Concursurile scolare

Din experienta dvs, respundeti in ce masura concursurile scolare aduc o contributie la progresul invatarii in clasa

Intr-o mare masura
108
30%
Intr-o masura moderata
145
41%
Intr-o mica masura
64
18%
Nu aduc progres
26
7%
Nu aduc progres, dimpotriva, aduc mari diferente de nivel
15
4%
 
Voturi totale : 358

Re: Concursurile scolare

Mesajde rofi3 » 09 Noi 2009, 12:42

Buna ziua,

Daca doriti sa prezentati concursul dvs. , inclusiv poze si alte detalii va rog sa faceti un topic nou in Activitati scolare si sa scrieti acolo. Toate ideile sunt bine venite si va multumim pentru ca ni le impartasiti.
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16

Re: Concursurile scolare

Mesajde webmaster » 09 Noi 2009, 14:16

Iar eu am sa va rog sa nu folositi optiunea Citeaza pentru un intreg mesaj, din simplul motiv ca de atatea citate nu se mai vad raspunsurile. Dialog placut :)
Avatar utilizator
webmaster
Site Admin
 
Mesaje: 316
Membru din: 17 Iul 2006, 17:24

Re: Concursurile scolare

Mesajde lacramioarabularca » 26 Noi 2009, 09:33

Cred în competiţie, şi spun că acest gen de activitate , menţine treaz spiritul, motivează intrinsec pe câştigători, sau ambiţionează pe cei care nu şi-au atins scopul de a fi printre cei mai buni!!! Cred în ea şi pentru că întreaga viaţă este o luptă,iar copilul trebuie stimulat de mic să participe la acetă luptă!!! În secolul XXI industriile competitive vor fi acelea ale căror muncitori vor putea rezolva probleme complexe şi descoperi tehnice eficiente pentru a-şi duce munca până la capăt. Astfel, şcolii îi revine o sarcină deosebită şi anume aceea de a nu forma tineri care să se integreze pasiv într-o lume dată de-a gata, ci tineri care schimbându-se pe ei, schimbă şi lumea!
Durerea este că aceste concursuri nu stimulează material nici un copil, ba mai mult pentru a participa la ele elevii trebuie să plătească şi taxe pentru înscrierea în concurs, încât uneori nu au nici un interes de a participa la ele!!!
Când citeşti în ochii elevului verdictul pe care ţi-l dă instanţa de decizie a copilărieidupă un astfel de concurs , aceea satisfacţie a reuşitei, dorinţa de a fi mai bun, încrederea în forţele lui, te simţi minunat, fascinat, împlinit, capabil să te implici mai mult în formarea lui.
Păcat că societatea nu investeşte mai mult în organizarea acestor concursuri, motivând mai mult implicarea elevilor , deoarece astfel investim în copil şi Investind în el , formăm acea personalitate umană necesară progresului oricărei naţiuni, gândim de fapt la viitor, care nu se poate realiza fără a manifesta o preocupare faţă de prezentul educaţiei.
lacramioarabularca
 
Mesaje: 7
Membru din: 12 Noi 2009, 23:20

Re: Concursurile scolare

Mesajde danap1324 » 29 Noi 2009, 14:34

Sunt benefice, constructive și mai ales competitive concursurile realizate la nivel de unitate; cele organizate la nivel national aduc faima ,prestigiul școlii mândria cadrelor didactice implicate, dar ce facem în situația în care succesul este de scurtă durată, iar cadrele didactice sunt nevoite să suporte consecințele unor legi distructive. Cine mai este stimulat să mai participe la concursuri în momentul în care leafa și așa minusculă este diminuată? În mediul rural cât să apelăm și la părinți, car abia își duc traiul singuri.
danap1324
 
Mesaje: 7
Membru din: 29 Noi 2009, 13:47

Re: Concursurile scolare

Mesajde sportiv » 29 Noi 2009, 17:05

N-am avut si nici n-o sa am o parere ,, proconcursuri",asta din cel putin doua motive:
1.de ce stimuleaza?-pe banii cui? si mai ales care-i perceptia elevului de clasa a IV,ca sa nu spun a doua,despre concurenta,despre necesitatea concurentei in societate,despre ...tot ce se spune pe aici?
2.Care este faima cuiva?am norocul sa ,,prind"un supradotat,este meritul exclusiv al meu,al invatatorului?
Parerea mea (Vanghelica) :lol:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2955
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Concursurile scolare

Mesajde adriana_mihai » 01 Apr 2010, 20:36

Eu am o colega, care cu patru concursuri la care a participat cu un elev ( si acela de la alta scoala), in urma dosariadei, ea a trecut si eu am picat. Nu a facut de 11 ani de cand sunt cu ea in scoala nici macar o mica serbare cu elevii ei...sau un concurs la nivel de clasa, de nr. de elevi de la clasa ei, nici nu mai zic...umbla din usa in usa sa adune si ea macar 10 elevi la inceput de clasa I....in timp ce eu trebuie sa gasesc scuze onorabile parintilor care vor totusi sa inscrie la mine peste nr. maxim aprobat...
Acum ii dau dreptate...nu are rost sa faci activitati extrascolare cu elevii de la clasa, ele se puncteaza doar cu 0,10 p iar totalul maxim aprobat era de 1 p ( eu deja trecusem de 3 p....) sau nu are rost sa te agiti prea mult cu predatul...nu se renteaza...gaseste un elev si participa cu el la aceste concursuri..sau la simpozioane...si gata!!! esti cel mai cel!!!
Doamne, de s-ar aproba odata evaluarea cadrelor didactice si de catre parinti !!! si de s-ar da salar pe masura muncii la clasa sau a nr. de elevi de la clasa ta!!!
....eh, din pacate a picat si salarul de merit din scoala ( acesta era singurul care aprecia activitatile extrascolare)...deci, mai am sperante doar in capitolele din noul proiect de lege!!!
...acum degeaba se revolta parintii ca nu e corect....nu au ce sa faca decat sa-si mute elevii la alta scoala....si asa vor face...pacat...
adriana_mihai
 
Mesaje: 22
Membru din: 04 Noi 2009, 01:01

Re: Concursurile scolare

Mesajde ildi_sztarna » 07 Noi 2010, 20:56

masura moderata
ildi_sztarna
 
Mesaje: 1
Membru din: 25 Mai 2006, 21:18

Re: Despre concursuri

Mesajde catapetrem » 02 Mar 2011, 23:09

sorinborodi scrie:Problema concursurilor scolare a fost dezbatuta si ras-dezbatuta si bine s-a facut,niciodata nu vom putea analiza tema pe toate fatetele ei.Ce mi se pare important:

Vestea buna:concursurile sunt bune pentru elevi,le mentine treaz spiritul de competitie,care nu poate fi decat benefic.Emulatia naste valoare.

Vestea trista:de realitatea descrisa mai sus au luat cunostinta o sumedenie de fundatii,SRL-uri,puse pe capatuiala.Se profita in cel mai negustoricesc mod posibil de dorinta copiilor (si a parintilor !) de a se angrena in competitii.

Solutie propusa:sa evitam concursurile "cu taxa".Fiti siguri ,cineva profita ,iar noi, profesorii,devenim niste veritabili "agenti comerciali".Spiritul competitiv poate fi intretinut si pe alte cai,mult mai putin costisitoare.Se pot organiza,de exemplu,concursuri in cadrul scolii.Sau concursuri intre scoli.Sau concursuri "on line",pe internet.Costurile ar fi minime in aceasta varianta.Practic,nule.


Sunt si eu de aceeasi parere. Concursurile sunt foarte bune pentru elevi!
Putem incerca asa ceva! Intre scoli! Intrebarea se va naste imediat: Cine corecteaza? Cine jurizeaza?
Iar daca ma refer la concursuri on-line, acest lucru presupune sa poata lucra fiecare copil la un calculator conectat la internet!In scoala!!!!?????
catapetrem
 
Mesaje: 1
Membru din: 12 Apr 2007, 16:57

Re: Concursurile scolare

Mesajde ayled » 19 Noi 2011, 12:20

Avem placerea de a va invita sa participati la concursul comemorativ "Vreau sa fiu Mascota ta!" pentru cinstirea memoriei marelui diplomat si om de cultura oltean Nicolae Titulescu, ce va avea vernisajul pe data de 12 Martie 2012 in sediului Muzeului Judetean Olt "Galeria Artis" din strada Alexandru Ioan Cuza - Slatina.
Colegiul National Vocational "Nicolae Titulescu" - Slatina organizeaza concursul comemorativ "Vreau sa fiu Mascota ta!" cu scopul de a sarbatori luna Martie, ca luna a unuia dintre cei mai mari diplomaţi romani din toate timpurile, Nicolae Titulescu.
În cadrul acestui concurs dacă vă place să desenaţi, să pictaţi sau să faceţi lucruri artistice ieşite din comun şi visaţi ca ideea să se identifice şi să fie materializată în designul Mascotei ce va reprezenta Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu - Slatina în anul şcolar 2011-2012, vă puteţi înscrie.
In fata publicului lucrarile cele mai frumoase vor fi prezentate, expuse sub coordonarea echipei de productie formata din : Dir. C. N. V. Nicolae Titulescu Prof. Busuioceanu Fira Violeta; Sef catedra Arte Prof. Podoleanu Catalin; Şef secţie Istorie şi Arta Dr. Aurelia Grosu; Prof. Adriana Vâlcea; Prof. Elly Câciu; Prof. Delia Vasile.
Va asteptam cu drag! Pentru mai multe detalii, http://www.cnvnt.ro/; http://www.ccdolt.ro/index.php/concursu ... a-taq.html ;
Organizator
Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu – Slatina
prin Prof. Delia Vasile
ayled
 
Mesaje: 18
Membru din: 08 Sep 2009, 14:11

Re: Concursurile scolare

Mesajde boheme » 25 Iun 2012, 11:52

Am o mare problema cu acei profesori care publica anuntul in legatura cu concursul ,iar apoi dispar fara sa mai publice rezultatele. Ar fi bine poate sa existe o conditie in legatura cu acest lucru...De mai bine de o saptamana ma intreaba elevii in leg. cu rezultatele Concursului de creatie literara Poezia Tineretii si nu le pot da niciun raspuns, am sunat inclusiv la scoala respectiva si NU mi se da nicio informatie. O sa ajungem sa nu mai participam, ca sa nu aparem in situatii penibile fata de copii. Ne poate ajuta cineva totusi cu aceste rezultate??
boheme
 
Mesaje: 6
Membru din: 14 Mar 2006, 18:38

Re: Concursurile scolare

Mesajde sportiv » 25 Iun 2012, 22:43

Și-au rezolvat problema gradației de merit! De ce mai vreți rezultatele? :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2955
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Concursurile scolare

Mesajde boheme » 28 Iun 2012, 13:20

Pentru ca asa e normal si pentru ca elevii asteapta de multa vreme...Dar sunt pe punctul de a abandona lupta, mi se pare nesimtire crasa, am sunat la scoala, am dat mailuri, am facut tot ce se putea. O sa prind momentul insa si o sa le-o platesc cumva! Mi se pare nesimtire crasa si totala lipsa de profesionalism! Ar trebui sa nu mai aiba dreptul sa publice anunturi pentru concurs decat cei care specifica data publicarii rezultatelor pe forum! Ma bucur ca am macar un raspuns la problema asta!Va doresc toate cele bune, domnule SPORTIV!
boheme
 
Mesaje: 6
Membru din: 14 Mar 2006, 18:38

Re: Concursurile scolare

Mesajde sportiv » 28 Iun 2012, 21:21

Mulțumesc! Toate cele bune pentru toată lumea! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2955
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Concursurile scolare

Mesajde lore2010 » 06 Feb 2013, 23:25

lore2010
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Ian 2010, 18:00

Re: Concursurile scolare

Mesajde cristina.erica » 10 Sep 2014, 20:41

Am si eu intrebare si sper sa mi se raspunda fara critica sau prejudecati.
Sunt invatatoare la o scoala particulara, la o clasa de after school. Copiii vin, desigur, de la diferite scoli din zona, desi scoala are acreditare,
Intrebarea mea, care sper sa nu deranjeze, este urmatoarea: Pot participa cu acesti copii la concursurile organizate de alte scoli? (nationale sau internationale)
Probabil ca activitatea de la after school pare multora a consta doar in realizarea temelor, dar va asigur ca, in intervalul de 6-8 ore petrecute cu acesti copii minunati realizez lucruri/lucrari sublime care ar fi pacat sa nu fie apreciate.
Va multumesc pentru rabdare si atentie si astept un raspuns din partea d-voastra.
Un an nou scolar plin de realizari!
cristina.erica
 
Mesaje: 2
Membru din: 09 Mar 2012, 19:35

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Limba şi literatura română

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron