Colegiul Tehnic Reșița - Școală pentru comunitatea locală ș

Despre ce facem noi in scoala: proiecte, colaborari, activitati inedite

Colegiul Tehnic Reșița - Școală pentru comunitatea locală ș

Mesajde rancudalina45 » 01 Mai 2022, 11:03

Pentru Colegiul Tehnic Reșița derularea proiectelor europene este deja o tradiție. În prezent, școala derulează 3 proiecte Erasmus +. Cum era de așteptat, pandemia de COVID 19 a avut un impact negativ asupra activităților în derulare sau planificate în cadrul proiectelor derulate în cadrul programului Erasmus+.
Astfel, proiectul Erasmus+ cu nr. 2019-1-RO01-KA102-061838 și titlul ”Mobilitățile educaționale - oportunități de angajare pe piața muncii pentru viitorii absolvenți”, coordonat de Colegiul Tehnic Reșița, a debutat în anul 2019 și urmează a se încheia în luna septembrie a anului 2022. Acest proiect, inițial prevăzut a se încheia în 2020, a fost prelungit cu 22 de luni, din cauza situației naționale și internaționale cauzată de pandemia Covid-19.
Proiectul are la bază colaborarea dintre următoarele instituții: COLEGIUL TEHNIC REȘIȚA (organizația de trimitere, beneficiarul proiectului), M.E.P. EUROPROJECT Granada, (organizație intermediara), TEXTIL ORTIZ S.L, JOMASUR AUTOMOCIÓN S.L., MECANICA GRANADA S.L. și ESTER LARA ARQUITECTURA (organizațiile de primire).
În perioada 9-27 mai 2022, un grup format din 23 elevi de la calificările profesionale Tehnician desenator pentru construcții și instalații, Tehnician proiectant CAD, Confecționer produse textile și Mecanic utilaje și instalații industriale, însoțiți de prof. Rancu Elena Dalina și prof. Milos Manuela, se vor deplasa în Granada, Spania, pentru efectuarea stagiului de practică.
Prin participarea la proiect elevii își vor îmbunătății performanțele la învățare, vor dobândi aptitudini necesare pentru îndeplinirea cerințelor legate de calificările în care se pregătesc (atenție, îndemânare, putere de analiză și decizie, spirit de echipă, adaptabilitate la situații noi, spirit competitiv, creativitate). Rezolvarea sarcinilor de lucru îi va responsabiliza pe fiecare in parte. Trăind în Spania și participând la diferite activități culturale, participanții își vor lărgit orizontul cultural şi spiritual și își vor îmbogăți abilitățile de comunicare și lingvistice. Vor învăța să facă față unor noi provocări, să promoveze toleranța, șansele egale, libertatea şi democrația.
Obiectivul pe care dorim să îl atingem prin implementarea proiectului ”Mobilitățile educaționale - oportunități de angajare pe piața muncii pentru viitorii absolvenți”, este de îmbunătățire a nivelului de competențe și de aptitudini-cheie, în special în ceea ce privește relevanța acestora pentru piața muncii și la contribuția lor la consolidarea coeziunii sociale.
Prin derularea proiectului se va evidenția, o dată în plus, utilitatea programelor Erasmus+, avantajele cooperării între partenerii europeni, cât și multiplele efecte pozitive avute asupra dezvoltării profesionale și personale a participanților.
prof. Elena Dalina RANCU- coordonator proiect
rancudalina45
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Mai 2022, 10:56

Înapoi la Activitati scolare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron