Consemnare activitate metodica in condica

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

Consemnare activitate metodica in condica

Mesajde tinaibic » 13 Noi 2020, 20:08

Buna ziua

În anul trecut școlar a apărut, la un moment dat, obligativitatea consemnării activității metodice de până la 8 ore pe zi a fiecărui cadru didactic în condica de prezență. După un timp s-a revenit, profesorii și învățătorii nu mai consemnează orele de documentare, pregătire a lecțiilor, portofolii.... Noi, educatoarele continuăm să consemnăm în planificare/condică aceste trei ore zilnice, cel puțin, așa e la noi în județ. Există vreun act normativ în acest sens?
Mulțumesc

Cu respect
tinaibic
 
Mesaje: 24
Membru din: 20 Oct 2008, 21:49

Re: Consemnare activitate metodica in condica

Mesajde sportiv » 13 Noi 2020, 23:39

Nu există niciun act legal! Doar doamna Preda , prin scrisoarea metodică, de pe poziția de ,,șef” (băgător de seamă prin minister) vă ,,obligă” :shock: să stați 5 ore/ zi și cu copiii, care în acest caz, au ore cât cei de la gimnaziu și mai multe decât la prmar!
Am pus , peste tot pe unde am mai răspuns, prvederile legale! Iată-le:

Legea 1/2011 Art. 262. - (1) Activitatea personalului didactic de predare se realizează într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe săptămână, și cuprinde:

-activități didactice de predare-învățare-evaluare și de instruire practică și examene de final de ciclu de studii, conform planurilor-cadru de învățământ;

-activități de pregătire metodico-științifică;

--activități de educație, complementare procesului de învățământ: mentorat, școală după școală, învățare pe tot parcursul vieții.

-activități de dirigenție.

Activitățile concrete prevăzute la alin. (1), care corespund profilului, specializării și aptitudinilor persoanei care ocupă postul didactic respectiv, sunt prevăzute în fișa individuală a postului. Aceasta se aprobă în consiliul de administrație, se revizuiește anual și constituie anexă la contractul individual de muncă.

Norma didactică de predare-învățare-evaluare și de instruire practică și de evaluare curentă a preșcolarilor și a elevilor în clasă reprezintă numărul de ore corespunzător activităților prevăzute la alin. (1) lit. a) și se stabilește după cum urmează:

a)UN POST de educator/educatoare sau de institutor/institutoare ori de profesor pentru învățământul preșcolar pentru fiecare grupă cu program normal, constituită în educația timpurie;
b) UN POST de învățător/învățătoare sau de institutor/institutoare ori de profesor pentru învățământul primar pentru fiecare clasă din învățământul primar sau pentru clase simultane din cadrul acestuia, unde nu se pot constitui clase separate;
c) 18 ORE pe săptămână pentru profesorii din învățământul secundar și terțiar non-universitar, pentru profesorii din unitățile și clasele cu program integrat și suplimentar de artă și sportiv, precum și din unitățile cu activități extrașcolare și din centrele sau cabinetele de asistență psihopedagogică;
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 3115
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Consemnare activitate metodica in condica

Mesajde tinaibic » 16 Noi 2020, 17:24

Mulțumesc. Gânduri bune!
tinaibic
 
Mesaje: 24
Membru din: 20 Oct 2008, 21:49


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori