Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Va invitam sa va exprimati opiniile, sa ne impartasiti din experientele voastre si sa ridicati noi teme inspirate din activitatea dumneavoastra de zi cu zi. Prima GENERATIE de cadre didactice de la clasa pregatitoare… aveti cuvantul!

Moderator: ancuta_huzum

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde sportiv » 29 Mar 2013, 19:04

trebuia sa inscri la scoala copii in clasa I

Și mai e una mai jos!
sa va lasati copii sa se mai joace

sa va inscrieti copii la scoală
v alta!
[quote ] In vest se aplica acest sistem si copii nu mai sunt traumatizati[/quote]
Zău, mi- a sărit doar o greseală ,,în ochi”, dar pentru un cadru didactic, oricât r :oops: s fi de înțelegător, sunt prea multe! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2956
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde negru_alexandra » 30 Mar 2013, 12:32

AngelicaNeacsu scrie:Nu stiu de ce majoritatea parintilor se sperie de clasa 0. Intr-adevar denumirea e neinspirat aleasa. Intrebandu-l pe baietelul meu, de 6 ani, daca vrea la clasa I sau clasa o, a raspuns prompt, " clasa I, cum adica clasa 0, clasa nimic?"
Eu consider ca e bine sa frecventeze aceasta clasa. In primul rand ii uniformizeaza ca varsta, in al doilea rand se lucreaza cu ei intr-un mod organizat si nu vor mai fi diferente mari de nivel.
Eu am luat anul acesta clasa I. Am elevi de la 6 la 8 ani, iar cei de 8, nu sunt neaparat mai pregatiti. S-a cunoscut unde grupa pregatitoare s-a efectuat in mod serios la gradinita si unde,nu.

La noi in scoala, nu a fost niciun parinte care sa regrete ca si-a inscris copilul in clasa 0 , desi la inceput au fost reticenti.


Buna ziua....imi cer scuze, dar trebie sa va corectez....nu se spune clasa O ci CLASA PREGATITOARE!!!!!
negru_alexandra
 
Mesaje: 1
Membru din: 23 Oct 2009, 14:34

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde sportiv » 30 Mar 2013, 14:16

Scrieți,stimați colegi! Orice , numai scrieți! de ce v-ați oprit? :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2956
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde anaihorov » 01 Apr 2013, 17:15

cei care sunt acum in clasa P, pentru anul scolar viitor (cl.1) iarasi e nevoie de inscriere? dosare completate?
anaihorov
 
Mesaje: 1
Membru din: 04 Mai 2012, 12:41

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde andruskandu » 01 Apr 2013, 21:41

anaihorov scrie:cei care sunt acum in clasa P, pentru anul scolar viitor (cl.1) iarasi e nevoie de inscriere? dosare completate?


Mai mult ca sigur nu! Acesti copii au intrat deja in sistemul scolar, si vor continua cu clasa 1,2,3.....
andruskandu
 
Mesaje: 1
Membru din: 19 Iul 2012, 18:56

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde 123nico » 06 Apr 2013, 22:36

Va raspund atat in calitate de parinte cat si de educator. In plus am fost un copil care a mers la scoala de la 6 ani in timp ce colegii erau de 8 sau 9 ani, dar era clasa din vremea raposatului presedinte.
Haideti sa analizam curricula clasei pregatitoare(sau cum doriti sa o denumiti)! Ce difera de grupa pregatitoare? In primul rand la stiinte nu este nimic in afara programei vechi de gradinita, la limba si comunicare- o mica diferenta de proiectare a activitatilor integrate(multidisciplinar, pluridisciplinar...) copilul nu va simti diferenta daca invatatorul clasei stie ce are de facut (si nu ii da teme pentru acasa). Activitatile sunt de joc si invatare daca invatatoarea este de formatie educatoare, stilul invatatorului e putin mai rigid, mai formal. La aria Arte-nimic special si infricosator la muzica cat si la pictura ori modelaj. Exista o specificatie legata de arte vizuale(pretentioasa denumire) dar sigur nu ai cum sa indeplinesti anumite cerinte educative atata vreme cat nu ai materialele necesare pentru executarea de fotografii artistice, etc. -o fantasmagorie propusa de cei care nu stiu starea bazei materiale din invatamant. Educatia fizica este facuta fie de profesor fie de invatator si nu are numic in plus daca se respecta programa si nu sunt lasati baietii sa joace fotbal si alte povesti comode ...
In consecinta nu cred ca ar trebui sa aveti motive de ingrijorare legate de clasa pregatitoare atata vreme cat cunoasteti tactul pedagogic si maiestria didactica a celei careia ii incredintati copilul. Toate gandurile bune!.
123nico
 
Mesaje: 1
Membru din: 30 Mar 2009, 20:31

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde matculina » 17 Feb 2014, 11:58

buna ziua, sant si eu in aceeasi dilema , am o fetita la grupa mare a facut 6 ani pe 17 noiembrie 2013, ce sa fac sa o dau direct in cl 1,
matculina
 
Mesaje: 1
Membru din: 02 Feb 2014, 10:11

Re: Ce facem cu copiii nostri? Este clasa 0 obligatorie?

Mesajde sportiv » 19 Feb 2014, 20:25

Metodologia spune:

Art. 5.
(1) Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentei metodologii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru anul şcolar 2014-2015, părinţii ai căror copii nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv pot înscrie, la cerere, copiii în învăţământul primar, în clasa I, în conformitate cu prevederile prezentei metodologii.
(3) Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ au obligaţia de a asigura permanent informarea şi consilierea părinţilor referitor la prevederile legii şi ale prezentei metodologii în ceea ce priveşte înscrierea copiilor în învăţământul primar. Persoanele care răspund la întrebările/solicitările părinţilor au obligaţia de a cunoaşte aceste prevederi, precum şi opţiunile pe care le au părinţii privind alegerea nivelului de clasă sau a unităţii de învăţământ în care îşi pot înscrie copiii şi trebuie să poată oferi detalii referitoare la conţinutul activităţilor educaţionale care se desfăşoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului şcolar etc. Consilierea se face având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Art. 6.
(1) Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2014 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
(2) Înscrierea copiilor menţionaţi la alin. (1) în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialişti, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
(3) Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2014 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor lor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2014-2015, sau ai celor pentru care evaluarea menţionată la alin. (2) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.
(4) În cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2014, inspectoratele şcolare/unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al elevului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în situaţia în care evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2956
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Anterior

Înapoi la Forum clasa pregatitoare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron