CANCELARIE

Discutii off-topic, despre orice

Re: CANCELARIE

Mesajde mara1979 » 06 Mar 2012, 13:20

Frumoase martisoare, doamna Ela!
"Câtă răspundere de alţii ţi-a dat Dumnezeu, atâta directivă ai dreptul şi datoria ca să dai ..." (Arsenie Boca, Sfântul Ardealului)
Avatar utilizator
mara1979
 
Mesaje: 238
Membru din: 01 Feb 2008, 22:50

Re: CANCELARIE

Mesajde valimatiuta » 26 Apr 2012, 12:12

Sportivule, FELICITARI pentru colegul tau , prof. de religie COJOCARU. E un tanar deosebit, cu o cultura sanatoasa. Toata admiratia pentru prestatia pe care a avut-o la "Vrei sa fii milionar"! :!: !
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: CANCELARIE

Mesajde sportiv » 26 Apr 2012, 21:39

Multumesc (în numele lui) ! Oricum eu nu am nicio ,,contribuție”,niciun merit! Mă bucur nespus pentru el si l-am felicitat,(pentru ca martea este la noi la scoala ca profesor de religie-este absolvent de teologie la Sibiu ,de loc din Săucești de Bacău , de unde face și naveta la Răcăciuni!)
Toate bune,tuturor! :oops:
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2945
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CANCELARIE

Mesajde valimatiuta » 01 Iun 2012, 20:19

LA MULTI ANI pentru copiii si elevii nostri!
Cereti ceea ce doriti, dar fiti dispusi sa primiti si ceea ce Dumnezeu va ofera. Asta ar putea insemna mai mult decat ceea ce cereti. (Norman Vincent Peale)
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: CANCELARIE

Mesajde sportiv » 01 Iun 2012, 21:31

Sigur,dar și pentru ,,dascălii”lor! :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2945
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CANCELARIE

Mesajde valimatiuta » 08 Iun 2012, 20:40

Desigur!
... mai ales pe 5 iunie , dar a trecut neobservata.
Cereti ceea ce doriti, dar fiti dispusi sa primiti si ceea ce Dumnezeu va ofera. Asta ar putea insemna mai mult decat ceea ce cereti. (Norman Vincent Peale)
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: CANCELARIE

Mesajde sportiv » 09 Iun 2012, 21:05

â :oops: Dar ce e pe 5 iunie????
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2945
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

Re: CANCELARIE

Mesajde valimatiuta » 10 Iun 2012, 21:47

Da? S-a uitat! Ma gandeam eu!
Nu e de mirare ca oricum nu prea mai are multa importanta pentru cei mari!
Cititi totusi ...!
http://www.ziare.com/articole/ziua+educatorului+si
Cereti ceea ce doriti, dar fiti dispusi sa primiti si ceea ce Dumnezeu va ofera. Asta ar putea insemna mai mult decat ceea ce cereti. (Norman Vincent Peale)
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor

Re: CANCELARIE

Mesajde ela67 » 27 Iun 2012, 21:38

Iata ca zilele vacantei se scurg incet. Abia le-am asteptat: sa ne putem odihni, recrea, citi, pleca in concediu.
Bucurati-va de vacanta, de clipe minunate alaturi de cei dragi!
O cana de ceai si o seara albastra!
Fişiere ataşate
ceasca-ceai-corecta1.jpg
ela67
 
Mesaje: 3139
Membru din: 30 Oct 2008, 19:46

Re: CANCELARIE

Mesajde carmencreanga » 30 Iun 2012, 21:47

La mulţi ani, dragi colege!
La mulţi ani, dragi învăţători!
http://www.youtube.com/watch?v=0H-K_ObnTxs
Ziua în care regii visează să fie învăţători
Ortodocşii români sărbătoresc în fiecare an la 30 iunie „Soborul Sfinţilor 12 Apostoli”. De când au apărut primele şcoli în spaţiul românesc învăţătorii şi mai apoi toate cadrele didactice care învaţă copiii au sărbătorit în 30 iunie Ziua Învăţătorului.
30 iunie a fost aleasă şi ca dată de „naştere” a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, fiindcă în chiar 30 iunie 1927 Tribunalul Ilfov a autentificat statutul acestei asociaţii prin care se oficializa şi finaliza atunci manifestarea solidarităţii între cadrele didactice la nivelul României Mari - corolar al tradiţiei asociative învăţătoreşti începută la 1869 în diferitele provincii în care exista şcoală românească. Mai mult, sediul din perioada interbelică a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România a fost în Bucureşti pe chiar strada Sfinţii Apostoli la nr 14.
Profesorii, educatoarele şi învăţătorii din România s-au simţit onoraţi să fie serbaţi şi felicitaţi de ziua apostolilor în fiecare an. Şi an de an, de chiar ziua apostolilor, li se aduce aminte că au cea mai nobilă misiune pentru care merită făcute orice sacrificii asumându-şi apostolatul. În 1923, la un congres al lor ţinut în Arad, învăţătorii au fost numiţi „cei bogaţi în lipsuri, în îndatoriri şi iubiri de moşie”.
„Nu cunoaştem altă sărbătoare care să fi dănuit la români în calendare atât timp. Ziua Învăţătorului a fost atât de împământenită încât şi regimul comunist a păstrat-o la 30 iunie trecând însă sub tăcere că în aceeaşi zi Biserica Ortodoxă Română are în calendar Soborul Sfinţilor 12 Apostoli, iar Biserica Română Unită cu Roma are în calendar „Adunarea celor 12 Sfinţi Apostoli”.
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România-filiala R.Moldova (preşedinte Mariana Marin) a organizat în 25 iunie 2011 la Chişinău Congresul Învăţătorilor din R.Moldova. Sala Bibliotecii Academiei de Ştiinţe a Moldovei a fost neîncăpătoare pentru dascălii moldoveni care şi-au trimis reprezentanţi din toate raioanele republicii.
La eveniment au participat Mihail Şleahtiţchi-ministrul educaţiei din R.Moldova, Eugen Tomac-şeful Departament pentru românii de pretutindeni, Chiril Lucinschi-preşedintele comisiei de învăţământ din parlamentul de la Chişinău, Dorin Chirtoacă-primarul Chişinăului, Senatorul Viorel Badea, Leonid Bujor-consilierul premierului Vlad Filat, Tatiana Potâng-viceministrul educaţiei, Loretta Handrabura-viceministrul educaţiei, Tatiana Nagnibedova-şef al direcţiei de educaţie din Chişinău, scriitorul Nicolae Dabija, Constantin Şchiopu-doctor în pedagogie, Pavel Cerbuşcă-doctor în pedagogie, specialişti din ministerul educaţiei de la Chişinău-Valentina Gaiciuc, Tatiana Niculcea, Maria Braghiş, directori de unităţi şcolare.
Congresul a început cu imnul R.Moldova, imnul învăţătorilor (vechi de un secol) şi cu binecuvântarea părintelui Ioan Ciuntu. Au transmis mesaje către congres şi preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei-Gheorghe Duca. Au fost prezenţi şi colegi din Arad , Iaşi , Neamţ, Cluj şi Bucureşti.
Au fost înmânate diplome celor mai vrednici dascăli (mai toţi ,,învăţătorii anului” din Moldova sunt înscrişi în AGIRo-MD), au fost momente artistice susţinute de elevi şi de cunoscuta artistă Valentina Osoianu, a fost prezentată o retrospectivă a mişcării învăţătoreşti care a început cu congresul învăţătorilor basarabeni şi transnistrieni din 1917.
Cadrele didactice din R.Moldova au decis, la iniţiativa grupului de inimoşi din jurul neobositei Marianei Marin doctor în pedagogie, că nu au a se ruşina cu numele întocmai al vechii asociaţii în care au funcţionat bătrânii dascăli basarabeni: AGIRo.
AGIRo este cu adevărat un brand, iar întoarcerea la rădăcini face ca paşii spre viitor să fie mai fermi. Congresul de la Chişinău arată că dăscălimea din R.Moldova nu este de ieri-alaltăieri angajată pe acest drum al solidarităţii de breaslă şi al dezvoltării profesionale. Sunt cei care pun doar încă o cărămidă la construcţia ridicată de strămoşii lor.
Onorant că pe acest drum i-au avut şi îi au alături pe responsabilii Ministerului Educaţiei din R.Moldova care i-au încurajat în acest demers. AGIRo-filiala R.Moldova are un statut propriu aşa construit încât să funcţioneze independent de asociaţia din România.
Viorel Dolha a afirmat că ,,nu graniţele politice ne preocupă ci sârma ghimpată din sufletele noastre. Este trist că ne-am obişnuit să lucrăm separat, că ne-am obişnuit să nu ştim unii de alţii. Este trist că la Bucureşti sunt necunoscute nume valoroase din spaţiul public basarabean. Este trist că citim cărţi diferite, că elevii au liste de lecturi recomandate diferite (ale noastre cu mai multe goluri decât ale dumneavoastră). Nu se poate realiza o firească integrare culturală fără o cunoaştere reciprocă. Până acum încercări firave de cunoaştere au fost într-un singur sens: emisie a televiziunii româneşti în Moldova , studenţi moldoveni în România, cărţi din România peste Prut , artişti români la Chişinău. Trebuie să se realizeze şi în celălalt sens. Ajutaţi-ne să convingem de necesitatea acestui curent. În perioada imediat următoare obiectivul meu este să introducem în programele şi manualele de limbă română şi istorie din România toţi autorii importanţi din R.Moldova şi toate evenimentele istorice majore care au avut loc în stânga Prutului şi în stânga Nistrului. Vreau să convingem apoi ca orice cetăţean român să poată urmări cel puţin un post de televiziune din R.Moldova”.
Participanţii sunt siguri că în plan profesional vor avea prilejul după acest eveniment să disemineze mai bine exemplele de bună practică de pe cele două maluri ale Prutului. Eurodidactica a fost prezentă cu noile produse educaţionale. A fost distribuit şi noul număr din ,,Învăţătorul modern” –revistă din Chişinău în care publică dascăli din Moldova şi România şi în care publică în limba maternă şi profesori de etnie rusă şi ucraineană (unii au fost şi prezenţi la eveniment). În mape a fost şi Buletinul congresului care a adunat mesajele către congres ale responsabililor raionali ai AGIRo-MD şi ale unor înalţi oficiali.
Din mesajul premierului Filat reţinem „Avem motive să recunoaştem menirea de ansamblu a Asociaţiei Dumneavoastră precum şi importanţa tradiţiei asociative pe care o urmăriţi reprezentând o formă de solidaritate profesională, metodică şi socială”.
În mesajul Tronului către un congres AGIRo interbelic Regele spunea ,,Dacă soarta nu m-ar fi pus acolo unde sunt, aş fi fost învăţător”. La congresul învăţătoresc din 1923 se spunea că învăţătorii sunt cei „bogaţi în lipsuri, în îndatoriri şi în iubiri de moşie”. „Nu sunt dascălii altfel nici azi. Aşa au fost învăţătorii dintotdeauna, iar regii vor visa mereu să fie învăţători”, a precizat Dolha.
Vezi si
http://www.aiarad.ro/forum/viewforum.php?f=11 (Am primit acest email si am crezut ca e bine venit sa l impartasesc cu dvs!)
"Un om adevarat face binele fara a se gandi la urmari." (G. Calinescu)
Avatar utilizator
carmencreanga
 
Mesaje: 8598
Membru din: 01 Apr 2009, 17:05

Re: CANCELARIE

Mesajde tliya » 03 Iul 2012, 11:42

Bun gasit, dragii mei!
In primul rand va urez o vara minunata tuturor!
In al doilea rand am nevoie urgenta de putin ajutor. As dori sa infiintez o asociatie socio-culturala si nu stiu exact ce pasi trebuie sa urmez. Va rog din tot sufletul, ajutati-ma, sfatuiti-ma, impartasiti-mi din experienta dvs!
Va multumesc!
tliya
 
Mesaje: 765
Membru din: 16 Apr 2007, 19:52
Localitate: Buzau

Re: CANCELARIE

Mesajde unicu » 31 Oct 2012, 13:41

Bine v-am regasit, dragi colegi!
Stiu...Am lipsit cam mult de pe-aici!
Dar m-am intors cu forte prospete!
Toate cele bune, tuturor!
"Ce e adevarul?"
Avatar utilizator
unicu
 
Mesaje: 329
Membru din: 03 Noi 2006, 15:43
Localitate: Shambala

Re: CANCELARIE

Mesajde carmencreanga » 31 Oct 2012, 14:12

Bine ati revenit!
Zile binecuvantate tuturor!
"Un om adevarat face binele fara a se gandi la urmari." (G. Calinescu)
Avatar utilizator
carmencreanga
 
Mesaje: 8598
Membru din: 01 Apr 2009, 17:05

Re: CANCELARIE

Mesajde ela67 » 24 Noi 2012, 21:12

Am gasit usa deschisa .... dar e goala, goala cancelaria. Nu mai e plina de bunatati ca altadata, cu colegi gata sa te ajute sau sa te incurajeze...Sa speram ca frigul care se lasa tot mai tare ne va aduna.
Un ceai pentru voi, dragi colegi!
Fişiere ataşate
Lemon-Tea.jpg
ela67
 
Mesaje: 3139
Membru din: 30 Oct 2008, 19:46

Re: CANCELARIE

Mesajde sportiv » 28 Noi 2012, 21:23

Eu când am încercat a intra am avut impresia că e blocată yala,dar nu! Pur si simplu i s-a scos broasca și usa poate să nu se mai închidă! DESCHISĂ ESTE! :oops: :D
Avatar utilizator
sportiv
 
Mesaje: 2945
Membru din: 19 Ian 2008, 19:02
Localitate: Răcăciuni-Bacău

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Zona libera

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron