Concurs CAEJ

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Concurs CAEJ

Mesajde getachitu » 16 Mar 2019, 01:49

PROIECT JUDEȚEAN
”EU în culori”
Înscris în C.A.E.J. Teleorman, aprobat de M.E.N., nr. 791, din 31.01. 2019, la poziția 11
(Invitam elevi si cadre didactice din toata tara sa participe)


Scop: Dezvoltarea capacităţii elevilor de autocunoaştere și de intercunoaştere şi a atitudinii pozitive faţă de sine ca persoană unică şi valoroasă, prin folosirea artei cuvântului şi a culorii în exprimarea propriilor trăiri şi sentimente.
Calendar:
 Primirea materialelor pentru concurs, a celor pentru simpozion și înscrierea lucrărilor în caietul de evidență: 22 aprilie - 10 mai 2019;
 Amenajarea expoziției și organizarea simpozionului: 13-24 mai 2019;
 Jurizarea lucrărilor pentru secțiunea de literatură 27-28 mai.
 Vernisajul expozitiei, jurizarea lucrărilor plastice: 29 mai 2019
 Susținerea simpozionului: 29 mai 2019.
 Acordarea/scrierea diplomelor și a adeverințelor de participare: 30-31 mai 2019.
Condiții de participare:
1. Concursul „EU în culori”, cu participare indirectă, se adresează tuturor elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale, iar Simpozionul Județean „Arta cunoașterii de sine”, cu participare directă, este destinat numai cadrelor didactice.
2. Înscrierea participanților, elevi și cadre didactice, se face în perioada 22 aprilie - 10 mai 2019.
3. Secțiunile proiectului sunt:
I. Pentru elevi: Concursul „EU în culori”
a) Lucrări artistico-plastice: cu tehnica de lucru la alegere (ulei, acuarelă, vopsele acrilice, peniţă, pastel, tehnică mixtă, pe hârtie sau colaj, fotografie etc.), pe format A3 sau A4 și cu Eticheta (Anexa 2) prinsă pe fața lucrării cu o agrafă de birou în colțul din dreapta-sus (fără a perfora lucrarea și fără a folosi vreun fel de lipici).
Criterii de apreciere a lucrărilor:
 Încadrarea în temă;
 Gradul de acoperire al lucrării, armonia cromatică;
 Originalitate;
 Aspect îngrijit;
b) Lucrări literare: poezii, scurte narațiuni, descrieri sau eseuri, redactate în format A4, în Microsoft Word, cu caractere de 12, Times New Roman, format Portrait, alinirea - justified, cu margini de pagină de 2 cm, paragraf de 1.5 rânduri, obligatoriu cu semne diacritice. Titlul va fi bolduit și centrat. La două rânduri sub titlu, în dreapta, vor fi menționate numele și prenumele elevului, clasa, școala de proveniență, localitatea și numele cadrului didactic îndrumător.
Criterii de evaluare a creațiilor literare:
 Respectarea structurii specifice tipului de scriere pentru care s-a optat;
 Încadrarea în temă /concordanță între titlu și conținut;
 Viziune personală, originală asupra temei propuse;
 Organizarea ideilor în scris;
 Acurateţea şi bogăția limbajului;
 Stilul şi vocabularul adecvate conţinutului; claritatea enunţului; varietatea lexicului;
 Respectarea regulilor de ortografie şi de punctuaţie;
 Aşezarea corectă în pagină.
II. Pentru cadrele didactice: Simpozionul „Arta cunoașterii de sine”. Lucrările se vor încadra în următoarele cerinţe: vor avea între 2-4 pagini în format A4, scrise în Microsoft Word cu caractere de 12, Times New Roman, format Portrait, alinirea – justified, cu margini de pagină de 2 cm, paragraf de 1.5 rânduri, obligatoriu cu semne diacritice. Titlul va fi bolduit și centrat. La două rânduri sub titlu, în dreapta, vor fi menționate numele și prenumele cadrului didactic și școala de proveniență.
4. Concursul pentru elevi se va desfășura pe grupe de vârstă:
Grupa 1: clasele CP-II
Grupa 2: clasele III-IV
Grupa 3: clasele V-VI
Grupa 4: clasele VII-VIII
Grupa 5: clasele IX-X
Grupa 6: clasele XI-XII
5. Înscrierea participanților se face pe baza „Fișei de înscriere” (Anexa 1).
Fișa de înscriere (Anexa 1), Chestionarul (Anexa 3), Acordul de parteneriat (în dublu exemplar, semnat olograf și ștampilat în original, cu nr. de înregistrare) și un plic autoadresat și autotimbrat, împreună cu lucrările, vor fi expediate pe adresa:
ȘCOALA GIMNAZIALĂ LIȚA
COMUNA LIȚA, JUDEȚUL TELEORMAN
STRADA PRINCIPALĂ, COD 147175
6. Conţinutul lucrărilor trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă, să aibă originalitate şi să respecte legislaţia în vigoare privind drepturile de autor.
7. Cadrele didactice participante la simpozion vor trimite Fișa de înscriere și lucrarea pentru simpozion mai întâi prin e-mail, la adresa irigc@yahoo.com, apoi imprimate, prin poștă, în plic cu lucrările elevilor.
8. Subiectul e-mail-ului va conține numele și prenumele cadrului didactic şi al școlii pe care o reprezintă. Aceeaşi denumire se va da şi fişierului din ataşament.
9. Organizatorii simpozionului îşi rezervă dreptul de a respinge lucrările care nu respectă condiţiile tehnice de redactare şi legea dreptului de autor.
10. Fiecare lucrare poate avea 1-2 autori.
11. Participarea la o secțiune a proiectului nu condiționează participarea la cealaltă. Un cadru didactic poate participa doar la o singură secțiune, sau la ambele.
12. Se vor acorda diplome pentru premiile I, II, III și mențiuni pentru elevii participanți la concurs, precum și adeverințe de coordonatori ai activității educative din cadrul proiectului tuturor cadrelor didactice îndrumătoare. Pentru participanții la simpozion vor fi acordate adeverințe de participare.
13. Lucrările participante la activitățile proiectului vor fi păstrate în portofoliul final și nu vor fi returnate. Nu se admit contestații.
Avatar utilizator
getachitu
 
Mesaje: 2031
Membru din: 31 Oct 2006, 20:11

Re: Concurs CAEJ

Mesajde getachitu » 18 Mar 2019, 03:58

Avatar utilizator
getachitu
 
Mesaje: 2031
Membru din: 31 Oct 2006, 20:11


Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron