definitivat

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

definitivat

Mesajde andreea3084 » 26 Iul 2017, 10:36

Buna ziua!
Am absolvit facultatea in 2008,iar in perioada octombrie2009-2010 am fost profesor suplinitor la plata cu ora.Voi avea dreptul sa sustin examenul de definitivat daca revin in sistem prin concurs de titularizare/suplinire in 2017 la jumatate de norma/jumatate de norma?Daca DA,cat timp va trebui sa predau daca voi reveni in sistem la plata cu ora sau cu jumatate de norma?Mentionez ca n-am sustinut examenul de definitivat.
Va multumesc.
O zi frumoasa!
andreea3084
 
Mesaje: 1
Membru din: 26 Mar 2015, 11:29

Re: definitivat

Mesajde sportiv » 26 Iul 2017, 18:22

Art. 241 ― L1/2011
(1) Examenul national de definitivare in invatamant este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, si cuprinde:
a) etapa I, eliminatorie - realizata de catre inspectoratele scolare in perioada stagiului practic cu durata de un an scolar si constand in evaluarea activitatii profesionale la nivelul unitatii de invatamant, evaluarea portofoliului profesional personal si in sustinerea a cel putin doua inspectii la clasa;
b) etapa a II-a, finala - realizata la finalizarea stagiului practic cu durata de un an scolar si constand intr-o examinare scrisa, pe baza unei tematici si a unei bibliografii aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pentru fiecare specialitate in parte.
(2) Cadrele didactice care promoveaza examenul de definitivat dobandesc titlul de profesor cu drept de practica in invatamantul preuniversitar.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2917
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron