Spring Day 2006 !

Mesajde lenav7 » 05 Feb 2006, 14:39

Avand in vedere ca nu prea am surse de informare, nu sunt lamurita daca Ecogradinita si Sa citim pentru mileniul III se desfasoara si in acest an; pe la noi, nici nu se mai discuta de asa ceva! :cry: :oops:
lenav7
 
Mesaje: 172
Membru din: 06 Ian 2006, 22:04
Localitate: Bucuresti

Sprinng Day

Mesajde dddddd » 05 Feb 2006, 18:44

Am publicat azi la "stiri"un buletin informal despre proiect. :P
dddddd
 
Mesaje: 259
Membru din: 28 Oct 2005, 10:27
Localitate: Alba Iulia

Re: Sprinng Day

Mesajde emil » 07 Feb 2006, 00:52

dddddd scrie:Am publicat azi la "stiri"un buletin informal despre proiect. :P


Acesta este "buletinul informativ" pe care l-ati propus pentru prima pagina. Cu scuze, dar am considerat ca nu este "o stire" de importanta generala. Totusi reproduc mai jos textul:

----------SPRING DAY IN EUROPE Buletin informativ-------------

“Sa dezbatem asupra viitorului nostruâ€
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Spring Day

Mesajde dddddd » 09 Feb 2006, 12:48

Multumesc, e bine si asa.
dddddd
 
Mesaje: 259
Membru din: 28 Oct 2005, 10:27
Localitate: Alba Iulia

Mesajde lenav7 » 09 Feb 2006, 23:02

:cry: :?:
lenav7
 
Mesaje: 172
Membru din: 06 Ian 2006, 22:04
Localitate: Bucuresti

Mesajde mimita » 10 Feb 2006, 12:17

Mi-am inscris gradinita la acest proiect european, vreau sa participam, dar am o intrebare:cum voi demonstra celorlalti ca am realizat ceva(am inteles ca vom primi diplome- E SIGUR ?), in ce masura ma va ajuta acest lucru daca imi voi depune dosarul pentru salariu de merit? Mentionez ca sunt educatoare din 1996, la aceeasi gradinita de la tara, fac naveta de la oras,am doar gr. definitiv la activ din 2002 (situatia a fost de asa natura ), am renuntat la facultate dupa 2 ani de studii pentru ca a aparut copilul si nu ma descurcam cu toate.Dar poate ca asta nu este o scuza...Am vrut sa-mi depun dosar anul acesta pentru salariu de merit , dar mi s-a replicat ca acestea vin nominal de la inspectorat si ca oricum nu am nici o sansa pentru ca nu am publicat nimic, ca nu m-am inscris la perfectionari(a-propos, o colega a vrut sa se inscrie la perfectionare, chiar si cu taxa, si i s-a spus ca nu e posibil decat daca are gr. I !!!) Este al doilea an cand aceeasi persoana de la prescolar ia salariu de merit...Asta m- a determinat sa ma inscriu la concursuri si sa public in reviste cu ajutorul internetului (situatia nu-mi permite "sa ma plimb "pe la inspectorat).Dar ma va ajuta acest lucru la punctaj? Cum voi putea dovedi ca am realizat altceva in afara de activitatile de la cercuri ped. si comisii metodice? va multumesc si astept un sfat, o parere...
mimita
 
Mesaje: 15
Membru din: 10 Feb 2006, 11:26

Mesajde dddddd » 10 Feb 2006, 16:30

[quote="mimita"]Mi-am inscris gradinita la acest proiect european, vreau sa participam, dar am o intrebare:cum voi demonstra celorlalti ca am realizat ceva(am inteles ca vom primi diplome- E SIGUR ?), in ce masura ma va ajuta acest lucru daca imi voi depune dosarul pentru salariu de merit?
Diploma primesti sigur, eu am primit in fiecare an. Dar pentru a primi diploma trebuie sa ai activitate cu copiii in acest sens, sa publici in site ceea ce faci, iar apoi fiecare articol aparut poti sa-l listezi la imprimanta, ai aceasta posibilitate in site. Mai trebuie sa te inscrii si in site-ul european, unde trebuie sa publici un material prin care arati cum ai sarbatorit cu copiii Primavara Europeana, asta dupa data de 21 martie 2006. Diploma o primesti prin iunie.
Referitor la perfectionare nu sunt restrictii de vechime, ai dreptul sa participi la toate formele organizate, pentru asta ia legatura cu CCD, din judetul tau, ei se ocupa de perfectionari.
Succes, Dorina Dan
dddddd
 
Mesaje: 259
Membru din: 28 Oct 2005, 10:27
Localitate: Alba Iulia

Mesajde mimita » 10 Feb 2006, 16:55

Iti multumesc pt. raspuns.M-am inscris si pe site-ul european, acum urmeaza demonstratia.
mimita
 
Mesaje: 15
Membru din: 10 Feb 2006, 11:26

Spring Day 2006

Mesajde 1974 » 25 Feb 2006, 11:46

Am incercat sa ma inscriu si eu pe site-ul romanesc dar nu reusesc. Cum voi proceda daca m-am inscris doar pe cel european?
1974
 
Mesaje: 22
Membru din: 10 Ian 2006, 16:32

Re: Spring Day 2006

Mesajde dddddd » 25 Feb 2006, 21:31

1974 scrie:Am incercat sa ma inscriu si eu pe site-ul romanesc dar nu reusesc. Cum voi proceda daca m-am inscris doar pe cel european?


Vad ca anul acesta nu se fac inca inscrieri pe site-ul romanesc, dar daca te-ai inscris in cel european e bine, poti sa transmiti mesaje.
dddddd
 
Mesaje: 259
Membru din: 28 Oct 2005, 10:27
Localitate: Alba Iulia

program artistic

Mesajde doremi » 19 Mar 2006, 02:13

Buna ziua si bine v-am gasit !
As dori un program artistic potrivit pentru actiunile dedicate primaverii europene.
Multumesc.
doremi
 
Mesaje: 7
Membru din: 01 Mar 2006, 14:24

Re: program artistic

Mesajde dddddd » 19 Mar 2006, 16:36

doremi scrie:Buna ziua si bine v-am gasit !
As dori un program artistic potrivit pentru actiunile dedicate primaverii europene.
Multumesc.


Un program gata facut e greu de aplicat, el trebuie alcatuit in functie de ce ai lucrat cu copiii pana acum, de specificul grupei, particularitati de varsta etc....dar iti sugerez:
-cantece si poezii in diferite limbi
-dansuri ale diferitelor popoare / costume specifice
-expozitie de desene"Europa prin ochii copiilor"sau "Asa vad eu Europa!"
-invitati in gradinita o personalitate care sa vorbeasca copiilor despre UE
- confectionati si raspanditi fluturasi cu mesaje ale copiilor
-scenete, dramatizari dupa autori europeni, etc...
Sunt multe posibilitati! Succes !
dddddd
 
Mesaje: 259
Membru din: 28 Oct 2005, 10:27
Localitate: Alba Iulia

Mesajde doremi » 20 Mar 2006, 21:46

Multumesc pentru sugestii.
doremi
 
Mesaje: 7
Membru din: 01 Mar 2006, 14:24

Va apreciez pentru ingeniozitate

Mesajde aur » 22 Mar 2006, 00:57

Va apreciez pentru ingeniozitate. Imi place sa deschid site-ul acesta si sa ma informez. Ma misc ceva mai greu dar de fiecare data gasesc lucruri interesante pentru mine.
Sunt inscrisa si eu la acest proiect al "reinvierii". Ceva mai timid pentru ca pruncii nostri, "gradinareii" sunt destul de mici iar noi, educatoarele, trebuie sa filtram si sa adaptam informatiile, actiunile. Nu e deloc usor. Trebuie multa atentie ca tot ceea ce facem sa fie adevarat, viu, constient. Nu sunt multumita cu ceea ce fac la grupa. De aceea caut mereu. Sunt atenta in primul rand si la ceea ce ma invata copiii. Ei stiu exact cat trebuie sa ia cu ei. Chiar daca le oferi mai mult, isi iau atat cat pot duce.
Am folosit la grupa site-ul harta.infoturism.ro pentru a le arata imagini din tarile Europei. Copiii au fost entuziasmati cand au gasit harta si steagul fiecarui stat european.
Ieri am discutat despre echinoctiul de primavara. I-am indemnat sa observe cum ziua incepe sa se mareasca si sa asculte la TV - meteo cum se vorbeste de acest eveniment ca fiind un fenomen astral foarte important pentru ca inseamna sosirea primaverii pe meleagurile tarii noastre si nu numai. Am nascocit ghiocei din hartie, am poftit iarna sa plece cu poezia "Du-te iarna" a Elisabetei Preda, am cantat primaverii, am amenajat coltul „Stiinta” unde silueta unei fete in haine de un verde crud reprezinta insasi Primavara, am iesit in gradina scolii in care se afla gradinita ca sa dam binete toporasilor nerabdatori sa se scalde in lumina blanda a soarelui.
Astazi am vorbit despre copiii din Belgia, Germania, Franta, Italia, Luxemburg si Olanda (primele tari ale Uniunii Europene). Am navigat pe internet impreuna si le-am deschis sit-ul amintit mai sus. Copiii au fost foarte entuziasmati sa vada imagini din alte tari, steagurile lor. Au pus intrebari si am cautat impreuna raspunsuri. Au colorat stegulete si le-au afisat in ordine alfabetica langa harta Europei in sala de grupa.
Apoi am ales steagurile primelor sase tari cu care am deschis discutiile de mai sus. Le-am spus ca aceste state s-au inteles sa uneasca toate popoarele europei pentru a fi mai puternici ca sa trecem mai usor peste toate greutatile.
Dupa cincizeci de ani li s-au alaturat si alte tari: Danemarca, Irlanda si Regatul Unit; Grecia; Spania si Portugalia; Austria, Finlanda si Suedia; Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. Ele sunt unite intr-o mare familie care se numeste Uniunea Europeana care are astazi are 25 de state membre.
Ne-am amintit cum putem calatori dintr-o tara in alta ce este un pasaport, cum trebuie sa avem bani potriviti tarii respective.
Am aflat ca oamenii care traiesc intr-o tara din Uniunea Europeana pot calatori in Europa fara vize ori de cate ori doresc, folosesc aceeasi bani EURO.
Romania este programata sa fie primita anul viitor impreuna cu Bulgaria.
Am recunoscut steagul UE pe care copiii il observasera in diferite locuri. Am audiat si „Oda bucuriei”.
I-am fotografiat in timp ce lucrau.
Baietii au fost fermecati de harta si de stegulete. M-au intebat cu ce echipa de fotbal tin. Am ramas uimita cate stiau despre fotbalul italienesc sau spaniol. Aici am fost descoperita. As fi putut folosi cateva nume de fotbalisti (daca i-as fi cunoscut) sau as fi putut pomeni de Cupa Europei. Uite cum mai invat.
S-au jucat pronuntand nume de tari de care nu auzisera. Cu siguranta le vor uita, dar curiozitatea le-a fost stimulata.
Nu m-a intrebat nimeni de ce Romania nu este inca in UE.
E un subiect pentru maine. Ce inseamna sa lucrezi in grup mai stiu si ei. Ce sunt regulile unui joc si de ce trebuie respectate vom preciza maine.
Maine vom fi fiecare o tara si vom face o „Uniune”. De ce sa ne unim? Vom avea un scop (sa facem sala de grupa ca o floare). Vom avea un nume, steag, imn, fiecare va avea o anumita responsabilitate pentru a ajunge sa realizam ce ne-am propus.
In concluzie vom stabili ca Romania trebuie sa fie o tara serioasa ca sa ne accepte celelalte tari. Daca oamenii mari nu vor putea face ceea ce trebuie pentru tara, ei cu siguranta vor reusi. Pentru ca lor le pasa si stiu sa respecte niste reguli de joc.
Sunt curioasa daca maine vor aparea intrebari si care vor fi ele. Daca vor avea alta propunere de scop, cati se vor putea concentra si cat. Cati vor respecta regulile si cati nu vor dori participe la joc si de ce.
Pe maine.
aur
 
Mesaje: 62
Membru din: 28 Oct 2005, 23:51

Mesajde mariro » 22 Mar 2006, 14:28

AUR, bine-ai venit! E adevarat aur ceea ce ai scris tu aici, pentru noi! :lol: Scrie la materiale si trimite si la altii! :lol: Felicitari pentru cate reusesti sa faci cu micutii tai! Ce bine de cei care beneficiaza de Internet in sala de clasa, in scoala! Munca este mult mai usoara si mai placuta! :lol:
Iti doresc succes pentru maine si tot timpul, numai bine!
Mari
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori