Conversie profesională Matematică

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

Conversie profesională Matematică

Mesajde Gabriel09 » 09 Noi 2020, 23:37

Bună seara!
Am o mare dilemă, iar cine mă poate ajuta sunt recunoscător. Situația mea stă în felul următor: sunt profesor titular din anul 2011 pe catedra de Turism si Alimentație publică / Turism (m-am titularizat cu examen național nu prin 253). În anul 2014 am obținut definitivatul cu 9,60. Am studii de lungă durată (facultate 5 ani și master 2 ani). În timpul facultății am absolvit nivelul I al modulului pedagogic, iar în timpul masterului am absolvit nivelul II al modulului pedagogic. În anul 2013 am absolvit studiile de doctorat. Pe baza acestor studii mi-am echivalat doctoratul cu gradul I si am avut posibilitatea (așa îmi permitea legea pe timpul acela) sa obțin și 50% spor de doctorat nu doar gradul I. Anul trecut (respectiv iulie 2019) am absolvit cursurile de conversie profesională pe Matematică. Acum vine marea dilemă:
1. Mă pot transfera de pe postul de Turism pe postul de Matematică dar să rămân tot titular până la pensie? Adică dacă mă transfer pe un post de matematică cu viabilitate de 1 an înseamnă că pierd titularizarea pe care o am pe Turism????
2. Mi se echivalează gradul I dacă mă transfer pe matematică ???? (repet gradul l-am obținut prin echivalarea doctoratului pe Turism)???
3. Mi se păstrează sporul de 50% de doctorat dacă mă transfer pe catedra de matematică???
Nu știu unde și cui să mă adresez astfel încât să mi se răspundă la aceste 3 întrebări. De aceea apelez aici.... poate poate cineva s-a lovit de o situație similară cu a mea și mă poate ajuta. Mulțumesc!
Repet.... 3 lucruri vreau să știu (dacă mă transfer pe mate rămân în continuare titular sau pierd titularizarea dacă postul de mate pe care mă transfer are viabilitate 1 an? Mi se păstrează gradul I dacă trec pe mate? Mi se păstrează sporul de doctorat dacă trec pe mate?).
Mulțumesc anticipat celor care mă puteți ajuta!
Cu stimă, Gabriel
Gabriel09
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Sep 2012, 19:14

Re: Conversie profesională Matematică

Mesajde sportiv » 10 Noi 2020, 17:06

1. Dacă aveți conversie pe matematică, puteți trece pe această catedră, cu riscul de restrângere. Nu pierdeți titulatura în sistem! Când ați trecut doctoratul! E important .
Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor :
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25. (Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor din Lege 153/2017) Și:
(3) Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I.
Art.14 se aplica de la data de 01.07.2017 data intrarii in vigoare a legii, implicit vi se aplica si art.39 alin.3 din lege - Sporul pentru titlul științific de doctor, acordat ca sumă compensatorie sau ca spor la salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, după caz, de la data aplicării prevederilor prezentei legi nu se mai acordă, personalul care deține titlul științific de doctor, indiferent de data obținerii acestuia, beneficiind de prevederile art. 14.
( Cei care și-au echivalat înainte de 1 iulie 2017, rămân cu gradul didactic și primesc și sporul de doctorat! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3051
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Conversie profesională Matematică

Mesajde Gabriel09 » 10 Noi 2020, 23:12

Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Deci (DIN PĂCATE !!! :oops: ) concluzia este că nu mă pot transfera pe matematică:
1. risc restrângerea de activitate
2. pierd sporul de doctorat (chiar dacă eu mi-am echivalat doctoratul în 2015 deci înainte de 01-07-2017 acum dacă doresc să trec pe mate pierd acest spor).
Oricum vă mulțumesc mult mult de tot stimate domn!
Cu stimă, Gabriel
Gabriel09
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Sep 2012, 19:14

Foaie matricolă I-VIII

Mesajde Gabriel09 » 26 Ian 2021, 15:51

Bună ziua!
Gabriel09
 
Mesaje: 4
Membru din: 11 Sep 2012, 19:14


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori