Simpoion Naţional „Excelenţa Sa...”

Simpoion Naţional „Excelenţa Sa...”

Mesajde alina13d » 22 Feb 2010, 22:24

Impresii pe (sau de pe) marginea unui Simpozion National …
Vineri 19 februarie 2010, a avut loc la Oradea Simpozionul National intitulat „bombastic”( după cum spunea cineva pe forum) ,,EXCELENTA SA, EDUCATOAREA’’. Bombastice au fost si premiile care s-au promis, însă s-a dovedit a fi o minciună „la nivel national” deoarece din cele 10 premii promise la fiecare sectiune, distinsa Editură RaVision Press n-a acordat decât 5 premii pentru fiecare sectiune.
După cum bine spunea Fratilă Eliza pe Forum, a fost un „simpozion exclusivist” (acest aspect poate fi privit pe mai multe planuri: exclusivist doar pentru bihorence care au luat tot ce se putea lua, exclusivist pentru „excelentele sale”, exclusivist pentru bunele colaboratoare ale revistei „Filip” etc.). Numărul educatoarelor care au participat la acest simpozion a fost „top secret” deoarece nu s-a stiut exact (sau nu s-a dorit să se stie) cati participanti au fost, din ce judete, numărul de participanti al fiecărei sectiuni, titlurile lucrărilor, punctajul acordat de juriu fiecărei lucrări intrată în concurs etc. Pentru organizatori acest lucru a fost chiar lipsit de importanta fiindcă nu a mai interesat pe nimeni efortul consistent depus de educatoarele participante cu lucrări la acest asa zis „simpozion”.
S-au anuntat si s-au vizionat doar cele 5 filme didactice prezentate la fiecare sectiune. Astfel, educatoarele prezente în sala, au putut afla după vizionarea celor 10 filme didactice ca, pentru a tinde la titlul de „EXCELENŢA SA, EDUCATOAREA”, nu era obligatoriu sa respecti regulamentul impus de organizatori (a fost film care a tinut chiar 16 minute!) ci mai degrabă să ai un „spate” destul de puternic astfel încât să o poţi acoperi la nevoie pe „excelenta sa”! Interesant ar fi să amintesc şi faptul că indiferent de secţiunea la care s-au înscris, lucrările selectate au „migrat” de la o secţiune la alta, pentru o cât mai bună „acoperire”, existând de exemplu la secţiunea a II- a lucrări care nu aveau absolut nici o legătură cu titlul anunţat: Educatoarea - creativitate şi competenţă ( piesa de teatru „Mofturel” probabil o fi atins vreo coardă sentimentală a vreunei „Mamiţe” din juriu!).
Chiar dacă au sperat măcar la o diplomă de participare, educatoarele prezente în sală la festivitatea de premiere au constatat cu stupoare că din nou au fost lăsate deoparte (fiind prea ocupaţi membrii juriului cu „împărţirea” premiilor, probabil că nu au găsit timpul necesar completării banalelor diplome de participare!).
În fine, după cum mai precizau organizatorii în regulamentul concursului: „Toate lucrările vor fi publicate pe siteul http://www.rvpress.ro, şi au acces la premiul de popularitate, lucrările putând fi vizionate timp de 4 luni de zile, unde vor putea primi voturile publicului. Lucrările cu cele mai multe voturi vor primi Premiul de Popularitate.”, educatoarele care au trimis filme didactice la acest simpozion mai pot trage speranţa că se vor regăsi printre fericitele persoane a căror lucrări se vor regăsi pe site-ul editurii organizatoare şi poate vor afla în cele din urmă şi ce punctaj a acordat juriul propriilor lucrări. Oricum, speranţa moare ultima! :(
alina13d
 
Mesaje: 1
Membru din: 21 Feb 2010, 19:09

Re: Simpoion Naţional „Excelenţa Sa...”

Mesajde marianaari » 03 Mar 2010, 20:54

"TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!!!!'
marianaari
 
Mesaje: 30
Membru din: 22 Ian 2007, 22:00


Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori