concediu deces parinte

Aceasta sectiune poate fi folosita de catre colegii care simt lipsa activitatii pe forumul Ministerului Educatiei, inchis temporar. Va rugam sa va exprimati opinii, sa ne dati sugestii, sa puneti intrebari, pastrand, evident, un ton civilizat.

Moderator: costi_52

Reguli forum
Va rugam sa respectati neticheta, sa scrieti corect romaneste, sa aveti un ton civilizat. In cazul in care criticati, va rugam sa argumentati.

concediu deces parinte

Mesajde srbngbrl » 05 Feb 2021, 12:22

Buna ziua.
Conform Contractului Colectiv de Munca, cadrul didactic are dreptul la 5 zile libere platite pentru decesul unui parinte.
Problema mea este ca decesul a survenit in timpul vacantei (concret - in vacanta intersemestriala = concediu de odihna).
In CCM scrie ca: "In situatiile in care evenimentele familiale deosebite prevazute la alin. (1) intervin in perioada efectuarii concediului de odihna, acesta se suspenda si va continua dupa efectuarea zilelor libere platite."
Dilema mea este: voi beneficia de cele 5 zile de concediu suspendat imediat, adica 8-12 februarie, in timpul scolii? Sau tocmai in urmatoarea vacanta=perioada de concediu?
srbngbrl
 
Mesaje: 6
Membru din: 08 Iun 2014, 10:34

Re: concediu deces parinte

Mesajde srbngbrl » 06 Feb 2021, 00:48

As aprecia un raspuns cat mai urgent intrucat exista doua abordari posibile si luni trebuie sa stiu incotro sa o iau. Colegii s-au oferit sa imi ofere cateva zile pentru rezolvarea problemelor birocratice, legale etc. inerente, insa eu am nevoie sa stiu daca suplinirea orelor de catre acestia se va face la PCO sau nu.
srbngbrl
 
Mesaje: 6
Membru din: 08 Iun 2014, 10:34

Re: concediu deces parinte

Mesajde srbngbrl » 07 Feb 2021, 13:20

O alta idee ar fi daca este posibil sa las CO asa cum a cazut, adica in vacanta, nesuspendat, si sa cer cele 5 zile libere platite cuvenite de luni, 8 februarie, deci in timpul scolii.
In CCM nu se spune daca salariatii trebuie sa ia acele zile libere platite imediat dupa deces sau putin mai tarziu, dupa nevoi.
srbngbrl
 
Mesaje: 6
Membru din: 08 Iun 2014, 10:34


Înapoi la Forum EDU

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori