Coruptia din Timis

Discutii legate de invatamant, dar care nu intra la celelalte categorii

Coruptia din Timis

Mesajde thomas_ritter » 24 Mar 2018, 21:45

Directorii de scoli profita la maxim de acele conditii specifice pentru pretransfer consimtit intre unitatile de invatamant ca sa isi angajeze oamenii lor pe pile. Un astfel de exemplu batator la ochii si sfidator fata de celelalte cadre didactice, este modul in care se ocupa in ultimul timp posturile de la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj.

La limba engleza in anul 2016, d-na profesor Munteanu Flavia s-a pretransferat de la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj la Colegiul National Banatean Timisoara. Acolo s-a pus ca si criteriu specific nota 10 la inspectia la clasa, cum mai nou se cere la toate scolile din Timisoara si la unele din Lugoj. Pentru a fi admisa, timisorenilor li s-a acordat mai putin de nota 10, acesta fiind singurul mod prin care dumneaei putea ocupa acest post, avand in vedere ca nu e titulara in Timisoara. Conform criteriilor de la minister au prioritate titularii din localitatea in care este postul scos la asa -zisul concurs. Dar din moment ce acestora nu li s-a acordat nota 10, postul a fost ocupat de aceasta doamna Munteanu. Postul pe care dumneaei l-a parasit, adica cel de la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj nu a aparut pe internet deoarece nu se stia ca profesoara Flavia Munteanu doreste sa se pretransfere la Colegiul Banatean si cu atat mai putin ca va si reusi. Totusi, despre postul ce avea sa fie lasat in urma de Flavia Munteanu au fost informate doar doua doamne profesoare: Camelia Roman de la Scoala cu clasele I-VIII "Eftimie Murgu" Lugoj si Curea Mihaela tocmai restransa de la Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Lugoj, care dupa etapa de restrangere a ocupat trei scoli din oras. Postul de la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" i-a revenit doamnei profesor Curea Mihaela care se pare ca avea punctaj mai mare decat doamna Camelia Roman. De aceasta data nu s-au putut stabili criterii specifice deoarece postul nu a aparut pe internet si s-a ocupat imediat dupa momentul eliberarii. Dar, isi doreau si ceilalti profesori din Lugoj sa fie informati de existenta acestui post sau de dorinta doamnei Munteanu de a pleca la Timisoara.

Anul urmator, in 2017, doamna Flavia Munteanu s-a plictisit de Timisoara si a revenit pe un alt post de limba engleza tot la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj, eliberat prin pensionarea doamnei profesor Teodorescu Maria. Pentru ocuparea acestui post scos la concurs oficial de data aceasta s-au stabilit urmatoarele criterii specifice de catre conducerea de la Brediceanu:

1. premii la fazele judetene si nationale la olimpiade si concursuri;

2. nota 10 la inspectia la clasa.

Candidatilor titulari in Lugoj, cu domiciliul in Lugoj li s-au acordat nota mai mica de 10, Li s-au spus ca nu indeplinesc crtiteriile sau au fost informati direct ca aici trebuie sa se intoarca Flavia Munteanu. Nu stiu cum ar putea un cadru didactic debutant de exemplu, sau care doreste sa se pretransfere de la o scoala mai slaba sa obtina premii la olimpiade sau concursuri judetene si nationale.

Anul acesta scolar 2017-2018 este detasata in interesul invatamantului, tot pe limba engleza la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj, doamna profesor Tonenchi Alexandra de la Liceul Tehnologic "Traian Grozavescu" Nadrag. Aceasta urmeaza a fi pretransferata initial doar pe 10 ore, iar apoi sa i se intregeasca norma la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj. Va recomand sa urmariti notele obtinute de aceasta doamna la titularizare pe parcursul anilor sai de invatamant. Intr-adevar la ultima sa participare a obtinut o nota de 9.02 cu care s-a titularizat cu articolul 253 (in scoala) la Nadrag. Interesante sunt notele obtinute de doamna Tonenchi inainte de acest an. Informatiile pot fi gasite pehttp://titularizare.edu.ro. Oare nota de la titularizare din anul 2016, precum si faptul ca acum urmeaza sa fie pretransferata la Colegiul National "Coriolan Brediceanu" Lugoj nu se datoreaza faptului ca este sotia lui Dragos Mihai Tonenchi, comandantul Politiei Lugoj? La pretransfer se presupune ca ar trebui sa aiba prioritate titularii din aceasi localitate cu postul pe care il doresc. Metodologia actuala incurajeaza relatiile si excesul de putere la maxim.
thomas_ritter
 
Mesaje: 1
Membru din: 24 Mar 2018, 21:27

Înapoi la Cafenea

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator