winners ..

winners ..

Mesajde maya_s » 09 Noi 2006, 10:58

Sunt mama unei eleve de clasa a II-a. Anul acesta, fetita mea s-a inscris la doua concursuri Winners : matematica si cunostinte generale; din pacate, noi parintii nu cunoastem detalii despre acest concurs, stim doar ca pentru fiecare disciplina elevii au platit cate 115.000 lei -taxa de inscriere/concurs ... atat !
Cunoaste cineva detalii despre acest concurs? Exista si un regulament ? sunt materiale didactice dupa care elevii sa se poata pregati pentru aceasta "competitie", sau merg asa ... "pe intuneric" ?? spun asta pentru faptul ca niciunul din manuale (indiferent de editura, ex. matematica) nu contine tipul de probleme care se dau la concurs - nici macar exprimarea nu le este familiara ...
Eu imi incurajez copilul sa participe la astfel competitii nu doar sa se familiarizeze cu atmosfera, ca in fond nu-si trimite nimeni odrasla sa vada lumea cat de neputincios e, nu-i asa ??
Sa nu-mi spuneti, va rog, ca elevii vor fi pregatiti la scoala !! Mai sunt si "doamne" (nu neaparat in varsta) care uita data concursului, o spun din experienta de anul trecut cand doamna si-a amintit exact in ziua concursului .. ce sa mai vorbim ? s-au trezit copii cu testul in fata si habar n-aveau ce trebuie sa faca .... asta se mai poate numi competitie ??
"concurentii" sunt prea micuti sa realizeze sau sa-si poata exprima parerea ... cel putin deocamdata ! :)
Va multumesc !
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde aniova30 » 09 Noi 2006, 15:36

Stimata doamna , concursurile Winners au ca scop principal evaluarea periodica a cunostintelor pe care le-au acumulat copiii - la scoala - parcurgand programa scolara.
Acesta este si motivul pentru care se desfasoara de doua ori pe an , la finele fiecarui semestru.
Ele nu sunt concursuri de perspicacitate , se adreseaza tuturor elevilor , nu doar celor cu inclinatii speciale pentru anumite discipline. Eu , ca dascal , mi-am indemnat elevii sa participe la astfel de concursuri tocmai pentru a vedea cum se raporteaza ei la viziunea altora despre ceea ce eu ar fi trebuit sa-i invat pana in acel moment.
Nimeni nu-si trimite copilul ( elevii) la un concurs pentru masurarea neputintei , ci pentru o raportare de genul " ce stie din cat trebuia".
Mai multe informatii gasiti la adresa: www.minuni.intelidei.com
Mult succes!
aniova30
 
Mesaje: 192
Membru din: 25 Dec 2005, 11:15

nu va suparati, care-i intelesul termenului CONCURS ???

Mesajde maya_s » 09 Noi 2006, 16:31

Nu vreau sa fiu acida dar nu va inteleg afirmatia: "Ele nu sunt concursuri de perspicacitate " ... (mult adevar graiti !! dar ce sunt, domnule dascal ??), inseamna ca o fi si asta o alta metoda de a mai "stoarce" niste bani asa ... de dragul unei verificari de rutina a copilului, nu ?? daca-i asa precum spuneti, si tot nu se mediatizeaza in nici un fel si nu stie nimeni nimic, de ce nu faceti dvs. intre dascalii ("schimb de mame") aceste verificari fara ca sa mai plateasca elevii taxe peste taxe? o participare 115.000 lei ?? dar la doua, trei .. de copil, suna bine nu ? pentru ce ? pentru o verificare, da ?! si ce trebuie sa mai platim noi parintii ?? manuale, rechizite, banci, fondul scolii, fondul clasei, termopane, perdele etc., etc.
Imi cer scuze !! dar la rapunsul pe care mi l-ati dat ...
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde aniova30 » 09 Noi 2006, 16:50

Stimata doamna , revin si subliniez ca nu voi purta o polemica cu Dvs. pentru ca nu am nici un motiv sa o fac. Eu v-am explicat ce stiu , din experienta mea despre concursurile Winners - caci despre acestea ati intrebat. Cand am spus "perspicacitate" m-am referit la alte concursuri - gen " Cangurul".
Din cate stiu eu - NIMENi nu va poate obliga sa va inscrieti copilul la acest concurs , sau oricare altele - pe bani , daca nu doriti.
Despre mediatizare - v-am indicat adresa unde asociatia respectiva isi expune oferta - eu nu am nici cea mai mica legatura cu aceasta asociatie.
Probabil ca aveti in suflet o nemultumire si ati revarsat-o pe mine. Noi doua nu ne cunoastem , iar scoala unde doriti " schimb de mame" si ati pus termopane , perdele si altele , nu intra in proprietatea mea particulara , ci este a statului roman care "asigura invatamantul obligatoriu si gratuit".
Va urez multa sanatate si rabdare in lupta Dvs. abia inceputa cu invatamantul romanesc , care , asa cum este el , este al nostru , al tuturor.
aniova30
 
Mesaje: 192
Membru din: 25 Dec 2005, 11:15

Mesajde cornelia_pancescu » 09 Noi 2006, 16:56

Nu prea am înţeles ce doriţi . Credeţi că se îmbogăţeşte cineva de pe urma acestui concurs ? Sunt învăţătoare şi anul trecut am avut şi eu câţiva elevi la acest concurs . Din banii de taxă ni s-au trimis fiecărui copil o revistă cu subiecte pentru toate clasel (I - XII) şi ca premiu au primit o diplomă şi un pix . Din bani , 10000 (cred), au rămas la organizator care s-a ocupat cu expedierea rezultatelor prin poştă (şi nu costă chiar puţin dar depinde şi de nr copiilor) .
aniova cred că v-a explicat că lămuriri găsiţi pe adresa concursului Winners . Dacă nu aveţi încredere în acest tip ,,competiţie" sau chiar în cadrul didactic al fiicei , nu vă mai ,,aventuraţi" în astfel de experienţe .Am şi eu o fiică în clasa a VII a şi a participat la multe concursuri cu taxă dar nu mi-am pus problema că ar fi ceva necurat la mijloc .
Avatar utilizator
cornelia_pancescu
 
Mesaje: 81
Membru din: 29 Oct 2006, 19:40
Localitate: Tecuci

Mesajde maya_s » 09 Noi 2006, 16:59

In primul rand apreciez faptul ca v-ati ostenit sa-mi rapundeti, sincer ! va multumesc si pentru incurajari ....
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde maya_s » 09 Noi 2006, 17:34

Doamna, ca si cadru didactic nici nu ma asteptam la alt raspuns din partea dvs., ba dimpotriva am stiut ca o sa-mi pun "cenusa in cap" cu afirmatiile respective, desi sunteti constienti ca asa este !! Spuneti-mi doamna, cati copii s-au ales cu pixuri, daca asa se justifica cheltuiala ?
Ce vreau ? vreau informatia corecta, doamna !! ce-i asa de greu de inteles ? site-ul pe ca mi-l recomandati nu se deschide !! am experienta "concursului" de anul trecut, cand la o parte din scoli s-au dat aceste reviste copiilor, iar la alte scoli NU ! ce fel de evaluare sau competitie sau ce mai este asta ...?
Unul se informeaza, altul nu - cum sunt evaluati elevii in aceasta situatie ? se compara cel care are testul acasa cu cel la care doamna si-a amintit in ziua cu pricina? Tot din acest motiv intrebam si de regulament ; pe vremea noastra era un singur concurs : OLIMPIADA , frate ! la care participau intr-adevar doar cei capabili ...
Stimati dascali, nu de dragul unui schimb replici am apelat la acest forum !! ci gandindu-ma ca mare parte din userii acestui site sunt cadre didactice pot primi informatii folositoare .. daca aveti indoieli vis-a-vis de afirmatiile mele referitoare la invatamantul din ziua de azi, intrati dvs. pe un forum pentru parinti sa vedeti cam ce spun ei ......
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde octa31 » 09 Noi 2006, 20:06

Stimata doamna, intr-un fel aveti dreptate, prea multi bani costa aceste concursuri, dar ele nu sunt obligatorii. Eu sunt invatatoare la o scoala mica si le-am cerut copiilor doar 100000 pt fiecare proba si 2000 pt cheltuielile de expeditie. Nu mi-am permis sa le cer cei 15000 care ar trebui sa ramana la "dispozitita organizatorului" pt ca si asa parintii nu au posibilitati, unor copii le platesc chiar eu pentru ca mi se rupe sufletul vazand pe fetele lor regret ca nu pot participa desi sunt foarte buni. Nu vreau sa imi patez constiinta pastrand acesti bani in plus. Am participat si anul trecut si am primit revistele inainte, dar nu le-am dat copiilor decat in ziua de concurs dupa cum prevede regulamentul. Am primit si respectivele pixuri pe care eu le consider o bataie de joc, asa ca le-am cumparat din bugetul propriu o carte, un premiu adevarat, pe masura efotului depus de copil. Si sper sa va fie de ajutor adresa corecta www.minunilewinners.net, aici gasiti tot ce va intereseaza despre concurs
Cu respect, inv. Coman Octavia
octa31
 
Mesaje: 27
Membru din: 01 Oct 2005, 10:43

winners..

Mesajde caro » 09 Noi 2006, 20:27

Am citit cele scrise de dumneavoastra si mi se pare ca educatia pe care o aveti nu va permite sa intelegeti cateva chestiuni:
- Banii pentru concurs in nici un caz nu se duc in buzunarele invatatorilor, la fel cum nici cele pentru fondul scolii, clasei sau alte fonduri. Cu aceste fonduri se modernizeaza scolile si clasele unde invata elevii. Daca vreti sa acuzati pe cineva pentru faptul ca este necesar strangerea acestor fonduri eu cred ca trebuie sa va indreptati catre conducerea tarii care isi bate joc de noi, de elevi si de ceilalti locuitori ai tarii a caror trai de zi cu zi este din ce in ce mai greu.
-Daca tot vorbim de bani sa vorbim de banii proprii pe care ii folosesc pentru realizarea materialelor didactice, pentru fisele pe care le fac , pentru cartile de specialitate pe care le cumpar si asta doar pentru ca elevii mei sa vina cu placere la scoala, deoarece aceasta meserie poti sa o practici doar daca ai pasiune si iubesti copiii. Singura multumire in aceasta meserie este atunci cand vezi ca elevul progreseaza pe zi ce trece, deoarece salariile sunt de mizerie.
-Credeti ca din 500 ron puteti sa traiti, dar sa mai aveti si o familie de intretinut?
Asa ca terminati cu vorbele acestea acide si ganditi inainte de a vorbi.
caro
 
Mesaje: 14
Membru din: 16 Sep 2006, 20:21

Mesajde invatator » 09 Noi 2006, 20:35

1. siteul se deschide, este generos: regulament, subiecte anterioare…(“ site-ul pe ca mi-l recomandati nu se deschideâ€
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Mesajde cornelia_pancescu » 09 Noi 2006, 22:52

maya_s , sper ca mesajul din Ocna Mureş să te lămurească mai bine decât celelalte . Aceleaşi ,,etape" ale concursului au fost şi la noi la şcoală (deşi suntem în mediul rural - jud. GL) şi ar fi trebuit respectate aceste cerinţe impuse de regulament şi la şcoala unde ai fata . Ar fi fost o problemă dacă învăţătoarea îi obliga pe copii să participe la concurs , dar aşa ... Nu te înţeleg .
Avatar utilizator
cornelia_pancescu
 
Mesaje: 81
Membru din: 29 Oct 2006, 19:40
Localitate: Tecuci

Mesajde gica_ionescu » 09 Noi 2006, 23:03

Am incercat ambele link-uri, dar nici la mine nu se deschid...
Avatar utilizator
gica_ionescu
 
Mesaje: 1154
Membru din: 18 Iul 2004, 10:29

Mesajde emil » 10 Noi 2006, 00:10

Eu va recomand sa fiti circumspecti cu asemenea concursuri,
Sunt niste afaceri private din care se castiga pe seama naivitatii noastre.
Puteti sa organizati singuri astfel de concursuri cu beneficii mult mai mare pentru elevi si pentru scoala!
parerea mea
...
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Mesajde maya_s » 10 Noi 2006, 13:28

Stimati dascali, va multumesc din suflet pentru amabilitatea de a va fi consumat din timpul dvs. pentru a ma lamuri ... SINCER imi pare rau ca am apelat la acest forum !! Stiti, este-o vorba :”unde dai si unde crapa ”, asa si in cazul de fata . Deja subiectul de la care am pornit a generat alt soi de discutii.
".. mi se pare ca educatia pe care o aveti nu va permite sa intelegeti"... asa este, vi se pare, domnule !! SA SPUNETI ASTA ELEVILOR PE CARE-I EDUCATI DVS. !! cum puteti face astfel de afirmatii domnule “caro”? ma cunoasteti cumva ? cunoasteti cine sunt parintii mei ? stiti ce studii am ? ce stiti dvs. despre mine? si nu in ultimul rand CINE SUNTETI DVS ???… raspunsul acestei intrebari trebuie sa va lamureasca mai intai pe dvs. personal si apoi pe cei din jur!
… ce ar fi daca v-as spune: “domnule invatator, consumati cam mult alcool”, sau : “va cam fug ochii dupa femei ..” asa, pur si simplu, fara nici un argument logic, v-ar conveni ? (cum este posibil??). “Asa ca terminati cu vorbele acestea acide si ganditi inainte de a vorbi.” (caro)
NIMENI NU SE POATE ASCUNDE IN SPATELE PC-ului !! mai ales cand este vorba de caracter, ca sa nu mai vorbim de educatie (scrisul, exprimarea … divulga multe aspecte. Pacat! ar fi trebuit sa stiti acest lucru).
1.”…banii se duc in buzunarele invatatorilor, la fel cum nici cele pentru fondul scolii, clasei sau alte fonduri.”! (caro), am sus eu asa ceva, domnilor ?? Eu m-am referit la cheltuielile pe care trebuie sa le suporte un parinte. Nu-mi spuneti iar de sistemul educational din tara noastra! Fondul scolii, fondul clasei, caietele speciale, etc. sunt decizii interne, la nivel de scoala, la fiecare clasa s.a.m.d.! Ex: daca doamna vrea perdele noi, poate parintele sa spuna “NU” ?? SA FIM SERIOSI ! ca nu spune nimeni “nu” nici macar daca elevul se muta anul urmator in alt oras, scoala, clasa etc. (mentionez: a fost un exemplu, nu mai dati interpretari !!!)
2. “Daca tot vorbim de bani sa vorbim de banii proprii pe care ii folosesc pentru realizarea materialelor didactice, pentru fisele pe care le fac , pentru cartile de specialitate pe care le cumpar … “(caro)
Aici am sa va raspund cu cateva citate ale colegilor dvs.: “Din cate stiu eu - NIMENI nu va poate obliga sa va inscrieti copilul la acest concurs , sau oricare altele - pe bani , daca nu doriti.” (aniova 30); “…prea multi bani costa aceste concursuri, dar ele nu sunt obligatorii.” (octa 31); “de ce il inscrieti, a obligat cineva/conditionat inscrierea?”(invatator); “Ar fi fost o problemă dacă învăţătoarea îi obliga pe copii să participe la concurs , dar aşa ...”(Catalin David)
Vedeti ? intrebarea este simpla : CINE VA OBLIGA ?? NIMENI!
Cu mana pe inima !!, vreau sa va spun ca saptamanal fac cel putin doua seturi de fise x 24 copii, fara nici un fel de pretentii (sunt parinte, nu cadru didactic). De ce ma implic?? doar nu ma OBLIGA nimeni… Fac asta cu DRAG pentru COPII, o fac din PLACERE si pentru faptul ca stiu ca NU SUNT POSIBILITATI !
Apoi:
“siteul se deschide, este generos: regulament, subiecte anterioare…” Site-urile respective nu se deschid, !! a mai confirmat cineva acest lucru daca ati observat …
Generoasa sunteti dvs., doamna ! “Nu cred ca sunteti mama de elev!!!” :) chestia asta chiar m-a amuzat ! cum ati ajuns la concluzia asta ? “experienta”, nu ??

Doamnelor si domnilor !
1. Nu am acuzat pe nimeni !
2. Nu am calomniat pe nimeni !
3. Am pus o intrebare pe forum, am cerut pur si simplu o informatie, da ? (nu cititi doar ce va convine pentru a da interpretari !)
4. Nu am intrat aici sa discut in contradictoriu cu cineva (eu sunt una, iar dvs. “n” , dar ca sa intelegeti mai bine cititi mai intai doar mesajele mele si apoi doar raspunsurile dvs. …).
5. AVETI DREPTATE IN DREPTUL DVS. SI NU VI SE INTAMPLA NIMIC DIN CAUZA PARINTILOR !!! Ce-ar fi sa facem si noi “o mica greva”, sa nu ne aducem vreo doua - trei saptamani copii la scoala ? veti accepta sa recuperati materia pe timpul, banii si nervii dvs. ??? – daca nici parintii nu mai sunt alaturi de dumneavoastra, atunci CINE ? Va multumim, le-ati spus vreodata ??
6. SI CA SA FIE ECHITATE, VA INVIT PE FORUMUL www.parinti.com !!
maya_s
 
Mesaje: 19
Membru din: 07 Noi 2006, 18:14

Mesajde floricaplosca » 10 Noi 2006, 20:30

Sunt şi eu învăţătoare şi îmi pare sincer rău că de la o firească cerere de lămurire din partea unui părinte s-a ajuns la asemenea discuţii.Vreau să spun că şi eu am anul acesta clasa a II-a şi particip cu copiii la concursul winners.Am 13 doritori pentru matematică şi 11 pentru lb.română.Am participat şi anul trecut,în clasa I,dar numai la matematică.Doi elevi au obţinut punctajul maxim,100 de puncte şi au primit premii în bani chiar de la Asociaţia Minuni.Restul elevilor au obţinut punctaje cuprinse între 80-95 de puncte.Zic eu că pentru prima participare este foarte bine.Nu i-a obligat nimeni să participe,ei au dorit acest lucru.Sarcina mea a fost să-i informez despre concurs atât pe copii,cât şi pe părinţi şi să-i pregătesc pe elevi în afara orelor de curs.Din ce i-am pregătit?Am făcut rost de reviste din anii anteriori şi am rezolvat problemele.Am mai găsit prin diverse culegeri probleme de logică şi probleme tip grilă.De organizarea concursului se ocupă doamna profesoară de matematică din şcoală.Noi nu avem voie să supraveghem în clasele în care sunt copii la care predăm.Că cineva câştigă bani din aceste concursuri (Asociaţia Minuni),este foarte adevărat,dar eu nu am dreptul să le interzic copiilor să participe.Pe de altă parte,consider că a intra în competiţie şi a-ţi măsura cunoştinţele cu alţi copii este benefic pentru oricine.Doamna maya_s să nu vă pară rău că aţi apelat la acest forum,dascălii adevăraţi sunt oameni minunaţi şi vă vor oferi întotdeauna cele mai corecte informaţii.Am intrat pe forumul indicat de dumneavoastră,e util multor părinţi şi cred că am să-l recomand părinţilor elevilor mei.Cu respect,FLORICA PLOSCA[/b]
floricaplosca
 
Mesaje: 64
Membru din: 16 Mai 2006, 19:13

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori