de andreea_muntean » 03 Noi 2009, 17:27
Acum 20 de ani eram eleva , ciclul primar ...vremea cand am stiut ce voi fi "cand ma fac mare". Doamna invatatoare , deosebita prin tot ceea ce insemna dumneaei (aspect , vorba , comportament...) un adevarat model pentru mine . Sorbeam cuvintele , admiram maiestria cu care ne invata . Cum reusea ? Alte vremuri , alti oameni , alte caractere (cum ar spune bunicul ). Poate are dreptate . Generatiile pe care le educam , democratia prost inteleasa ...de aici curg problemele noastre . Rolul extrem de important al familiei -imi amintesc cum invatatoarea isi facea vizitele la domiciliu , cum parintii erau implicati suficient cat sa nu depaseasca bunul simt -astazi , din punctul meu de vedere , familia doar alimenteaza nesimtirea elevului , minciuna , cu alte cuvinte AZI luptam cu doi adversari , la care se alatura programele extrem de "ghiftuite" , cadre didactice non...performante etc .
Aceasta e partea sumbra a lucrurilor , exista insa si una luminoasa , anume acces la o multitudine de informatii , materiale , cu care putem atrage copilul in activitatea de invatare . Dar si aici intervin probleme de natura financiara , baza materiala slaba .