Concursul Interjudetean Perpessicius, Braila, 2012

Sectiune dedicata evenimentelor scolare, stiri de interes pentru educatori

Concursul Interjudetean Perpessicius, Braila, 2012

Mesajde amz » 03 Apr 2012, 23:24

Concursul de critică literară „ Panaitescu- Perpessicius” este organizat de Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius” Brăila şi Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu" Brăila, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi cu sprijinul Muzeului Brăilei, fiind înscris la poziţia 06. din partea I. „Concursuri şcolare pe domenii/discipline de studiu” a Calendarului concursurilor interjudeţene/regionale şcolare organizate în anul şcolar 2011-2012 fără finanţare M.E.C.T.S., aprobat cu nr. 33075/09.03.2012 de Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe tot parcursul vieţii, din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. CONCURSUL, devenit interjudetean din acest an, se adresează tuturor elevilor de liceu din ţară, din clasele a IX-a- a XII-a, indiferent de filieră, profil şi specializare si este organizat pe 2 secţiuni: critică literară şi recenzia unei cărţi. Nu se percepe nicio taxă de participare. Lucrările vor fi însoţite de fişa de participare (regăsită în Anexă) şi se vor trimite electronic până pe 30 aprilie 2012, pe adresa: perpessiciusconcurs@yahoo.com, cu specificarea secţiunii. Participantii trebuie sa trimita lucrările tehnoredactate în Times New Roman, corp 12, la 1,5 rânduri. Este obligatorie scrierea cu diacritice. Profesorii coordonatori sunt rugaţi să expedieze un mail de confirmare a participării pe aceeaşi adresă de e-mail.

Contribuind la dezvoltarea culturii generale, Concursul de critică literară „ Panaitescu- Perpessicius ” urmăreşte însuşirea, consolidarea şi extinderea competenţelor-cheie dobândite de elevi în cadrul orelor de curs - lectura, receptarea şi interpretarea pertinentă a textelor literare, precum şi stimularea acestora pentru demersul critic original, pentru cercetare şi studiu aprofundat, pentru lectura profesionistă şi abordarea comparativă a textelor literare, în vederea formării unei personalităţi filologice de perspectivă. Având drept scop menţinerea în conştiinţa publică a operei lui Perpessicius (1891-1971), proiectul de cercetare critică este dedicat personalităţii creatoare a acestuia- un important critic şi istoric literar, folclorist, eseist şi poet român, cercetător şi editor al operei eminesciene, membru titular al Academiei Române.

De la adresa http://www.isjbraila.ro/concursuri/concursuri.html
unde e regasit regulamentul detaliat al concursului, se pot accesa cele 2 volume, in pdf, propuse pentru sectiunea recenzia unei carti.
amz
 
Mesaje: 6
Membru din: 26 Oct 2006, 01:34

Înapoi la Stiri si evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori