Clasa I

Clasa I

Mesajde lili_san » 15 Aug 2004, 02:16

Pentru ca in curand va incepe scoala rog invatatorii de bobocei (si-am vazut ca predomina cei care au avut clasa a IV-a ) sa vina cu idei in ceea ce priveste inceputul anului scolar , de genul:
1.Ornarea clasei (eu , de ex., vreau sa fac un panou cu un arbore ornat cu frunze in culorile toamnei, eventual din carton colorat, iar pe fiecare frunza sa scriu numele noilor elevi, apoi vreau sa organizez si "coltul naturii-toamna")
2.Primirea noilor elevi- ecusoane, poveste introductiva, scrisoare adresata parintilor cu planul de "guvernare" etc.
3.Idei privind predarea integrata la limba romana-cineva imi spunea deunazi ca litera de mana trebuie prezentata in aceeasi ora cu cea de tipar. Ce parere aveti?
Cu speranta ca voi reusi cat de curand sa-mi termin lucrarea de grad (sper sa ma lase si bebe de 11 luni pe care il am) ca sa devin activa pe forum, astept sugestiile,
Cu prietenie, lili-san
lili_san
 
Mesaje: 33
Membru din: 24 Iun 2004, 18:36

Re: Clasa I

Mesajde efodorean » 15 Aug 2004, 12:02

lili_san scrie:Pentru ca in curand va incepe scoala rog invatatorii de bobocei (si-am vazut ca predomina cei care au avut clasa a IV-a ) sa vina cu idei in ceea ce priveste inceputul anului scolar , de genul:
1.Ornarea clasei (eu , de ex., vreau sa fac un panou cu un arbore ornat cu frunze in culorile toamnei, eventual din carton colorat, iar pe fiecare frunza sa scriu numele noilor elevi, apoi vreau sa organizez si "coltul naturii-toamna")
2.Primirea noilor elevi- ecusoane, poveste introductiva, scrisoare adresata parintilor cu planul de "guvernare" etc.
3.Idei privind predarea integrata la limba romana-cineva imi spunea deunazi ca litera de mana trebuie prezentata in aceeasi ora cu cea de tipar. Ce parere aveti?
Cu speranta ca voi reusi cat de curand sa-mi termin lucrarea de grad (sper sa ma lase si bebe de 11 luni pe care il am) ca sa devin activa pe forum, astept sugestiile,
Cu prietenie, lili-san
:

lol: :lol: Ţi-aÂş sugera ca în locul panoului sĂŁ foloseÂşti un arbore din fier forjat pe care sĂŁ anini globuri cu numele,eventual poza fiecĂŁrui copil.

:P În colĂžul naturii poĂži aÂşeza un acvariu cu peÂştiÂşori , sau broscuĂže Ăžestoase , sau purceluÂşi de Guineea - mici animale pe care sĂŁ le îngrijeascĂŁ elevii,astfel îi apropii mai mult de naturĂŁ,îi obiÂşnuieÂşti sĂŁ ocroteascĂŁ fiinĂžele mai mici,sĂŁ devinĂŁ chiar mai toleranĂži.

:P Panoul intitulat " COLEGUL SÃPTÃMÂNII " pe care pot fi expuse pozele copilului + din diferite etape ale vârstei lui +,lucrĂŁri de control,lucrĂŁri plastice,diplome Âşi tot ceea ce crezi cĂŁ este mai semnificativ referitor la elevul respectiv.În acest fel copiii se pot cunoaÂşte mai bine Âşi se pot înfiripa prietenii acolo unde doi sau trei copii au aceleaÂşi preocupĂŁri.

:!: :?: Nu Âştiu ce sĂŁ spun referitor la predarea concomitentĂŁ a celor douĂŁ litere într-o orĂŁ.Cred cĂŁ aici tu eÂşti stĂŁpânĂŁ în alegerea modalitĂŁĂžii.Nu ? Dar,cred cĂŁ se pot preda în aceeaÂşi orĂŁ Âşi litera de mânĂŁ Âşi cea de tipar,având în vedere faptul cĂŁ acum majoritatea copiilor care vin la ÂşcoalĂŁ în clasa întâi cunosc deja cel puĂžin literele de tipar.

:P IĂži doresc putere sĂŁ-Ăži duci la bun sfârÂşit lucrarea Âşi sĂŁ ajungem sĂŁ sĂŁrbĂŁtorim aici,în FORUM ,obĂžinerea gradului didactic I.Acest pas este cu adevĂŁrat unul de cotiturĂŁ,mai ales dacĂŁ este fĂŁcut cu dĂŁruire.

Mult succes Âşi sĂŁ-Ăži de Dumnezeu putere sĂŁ-Ăži creÂşti fetiĂži cât mai frumos posibil.
Ecaterina
efodorean
 
Mesaje: 2531
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

clasa I

Mesajde carmenica » 15 Aug 2004, 16:48

DRAGÆ LILI,

Pentru mine clasa I este foarte grea si incerc de fiecare data sa ma pregatesc responsabil Intr-un an am incercat sa realizez un prim contact cu parintii si elevii astfel. Nu am primit buchetul de flori din prima zi decat in sala de clasa. Am strigat catalogul iar fiecare bobocel a venit pe rand langa mine. Am primit florile, i-am multumit , am schimbat 2-3 replici cu el si i-am oferit un ecuson cu numele lui pentru a-i putea memora mai repede numele. Si pentru mine, ­i pentru parinti acest lucru a avut un impact deosebit.
O alta problema a clasei I este evaluarea initiala a elevilor . De anul trecut s-au introdus cele 2 saptamÆ’ni de cunoastere , saptamÆ’ni in care trebuie sa asiguram trecerea elevilor de la regimul prescolar la regimul scolar. Am un studiu pe aceasta tema dar pentru ca materialul este foarte bogat in imagini nu pot sa-l pun pe site. Am sa incerc sa fac o sinteza scrisa...dar fara probe si imagini nu stiu daca se va intelege mare lucru.

Multa inspiratie,
Carmenica
Avatar utilizator
carmenica
 
Mesaje: 131
Membru din: 04 Aug 2004, 22:36
Localitate: Suceava

Mesajde lili_san » 15 Aug 2004, 18:44

Multumesc frumos pentru deosebitele urari si sfaturi, Ecaterina! Am vizionat si eu proiectele si fisele propuse de tine. Foarte interesante! Daca vrei te pot ajuta cu imagini. Lucrarea mea consta intr-un dictionar ilustrat de istorie(personalitati, termeni, evenimente, sintagme istorice) pe care l-am conceput cu ajutorul sotului si in varinta electronica, intr-un programel dragut cu optiuni de cautare si grupare( de ex. afiseaza la cerere toate personalitatile unui eveniment - generatia pasoptista, sa zicem, sau toate evenim. dintr-un anumit secol).

Carmenica, multumesc pt. sugestii. Chiar sunt interesata de studiul privind evaluarea initiala. Eu am pregatite o serie de teste, si vreau sa vad ce mai e nou.
Toate cele bune,
lili_san
lili_san
 
Mesaje: 33
Membru din: 24 Iun 2004, 18:36

pentru carmenica si lili_san

Mesajde efodorean » 18 Aug 2004, 05:46

Dragele mele,
va multumesc pentru aprecieri. :P
:roll: Ieri am"descoperit"comenteriile tale,carmenica,si mi-a cazut bine.Ce clasa vei avea din toamna?Eu voi avea clasa a IV-a si m-ar interesa cateva schimburi de idei.
:lol: lili_san,ma intereseaza orice ai interesant,mai ales daca este in forma electronica.Elevii mei au toti calculator si ar putea folosi astfel de materiale.
Va doresc numai bine,
Ecaterina
efodorean
 
Mesaje: 2531
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde dana_t » 18 Aug 2004, 12:38

Dragi colegi/colege,
Si eu voi avea in toamna clasa I. Deja mi-am pregatit o regie, dar e fain ca discutam si colaboram. Nu pot scrie amanuntit, dezvolt mai tarziu ideile, deoarece acum sunt in "cantonament" pentru licenta.
M-am gandit la intrarea traditionala in scoala ( pentru a nu deranja "spectacolul"scolii), dar nu vom merge in clasa, ci vom iesi pe cealalta poarta in curte, in fata scolii, intre flori, unde le voi spune o poveste ( gen "Zorila - Zori - De - Zi", adaptata), apoi va trebui sa megem pe urmele peronajului, care a lasat indicii pentru elevii clasei I....
In scoala vor fi desenate coroane de print ( pe A3), numerotate si cu sageti spre urmatoarele. Asa vom cunoaste toata scoala, iar ultimul indiciu va fi, evident, in clasa.
La usa clasei voi aseza o poarta mica din lemn, ornata cu flori, pe sub care vor intra elevii, sunand din clopotelul agatat acolo.Ei vor primi coronite, pentru ca Zorila ii declara ( continuarea povestii....) ajutoarele lui de nadejde. Pe coronita este lipit "I E" ( litera clasei), apoi le voi da si ecusoane.
Dupa ce termin "balamucul", poate dezvoltam impreuna povestea sau vine cineva cu completare sau, de ce nu, alta idee mai interesanta.

Cu respect pentru TOTI colegii mei,
Dana
Avatar utilizator
dana_t
 
Mesaje: 214
Membru din: 11 Dec 2003, 20:21
Localitate: Pitesti

clasa I

Mesajde carmenica » 18 Aug 2004, 17:42

Din toamna eu voi preda la o scoala noua ­i cred cÇ voi lua clsa I. Am preferinîe suficiente dar fiind nou venita intr-o institutie trebuie sa astept 1 septembrie. Oricum ma pregatesc pentru primul contact cu parintii deoarece consider ca relatiile cu adultii necesita un mult mai mare efort ­i o delicata diplomatie pentru a putea avea un parteneriat real atat cu elevul cat si cu familia lui. Am descoperit multe idei foooooarte utile pentru invatatori pe adresa www.enchantedlearning.com. Sunt convinsa ca veti fi cu adevarat incantate-incantati de acest site. Poate putem realiza impreuna un scenariu pentru prima zi de scoala. Lucrez la planificare. Am studiat toate manualele alternative si am intocmit planificari anuale si pe unitati de invatare pentru fiecare dintre ele. In Suceava suntem un grup de invatatori care dorim sa venim in sprijinul ,,efortului scriptologic,, si astfel sa realizam un fel de agenda cu tot ce a re nevoie invatatorul de la fiecare clasa: structura anului scolar, orar, sedinte profesorale, comisie metodica, cerc pedagogic, planificare, evaluare etc. Sper sa ne incadram in timp util .
Pe curand ­i zile de vacanta cat mai frumoase,
Carmenica
Avatar utilizator
carmenica
 
Mesaje: 131
Membru din: 04 Aug 2004, 22:36
Localitate: Suceava

Mesajde mariro » 20 Aug 2004, 22:26

TRADARE, TRADARE, TRADARE....
Buna seara la toata lumea! Abia acum v-am descoperit! :P N-am fost atentionata pe email si nu m-am mai uitat pe aici de multa vreme! Sunt alaturi de voi si cu sufletul si cu mintea si in clasa I :lol: Am avut un concediu foarte plin si azi cand am sunat pe colegul care a fost anul trecut la instruire ca sa vad si eu materialele noi de la clasa I nu l-am gasit. E la tara! De aceea te rog Carmenica vino si-n "sprijinul meu scriptologic" :lol: si trimite-mi o planificare detaliata pe unitati de invatare; sau de care ai! Cred ca ne vom vedea in Suceava peste o saptamana! Mai vorbim!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16655
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Re: clasa I

Mesajde mariro » 21 Aug 2004, 00:05

carmenica scrie:Din toamna eu voi preda la o scoala noua ­i cred cÇ voi lua clsa I. Am preferinîe suficiente dar fiind nou venita intr-o institutie trebuie sa astept 1 septembrie. Oricum ma pregatesc pentru primul contact cu parintii deoarece consider ca relatiile cu adultii necesita un mult mai mare efort ­i o delicata diplomatie pentru a putea avea un parteneriat real atat cu elevul cat si cu familia lui. Am descoperit multe idei foooooarte utile pentru invatatori pe adresa www.enchantedlearning.com. Sunt convinsa ca veti fi cu adevarat incantate-incantati de acest site. Poate putem realiza impreuna un scenariu pentru prima zi de scoala. Lucrez la planificare. Am studiat toate manualele alternative si am intocmit planificari anuale si pe unitati de invatare pentru fiecare dintre ele. In Suceava suntem un grup de invatatori care dorim sa venim in sprijinul ,,efortului scriptologic,, si astfel sa realizam un fel de agenda cu tot ce a re nevoie invatatorul de la fiecare clasa: structura anului scolar, orar, sedinte profesorale, comisie metodica, cerc pedagogic, planificare, evaluare etc. Sper sa ne incadram in timp util .
Pe curand ­i zile de vacanta cat mai frumoase,
Carmenica


Multumesc frumos pentru adresa. E...super!
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16655
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

clasa I

Mesajde carmenica » 21 Aug 2004, 11:27

Simpatica Mariro,
Ma bucur enorm de mult ca randurile mele starnesc oarece interes. Ieri m-a sunat si Ecaterina din Cluj ­i am discutat cu ea la telefon cum sa-i trimit niste materiale. Adresa si telefonul meu sunt pe forum la inv. primar ,, programa scolara,,. Sper sa putem lua intr-un fel legatura si sa facem schimb de informatii si altfel decat prin internet.

Zile senine si bucurie in suflet,
Carmenica
Avatar utilizator
carmenica
 
Mesaje: 131
Membru din: 04 Aug 2004, 22:36
Localitate: Suceava

Mesajde efodorean » 21 Aug 2004, 16:58

BunĂŁ ziua,dragele mele colege!
Mariro,sper cĂŁ nu te-ai supĂŁrat prea tare,dar cred cĂŁ eÂşti singurĂŁ responsabilĂŁ de absenÞã în aceastĂŁ secĂžiune.
Cred cĂŁ eÂşti cel mai intens implicatĂŁ în comunicarea pe acest site.ÂŞtii cum sĂŁ primeÂşti pe cei nou veniĂži,ai un dar înnĂŁscut în a încuraja noile apariĂžii ,de aceea nu cred cĂŁ trebuie sĂŁ te simĂži trĂŁdatĂŁ.

Apropo,cum Ăži-au reuÂşit dulceĂžurile?
In cĂŁltoria pe care o vei face sĂŁptĂŁmâna viitoare nu ai cumva popas Âşi în BucureÂşti?Eu voi sta în CapitalĂŁ pânĂŁ pe 10 septembrie.Poate ne vedem.
AceeaÂşi invitaĂžie este valabilĂŁ Âşi pentru Carmenica.
ÂŞi Capitala are câteva locuri încântĂŁtoare,care te fac sĂŁ ignori poluarea de toate felurile.

AÂştept veÂşti de la voi!
Ecaterina
efodorean
 
Mesaje: 2531
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

clasa I

Mesajde carmenica » 21 Aug 2004, 17:07

Draga Catia,
Mi-a facut o deosebita placere sa te aud la telefon si iti multumesc din tot sufletul pentru invitatia de a ne intalni In Bucuresti. Eu am o sora medic acolo si as avea motive suficiente sa vizitez capitala. Daca tot esti prin capitala scrie-ne si noua ce noutati mai sunt pe acolo. Am auzit de un targ educational de carte si probabil sunt si multe seminarii.

Sa ne trimiti vesti si le asteptam cu placere. Sper ca mica ta calatorie sa fie plina de momente placute.
Carmenica
Avatar utilizator
carmenica
 
Mesaje: 131
Membru din: 04 Aug 2004, 22:36
Localitate: Suceava

Mesajde mariro » 21 Aug 2004, 20:01

Draga Catia,
Cu TRADAREA.......am glumit :!: :lol: :P :shock: Daca ma uit bine, lili-san a deschis acest nou topic exct de ziua mea, cand eu am avut musafiri. Dulceturile sunt ok! Intra si tu pe adresa data de Carmenica:www.enchantedlearning.com. sa te minunezi! In Bucuresti dupa revolutie am trecut doar prin gara, nu m-am mai plimbat prin Cismigiu, n-am mai fost la Gradina Zoo, la Herastrau, la filme, la teatre...De fapt atunci eram si tineri... Cati, eu sunt nevasta de "cheferist" cum imi place mie sa spun si daca ma mai inviti o data imediat te trezesti cu mine! Deocamdata cred ca ma voi vedea cu Carmenica la Suceava! La Bucuresti sau la Cluj ne-om vedea in noiembrie cand va avea fata mea examenul de rezidentiat daca se va prezenta, ca vad ca nu prea invata! Maine seara voi pleca din nou la o Manastire din Ilva Mare pentru o saptamana. Numai bine! :P
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16655
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Mesajde efodorean » 21 Aug 2004, 20:13

mariro scrie:Draga Catia,
Cu TRADAREA.......am glumit :!: :lol: :P :shock: Daca ma uit bine, lili-san a deschis acest nou topic exct de ziua mea, cand eu am avut musafiri. Dulceturile sunt ok! Intra si tu pe adresa data de Carmenica:www.enchantedlearning.com. sa te minunezi! In Bucuresti dupa revolutie am trecut doar prin gara, nu m-am mai plimbat prin Cismigiu, n-am mai fost la Gradina Zoo, la Herastrau, la filme, la teatre...De fapt atunci eram si tineri... Cati, eu sunt nevasta de "cheferist" cum imi place mie sa spun si daca ma mai inviti o data imediat te trezesti cu mine! Deocamdata cred ca ma voi vedea cu Carmenica la Suceava! La Bucuresti sau la Cluj ne-om vedea in noiembrie cand va avea fata mea examenul de rezidentiat daca se va prezenta, ca vad ca nu prea invata! Maine seara voi pleca din nou la o Manastire din Ilva Mare pentru o saptamana. Numai bine! :P

:oops: :lol: DacĂŁ stai aÂşa de bine cu drumurile ,dupĂŁ ce te întorci de la Ilva Mare suie-te pe tren Âşi nu te opri pânĂŁ la BucureÂşti.Nu mĂŁ deranjezi.Eu mĂŁ duc sĂŁ "pĂŁzesc"apartamentul fiicei mele,nu am nici un program care sĂŁ-mi îngrĂŁdeascĂŁ miÂşcĂŁrile.
Catia
efodorean
 
Mesaje: 2531
Membru din: 04 Aug 2004, 07:00
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde mariro » 21 Aug 2004, 22:12

efodorean scrie:
mariro scrie:Draga Catia,
Cu TRADAREA.......am glumit :!: :lol: :P :shock: Daca ma uit bine, lili-san a deschis acest nou topic exct de ziua mea, cand eu am avut musafiri. Dulceturile sunt ok! Intra si tu pe adresa data de Carmenica:www.enchantedlearning.com. sa te minunezi! In Bucuresti dupa revolutie am trecut doar prin gara, nu m-am mai plimbat prin Cismigiu, n-am mai fost la Gradina Zoo, la Herastrau, la filme, la teatre...De fapt atunci eram si tineri... Cati, eu sunt nevasta de "cheferist" cum imi place mie sa spun si daca ma mai inviti o data imediat te trezesti cu mine! Deocamdata cred ca ma voi vedea cu Carmenica la Suceava! La Bucuresti sau la Cluj ne-om vedea in noiembrie cand va avea fata mea examenul de rezidentiat daca se va prezenta, ca vad ca nu prea invata! Maine seara voi pleca din nou la o Manastire din Ilva Mare pentru o saptamana. Numai bine! :P

:oops: :lol: Dacã stai aºa de bine cu drumurile ,dupã ce te întorci de la Ilva Mare suie-te pe tren ºi nu te opri pânã la Bucureºti.Nu mã deranjezi.Eu mã duc sã "pãzesc"apartamentul fiicei mele,nu am nici un program care sã-mi îngrãdeascã miºcãrile.
Catia


Multumesc mult pentru invitatie, dar eu n-am plecat niciodata singura la drumuri mai lungi! Cred ca nici nu m-as descurca; pur si simplu mi-ar fi teama! :roll:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16655
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori