Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde 246800 » 10 Mai 2013, 13:56

Bună ziua.
Sunt înv. şi am participat anul trecut la aceste cursuri.Până la sfârşitul anului şcolar ISJ solicită şcolilor tabele cu cei care vor prelua clasa pregătitoare anul şcolar viitor, cu date personale, domiciliu, studii, grade, vechime, navetist sau nu etc. În baza acestora se fac înscrieri la curs, la anumite şcoli, din jud. dv. cu formatori, pe grupe. Cei care vor urma acest curs se vor regăsi într-un anunţ al ISJ, unde se vor desfăşura cursurile şi perioada. Perioada, vacanţa de vară, apoi cursuri online pe o anume platformă deschisă special, pentru care primiţi nume de utilizator şi parolă. Personal, am fost la cursuri în luna august, în prima grupă de la şcoala respectivă, o săptămână, zi de zi de la ora 8 până la 18, cursuri faţă în faţă. Apoi, am primit în timpul cursurilor, îndrumări pentru platforma online, nume utilizator, parolă. Aici studiu individual, acasă, 4 module, pe care le citiţi, postaşi teme, pe forum, reflecţii personale vizavi de ce aţi învăţat, discutaţi cu colegi din grupa dv, dar şi din ţară. Aveţi de realizat şi un portofoliu personal. Lucrul pe platformă se înregistrează efectiv ca şi timp.Trebuie să aveţi minim 90 de ore lucrate, înregistrate, care o să le găsiţi în detaliu în paginile dv. Fiecare modul trebuie urmat pe calculator pas cu pas, pagină de pagină, altfel nu vă lasă să mergeţi mai departe. Fiecare modul se încheie cu evaluare. În luna noiembrie am fost la evaluare faţă în faţă , pentru care am pregătit, portofoliul personal printat pe coli de pe platforma unde am lucrat la foc continuu şi un proiect tematic pe mai multe arii de învăţare, cu anume temă pe care o alegeţi dv, trecut prin mai multe discipline cu obiective, metode , resurse, activităţi, modalităţi de evaluare....pe care l-am prezentat oral. Banii de transport s-au decontat pentru cei care au depus dosar şi s-a servit şi o masă, la prânz, pe cheltuiala statului. Cursul este prin POSDRU şi are 34 credite.
E nevoie de răbdare, timp, implicare, un curs solicitant, provocator,dar care merită efortul depus.
Sper că v-am fost de folos şi vă doresc succes.
246800
 
Mesaje: 39
Membru din: 09 Mai 2012, 16:02

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde daciana75 » 12 Mai 2013, 20:11

Da, vă mulţumesc mult pentru detalii... Mi-au fost de real folos! Acum înţeleg că nu e uşor, dar nici prea dificil...aveţi dreptate: trebuie implicare, timp,creaţie....dar MERITĂ tot efortul, la gândul micilor sufleţele ce ne vor fi încredinţate, din toamnă ! :) Înţeleg că va fi ca la cursurile acestea de formare-perfecţionare: cursuri, studiu individual, reflecţie, evaluare, postare pe platformă, portofoliu şi susţinerea sa. Nu e greu, ci interesant. Vă mulţumesc pt răspuns şi vă doresc numai SUCCESE profesionale !
daciana75
 
Mesaje: 4
Membru din: 08 Sep 2012, 13:09

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde sportiv » 12 Mai 2013, 21:52

Și să vedeți ce diferență între ceea ce ,,se vrea” teoretic la cursuri și ceea ce este prin școli! Mare spoială! La asta se pricep cel mai bine românașii noștri, de oriunde ar fi aceștia!
Putem să mai discutăm despre aceasta!
Seară bună, tuturor ( și adaptare celor care vor lua clasa pregătitoare- printre care și eu! :oops: )
DOAMNE-AJUTĂ!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde daciana75 » 14 Mai 2013, 23:54

Aşa-i la noi, în România, în învăţământul actual ce se vrea ,,modern" :cry: Una-i teoria...practica ,,te omoară" ! :? Eu personal ştiu că voi avea din toamnă bobocei la cls pregătitoare care nu au fost DELOC la grădiniţă, care nu ştiu o poezie, nimic, care abia pot să-şi spună numele.... Cu atât mai mult însă mă simt cu adevărat UTILĂ lor, le voi fi ca o MAMĂ, care să-i conducă grijulie pe căile Cunoaşterii, timp de 5 ani... Cursurile acestea mi se par din start inutile, solicitante, rupte de realitatea ,,din teren", să zic aşa. Oricum, ţinem legătura pe forum toţi cei ce vom preda la clasa pregătitoare. Doamne Ajută! Succese tuturor !!
daciana75
 
Mesaje: 4
Membru din: 08 Sep 2012, 13:09

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde femina » 02 Iun 2013, 21:20

Vă rog să mă ajutaţi într-o problemă.
Sunt într-o situaţie nu tocmai comodă. În toamna anului trecut am preluat clasa pregătitoare deşi nu-mi doream acest lucru din motive întemeiate:
sunt titulară detaşată (dar uneori suntem confundaţi cu suplinitorii care trebuie să tacă şi să înghită mereu ce le spun cei din conducere şi colegii) iar o colegă titulară la şcoala unde funcţionez a anunţat chiar cu un an înainte că ea va prelua clasa mea pentru că nu-şi doreşte să parcurgă acel curs pentru clasa pregătitoare. Eu atunci am zis că prefer o clasă I-îi (pe care se află tot o învăţătoare detaşată de pe educatoare) dar am fost asigurată de către conducere că mi se va acorda continuitate la detaşare pe clasa pregătitoare pe care până la urmă am preluat-o şi nu-mi pare rău.
Acum sunt în situaţia de care m-am temut de la început: titulara finalizează clasa a IV-a şi vrea să-mi ia clasa pe motiv că "e titulara şcolii şi are mai multe drepturi decât mine", pe mine mă doare sufletul să-i las şi să preiau clasa a II-a în aceeaşi şcoală, iar conducerea se pare că-i va face pe plac acestei doamne. Părinţii sunt supăraţi şi în fiecare zi sunt întrebată de situaţia clasei. Am vorbit cu directorul şi acesta este destul de evaziv în răspunsuri.
Ce mă sfătuiţi să fac? Nu sunt genul care să facă scandal, prefer să rezolv totul pe cale amiabilă.
femina
 
Mesaje: 16
Membru din: 23 Aug 2010, 16:40

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde daciana75 » 09 Iun 2013, 21:11

Adevărat...delicată și foarte neplăcută situație, cea în care vă aflați! Normal și firesc ar fi să aveți acum clasa I din toamnă, cei pe care i-ați pregătit încă de anul trecut, de la Pregătitoare. Mai discutați cu dl director al școlii. Convingeți câțiva părinți să îi explice dânsului situația, să-i clarifice că părinții VĂ DORESC PE DUMNEAVOASTRĂ la clasă, în continuare! La nevoie, mergeți în audiență și la Inspectoratul Școlar. Imposibil să nu fiți înțeleasă! Ați făcut și cursul pt Pregătitoare, sunteți și titulară. Urât, FOARTE URÂT din partea colegei dvs care termină cls a 4-a!!! :x Dânsa ar trebui oblogatoriu să facă acest curs și să preia clasa pregătitoare din toamnă ....Mult SUCCES! Doamne Ajută să rezolvați cu bine!
daciana75
 
Mesaje: 4
Membru din: 08 Sep 2012, 13:09

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde femina » 09 Iun 2013, 22:17

Mulţumesc pentru răspunsuri şi pentru încurajări. Sper să se rezolve. :cry:
femina
 
Mesaje: 16
Membru din: 23 Aug 2010, 16:40

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde MARTINOV » 09 Sep 2013, 13:02

buna ziua
pe mine ma intereseaza, cum procedati la o clasa simultana(cls pregatitoare si clasa a ii-a)! Conteaza foarte mult parerile dumneavoastra!
vA MULTUMESC,
MARTINOV
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Iul 2012, 12:03

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde nandry » 10 Sep 2013, 19:37

daciana75 scrie:Adevărat...delicată și foarte neplăcută situație, cea în care vă aflați! Normal și firesc ar fi să aveți acum clasa I din toamnă, cei pe care i-ați pregătit încă de anul trecut, de la Pregătitoare. Mai discutați cu dl director al școlii. Convingeți câțiva părinți să îi explice dânsului situația, să-i clarifice că părinții VĂ DORESC PE DUMNEAVOASTRĂ la clasă, în continuare! La nevoie, mergeți în audiență și la Inspectoratul Școlar. Imposibil să nu fiți înțeleasă! Ați făcut și cursul pt Pregătitoare, sunteți și titulară. Urât, FOARTE URÂT din partea colegei dvs care termină cls a 4-a!!! :x Dânsa ar trebui oblogatoriu să facă acest curs și să preia clasa pregătitoare din toamnă ....Mult SUCCES! Doamne Ajută să rezolvați cu bine!

NIMENI nu va poate obliga sa renuntati la clasa d+voastra-inteleg ca ar fi trebuit sa luati cl I - pe motiv ca aveti curs pt clasa pregatitoarefacut anul trecut ....colega de la cl a IV a trebuia sa mearga la curs-stia ce clasa ar fi trebuit sa preia.Daca nu a mers e problema ei ..nu a d-voastra!!!!......
nandry
 
Mesaje: 53
Membru din: 23 Oct 2009, 20:55

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde nandry » 10 Sep 2013, 19:39

scuze am citat pe altcineva(daciana 75)!!!
mesajul e acelasi dar e pt femina !
nandry
 
Mesaje: 53
Membru din: 23 Oct 2009, 20:55

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde femina » 11 Sep 2013, 19:37

Vă mulţumesc pentu răspuns. S-a rezolvat problema până la urmă(eu am rămas pe clasa mea-clasa I), dar a fost cu un pic de scandal că nu vroia nicicum să renunţe. Până la urmă a cedat că nu a avut ce face.
femina
 
Mesaje: 16
Membru din: 23 Aug 2010, 16:40

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde epal_01 » 30 Sep 2013, 11:01

Cu siguranta grupa 0 este o idee foarte buna. Consider ca educatoarele , in special in mediul rural unde grupele sunt combinate, nu apuca sa se ocupe de copii in asa fel incat sa-i aduca la acelasi nivel de cunostinte si atunci grupa 0 exact asta face. Ca sa nu mai spun ca e mai ok si pentru educatoare si pentru inavatatoare.Asadar, sper sa nu se scoata si sa ajunga si ministerul la concluzia ca este necesara, caci tare as vrea ca si copiii mei sa se bucure de un tratament adecvat.Toate cele bune!
Beunăziua
epal_01
 
Mesaje: 8
Membru din: 02 Aug 2013, 15:17
Localitate: Iasi

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde sportiv » 30 Sep 2013, 17:35

[quote="epal_01"]Cu siguranta grupa 0 este o idee foarte buna. Consider ca educatoarele , in special in mediul rural unde grupele sunt combinate, nu apuca sa se ocupe de copii in asa fel incat sa-i aduca la acelasi nivel de cunostinte si atunci grupa 0 exact asta face. Ca sa nu mai spun ca e mai ok si pentru educatoare si pentru inavatatoare.Asadar, sper sa nu se scoata si sa ajunga si ministerul la concluzia ca este necesara, caci tare as vrea ca si copiii mei sa se bucure de un tratament adecvat.Toate cele bune!

Sper să nu fie cu supărare! Nici la grădiniță nu există ,,grupa 0”, nici la școală ,,clasa 0”. :D
Există ( acesta fiind al doilea an de funcționare) CLASA PREGĂRIROARE, care, prin lege, face parte din învățământul primar (și obligatoriu)! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde zavoica » 02 Feb 2014, 16:53

Clasa "PREGĂTITOARE", dacă nu "va este cu supărare".
Am sfârșit cu bine primul semestru de... "doamna de la clasa pregătitoare" și - chiar dacă voi stârni ,poate ,unele discutii - as prelua si in toamna o clasa la fel .Este o provocare , dar si o plăcere , daca presari toată activitatea integrata si cu... SUFLET.
zavoica
 
Mesaje: 8
Membru din: 07 Feb 2010, 20:16

Re: Clasa 0 - impresii, sugestii, probleme....etc....

Mesajde sportiv » 02 Feb 2014, 20:11

zavoica scrie:Clasa "PREGĂTITOARE", dacă nu "va este cu supărare".
Am sfârșit cu bine primul semestru de... "doamna de la clasa pregătitoare" și - chiar dacă voi stârni ,poate ,unele discutii - as prelua si in toamna o clasa la fel .Este o provocare , dar si o plăcere , daca presari toată activitatea integrata si cu... SUFLET.

:D F :oops: rumos! Și mie îmi place (din mai multe motive)! Păcat este că e ,,ultima serie” ! Doamne-ajută să fie bine!
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2953
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron