intarziere insa sunt user nou, abia acum am citit aici; macar stiu ca pentru urmatorii "nelamuriti" pot aduce eu un pic de lamurire:
- diagrama Venn (de fapt, Venn-Euler) este diagrama ce ilustreaza nimic altceva decat multimi de elemente; cu ajutorul acestei diagrame, se poate reprezenta grafic-ilustrativ-imaginativ intersectia elementelor unei multimi (deci, se pot evidentia elementele comune si elementele distinctive/distincte)
- atat cat imi amintesc eu, notiuni de teoria multimilor se invatau pe vremea mea prin clasa a cincea; acum, cred ca printr-a doua deja se invata; nu stiu exact, fiindca nu sunt nici invatator si nici prof de mate., insa ceea ce am scris mai sus imi amintesc din ce/cat m-au invatat profesorii mei la scoala.
Avatar utilizator
albinutzafbm
 
Mesaje: 3
Membru din: 04 Dec 2008, 01:37

Re: diagrama WEEN

Mesajde geografia_transporturilor » 05 Dec 2010, 12:15

Tot din didactica geografiei a doamnei Dulamă am aflat de diagrama Ween(inițial credeam că e vorba de prescurtarea statului Venezuela), am folosit-o în geografia transporturilor în clasificarea transporturilor urbane- rutiere,pe cale ferată, pe cablu sau pe apă. Am folosit practic 4 cercuri periferice și al cincilea în centru.Dacă vă interesează aș putea să-l atașez
Fişiere ataşate
geograf transp logo.jpg
Avatar utilizator
geografia_transporturilor
 
Mesaje: 6
Membru din: 05 Dec 2010, 06:26

Re: diagrama WEEN

Mesajde geografia_transporturilor » 05 Dec 2010, 12:31

Am atașat-o pentru vizualizare
Succes!
Fişiere ataşate
ween.png
Avatar utilizator
geografia_transporturilor
 
Mesaje: 6
Membru din: 05 Dec 2010, 06:26

Re: diagrama WEEN

Mesajde sportiv » 05 Dec 2010, 19:55

Nu este numai pentru matematica!(albinutzafbm)
METODA – DIAGRAMA VENN
Diagrama Venn este o metodă grafică ce poate fi utilizată în activităţile de învăţare sau la fixarea cunostinţelor, putând constitui şi o modalitate de evaluare . Este eficientă în formarea capacităţilor copiilor de a compara două evenimente, procese, noţiuni, personalităţi, – scopul lor este să evidenţieze asemănări, deosebiri şi elemente comune, în cazul a două concepte, personaje sau evenimente. [url]Preluată cu succes din matematică,[/url] metoda permite ca în orice etapă a unei lecţii, să fie realizate comparaţii între personaje, întâmplări,obiecte, evenimente, idei, concepte.
O diagramă Venn este formată din două cercuri mari care se suprapun parţial. Se cere copiilor să construiască o asemenea diagramă completând în perechi-grupe sau individual.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3051
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: diagrama WEEN

Mesajde albinutzafbm » 06 Dec 2010, 11:57

sportiv scrie:Nu este numai pentru matematica!(albinutzafbm)
.......

__________________

...... nu am spus asta şi nici nu am lăsat să se înţeleagă asta! Deci.....
Avatar utilizator
albinutzafbm
 
Mesaje: 3
Membru din: 04 Dec 2008, 01:37

Re: diagrama WEEN

Mesajde sportiv » 06 Dec 2010, 13:59

-albinutzafbm
,,diagrama Venn (de fapt, Venn-Euler) este diagrama ce ilustreaza nimic altceva decat multimi de elemente; cu ajutorul acestei diagrame, se poate reprezenta grafic-ilustrativ-imaginativ intersectia elementelor unei multimi (deci, se pot evidentia elementele comune si elementele distinctive/distincte)
- atat cat imi amintesc eu, notiuni de teoria multimilor se invatau pe vremea mea prin clasa a cincea; acum, cred ca printr-a doua deja se invata; nu stiu exact, fiindca nu sunt nici invatator si nici prof de mate., insa ceea ce am scris mai sus imi amintesc din ce/cat m-au invatat profesorii mei la scoala.”

Oare a fost prea ,,matematic” pentru mine? :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3051
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: diagrama WEEN

Mesajde valea1234 » 12 Feb 2011, 12:31

De curând am aflat despre o metoda care presupune completarea unui singur rând de tabel cu prima literă a unor termeni aflați de elevi din definițiile date. Astfel ei găsesc o noțiune semnificativa pentru lecția respectivă. Va rog, puteți să-mi spuneți cum se numește această metodă ? Mulțumesc!
valea1234
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Feb 2008, 20:58


Înapoi la Geografie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron