Sunt olimpiadele corecte?

Cum pregatim un elev pentru performanta? Cum gasim elevii care sunt capabili?

Sunt olimpiadele corecte?

Mesajde danielule » 09 Mar 2009, 20:25

Ca elev, si viitor student, am participat la mai multe olimpiade si concursuri scolare. Insa de fiecare data am avut parte de dezamagire. Elevii de la liceele cu renume, eu primit note mai mari decat meritau. Vi se pare corect? Ati patit si voi acelasi lucru?
danielule
 
Mesaje: 1
Membru din: 09 Mar 2009, 20:11

Mesajde oana_ivan » 15 Mar 2009, 18:12

sunt la gimnaziu.......si da mi s-a intamplat........
oana_ivan
 
Mesaje: 9
Membru din: 05 Mar 2008, 21:16

Mesajde angel_agy_28 » 13 Apr 2009, 22:02

Din pacate da...........mi sa-ntamplat si mie :( ......uneori elevii de la scolile mai bune sunt privilegiati.Nu este corect :( .:),nu te descuraja este foarte bine ca participi la olimpiade ! :P
Ultima oară modificat de angel_agy_28 pe 15 Apr 2009, 11:26, modificat de 6 ori în total.
Angel :mrgreen: Truican
Avatar utilizator
angel_agy_28
 
Mesaje: 35
Membru din: 09 Apr 2009, 18:12
Localitate: Berzovia-Caras-Severin-Romania

Mesajde ela52 » 14 Apr 2009, 08:35

Dar nu renunta sa mergi la astfel de competitii, chiar daca ai suspiciuni ca nu a fost o evaluare corecta ! Eu mi-am invatat copilul, care a trecut de mult timp de varsta olimpiadelor/concursurilor scolare, sa faca o lucrare de nota 15 ca sa poata obtine 10 , sa scrie o contestatie si sa lupte pentru rezolvarea ei in spiritul legii daca a cosiderat ca a meritat mai mult.Toate acestea i-au folosit . Succes pe mai departe !
ela52
 
Mesaje: 220
Membru din: 10 Ian 2006, 12:16

Re: Sunt olimpiadele corecte?

Mesajde catalinbalan » 26 Ian 2010, 00:31

Exista o legenda ca acum 20 ani s-a dat o problema cu un enunt gresit care ducea catre doua rezolvari diferite, cu valori finale la fel de diferite.
Cert este ca notarea la concursuri are un grad de subiectivitate cae poate fi ok in masura in care o lucrare te impresioneaza pozitiv in ansamblul ei . O lucrare mai complet redactata sau care contine cel putin o idee remarcabila va fi notata suplimentar . Imi aduc aminte la chimie de o schema de reactie in care gruparea SO4 s-a pastrat in constitutia substantelor necunoscute de la inceput la sfarsit pe o subramura a schemei. Numai un copil a observat acest fapt simplificand mult rezolvarea problemei.
S-a comentat ca de obicei copii de la liceele importante au un "supliment" de punctaj. Adevarul este ca profesorii liceelor importante sunt instiintati mai repede de rezultatele elevilor lor iar daca ei considera ca o contestatie are sanse de succes chiar si la limita ...in urma contestatiei teza va avea acea valoare limita. In multe discipline notarea detaliata tine cont de perceptia corectorului deci o lucrare de 9 poate fi considerata ca fiind corectata corect in 8.50-9.50.Multi profesori au tendinta de a corecta cat mai la "sange" , de unde si posibilitatea ca o corectare ulteriora mai binevoitoare sa aiba succes daca influenta profesorului este remarcabila si rezultatele copilului sunt de obicei superioare. Au fost cazuri de judete cu multe locuri la o anumita olimpiada nationala si daca era o anumita persoana cu rezultate exceptionale in anii anteriori aflata intr-un anumit an de studiu pe un loc normal necalificant(exemplu locul 5) . De obicei in aceste cazuri se marsc numarul de locuri la respectivul an de studiu cu reducerea la altul unde persoanele ce s-ar califica nu au sustinere. In acest mod se urmareste cresterea posibilitatii in obtinerea unor performante deosebite. Stiu chiar si cazuri in care fosti calificati in lotul national largit la respectiva disciplina nu s-au calificat in anii urmatori decat in modul descris mai sus. Pentru corectarea acestui fapt la multe discipline s-a exclus obligativitatea calificarii la nationala pentru cei ce aveau anumite rezultate remarcabile .Astfel examenele pentru lotul largit pe disciplina poate cuprinde si persoane care din varii motive nu s-au calificat la nationala respectiva. Exista si o anumita motivatie in sensul in care materia pentru lot e uneori de 10 ori mai multa si complexa decat cea pentru olimpiada normala a anului de studiu .

Cred ca am acoperit cam toate aspectele. Orice ar fi puteti fi siguri ca profesorii nu depuncteaza elevii din rea-vointa ci pentru ca-si fac slujba.
catalinbalan
 
Mesaje: 31
Membru din: 27 Apr 2009, 06:55

Re: Sunt olimpiadele corecte?

Mesajde rofi3 » 26 Ian 2010, 23:31

Foarte bune aceste aspecte descrise de dvs. legate de olimpiada . Ar fi foarte bine daca le-ar citi si elevii care participa la olimpiade, astfel ar putea vedea cu alti ochi notele pe care le obtin la unele olimpiade . Pe http://www.olimpiade.ro , site-ul "geaman" al Didactic. ro , exista un forum unde intra de obicei copii care participa la astfel de concursuri. Ar fi foarte util mesajul dvs . acolo.
Va multumesc.
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16


Înapoi la Olimpiade

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori