schnurly scrie:sportiv scrie:C C M 2023Art. 32.
(3) Angajaţii beneficiază şi de alt'e concedii fără plată, pe durate determinate,
stabilite prin acordul părţilor.
Buna ziua, multumesc pentru raspunsuri.
Conform articolului de sus nu pot beneficia totusi de 3 luni? Nu la asta se refera "stabilite prin acordul partilor"?
Nu inteleg de ce s-ar considera 1 an, daca iau doar 3 luni. Este mentionat acest aspect in lege, ca se considera 1 an? Corect ar fi, sa se raporteze celelalte luni.
Multumesc anticipat.
Nu este posibil 3 luni, decât în afara anului(un an la 10 ani). Considerentul principal , cred, este suplinirea doritorului și continuitatea , măcar pentru un an, pentru copiii, care nu pot fi ,,bulversați”! Dacă nu v-am postat articolul , o fac acum!
Art. 31. (1) Angajatul are dreptul de a absenta de la locul de muncă, timp de 1O zile lucrătoare/an calendaristic, în situaţii neprevăzute, determinate de o situaţie de urgenţă familială cauzată de boală sau de accident, care fac indispensabilă prezenţa imediată a salariatului, în condiţiile informării prealabile a angajatorului şi cu recuperarea perioadei absentate până la acoperirea integrală a duratei normale a programului de lucru a salariatului.
(2) Angajatorul şi salariatul stabilesc de comun acord modalitatea de recuperare a perioadei de absenţă.
Art. 32. (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, angajaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.
(2) Angajaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învătământ/muncă.
(3) Angajaţii beneficiază şi de alt'e concedii fără plată, pe durate determinate,
stabilite prin acordul părţilor.
(4) Cadrele didactice titulare au dreptul la concediu fără plată pe timp de UN AN ȘCOLAR o dată la 1O a ni, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ/inspectoratului şcolar (în cazul personalului didactic de conducere, de îndrumare şi de control), cu rezervarea postului didactic/catedrei pe perioada respectivă.
(5) Personalul didactic auxiliar şi nedidactic/contractual încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată are dreptul la concediu fără plată pe o perioadă de un an calendaristic, o dată la 1O ani de activitate în învăţământ, cu aprobarea consiliului de administraţie al instituţiei/unităţii prevăzute în Anexa nr. 3, cu rezervareapostului pe perioada respectivă.
(6) Concediul prevăzut la alin. (4) poate fi acordat şi anterior împlinirii a 1O ani de vechime. Personalul didactic titular prevăzut la alin. (4) cu peste 1O ani vechime în învăţământ care nu şi-a valorificat acest drept poate beneficia de concediul fără plată şi cumulat, în doi ani şcolari, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere că nu i s-a acordat acest concediu de la data angajării.
Gândiți-vă și la copii, și la cel ce suplinește, c-ar trebui să plece după 3 luni! Fiind postul dv, cred că puteți reveni după trei luni, dar, eu, dacă aș fi director , voi încerca să nu vi se mai aprobe , în viitor, acest drept! Argumente sunt destule!