Serbarea clasei a IV-a!

Serbarea clasei a IV-a!

Mesajde znico » 15 Mar 2006, 22:56

Va rog, daca poate cineva sa ma ajute cu un program de serbare pentru clasa a IV-a (sfarsitul claselor primare).Va multumesc anticipat! :)
znico
 
Mesaje: 2
Membru din: 02 Sep 2004, 18:59

Mesajde gg » 16 Mar 2006, 18:54

Si eu am clasa a patra si le-am promis pustilor mei ceva special....inca nu m-am gandit, sa trec de grad intai, dar cred ca voi face ceva dramatizare din textele pe care le-am studiat ( am dramatizat la serbarea de Craciun a placut f mult.. a fost ceva original); probabil ca niste cantece, versuri scrise chiar de ei - am oroare de poezii gen "Ramas bun, d-na invatatoare"....- ganduri ale lor, recente sau mai vechi, mai vad eu ce... Am vazut aici, pe didactic, un pliant foarte interesant; am sa "fur" ideea ....Si solutii pt o serbare , un moment inedit cu cei mari si cei mici la sfarsit de clasa a patra ,se mai pot gasi...
O singură rugăciune am : Doamne, să nu mă laşi niciodată să fiu mulţumit cu mine însumi!!
Lucian Blaga
Avatar utilizator
gg
 
Mesaje: 123
Membru din: 24 Oct 2004, 12:34
Localitate: Galati

serbare!

Mesajde toni » 16 Mar 2006, 22:24

anul trecut sotia mea a inceput serbarea asa: pe un fond muzical adecvat, fiecare copil a trecut la tabla si si-a scris numele, pentru ultima data! a fost foarte emotionant!
anul acesta eu intentionez sa incep serbarea cu o proiectie de imagini! am deja suficient material!
Avatar utilizator
toni
 
Mesaje: 177
Membru din: 20 Noi 2003, 00:32

Mesajde gg » 16 Mar 2006, 22:27

Ce idei extraordinare!!! Ideea de a prezenta imagini cu ei, copiii, chiar de la inceputul clasei 1 este grozava!!!!! Nici nu vreau sa ma gandesc inca .. ce emotii vor starni...:)
O singură rugăciune am : Doamne, să nu mă laşi niciodată să fiu mulţumit cu mine însumi!!
Lucian Blaga
Avatar utilizator
gg
 
Mesaje: 123
Membru din: 24 Oct 2004, 12:34
Localitate: Galati

raspuns

Mesajde toni » 19 Mar 2006, 14:39

si o idee preluata tot de pe forum: sotia a pregatit o premiere si pentru parinti! A avut diplome pentru toate familiile din clasa! din pacate nu retin a cui forumist a fost ideea! dar a fost extrem de emotionanta! am sa postez si modelul nostru de diploma!
Avatar utilizator
toni
 
Mesaje: 177
Membru din: 20 Noi 2003, 00:32

Mesajde ci » 19 Mar 2006, 15:16

Îţi mulţumesc foarte mult Toni, ţie şi soţiei tale.
Ideea de a prezenta în imagini filmate evoluţia elevilor încă din clasa I şi până la terminarea clasei a IV-a este genială.
ci
 
Mesaje: 17
Membru din: 28 Feb 2006, 21:30

Mesajde afinuta05 » 20 Mar 2006, 18:15

parerea mea este ca ne-am cam saturat de serbari de sfarsit de clasa a iv in care sa auzim poezii, cantecele dedicate doamnei si serbari in care copii sa planga la despartirea de doamna. elevii nostri sunt dornici de nou, nu credeti ca s-au plictisit de acele serbari in care stau cat mai frumos si spun poezii? eu cred ca da. am 9 ani in invatamamnt, nu prea mult, dar am observat ca,,prinde" noul, o sceneta iubita de ei si adecvata temei, gen ,,recreatia mare" . vrem ca elevii nostri sa aiba o amintire la sfarsit de clasa a iv? dupa prezentarea impresiilor proprii le voi pregati dosarele cu lucrarile realizate din clasa i pana acum. cate 5-6 lucrari din fiecare clasa( nu trebuie neaparat sa fie la abilitati sau educatie plastica, chiar primele litere pe care le-eu scris). emotia reamintirii scrierii primelor litere este puternica si are mai mult efect decat un program artistic numai cu cantece si poezii. sperr din tot sufletul ca nu mai exista cadre didactice care inghesuie in mintea elevilor tone de poezii la serbari ci exista invatatori deschisi la nou si tot ceea ce este bun pentru elevi.
afinuta05
 
Mesaje: 21
Membru din: 20 Mar 2006, 16:54

diploma

Mesajde toni » 21 Mar 2006, 21:39

textul diplomei, asa cum l-a gandit sotia, anul trecut, pentru parintii elevilor ei: "DIPLOMA MEREU PARINTE Se acorda d-nei si d-lui_____ pentru curajul cu care au intemeiat o familie, pentru dragostea cu care-si cresc copii, ptr. grija zilnica cu care ii inconjoara si ptr. efortul permanent de a le oferi un viitor mai bun. INVATATOR, " .
Repet: ideea acestei diplome e preluata de pe forum, anul trecut
Avatar utilizator
toni
 
Mesaje: 177
Membru din: 20 Noi 2003, 00:32

Mesajde catalina_escu » 23 Mar 2006, 00:35

eu am fotografiat copiii mei inca din clasa I si vreau sa fac o prezentare, eventual in power point. ideea cu diploma pentru parinti am mai auzit-o si mi se pare foarte faina :lol:
catalina_escu
 
Mesaje: 8
Membru din: 13 Ian 2006, 22:20

Mesajde gg » 23 Mar 2006, 18:55

Copiii mei sunt destul de talentati la romana; unii dintre ei... La sfarsitul clasei a treia i-am rugat sa-si astearna pe hartie cateva ganduri.. a iesit ceva destul de bun.
Anul acesta , din timp, le voi cere sa compuna poezii sau scrieri imaginative de orice tip si pe acestea le vor citi sau recita la serbare/moment/sfarsit de clasa patra.
O singură rugăciune am : Doamne, să nu mă laşi niciodată să fiu mulţumit cu mine însumi!!
Lucian Blaga
Avatar utilizator
gg
 
Mesaje: 123
Membru din: 24 Oct 2004, 12:34
Localitate: Galati

Mesajde invatator » 26 Mar 2006, 14:38

...si daca tot s-a amintit de ideea de anul trecut...pot adauga si celelalte idei: organizarea unui moment vesel de catre invatator, care numeste cateva caracteristici de ghidusie ale copilului si la care asteapta sa se recunoasca. Daca se noteaza mereu ce face un copil- ca tot timpul fac ei cate ceva- , la sfarsitul seriei aveti de unde alege si oricum, cam stiti ce-i caracterizeaza pe fiecare. In urma recunoasterii ( prin Pas in fata, sa-si strige numele...etc),se acorda dipolma de MEREU COPIL, fiecarui copil. Desigur, sunt si din ceiccare nu fac nimic, acei copii f pasnici, dar li se spune ca vor primi diploma la sf serbarii, cu conditia sa faca si ei ceva, macar in acest moment! Veti mai descoperi ceva!!! ...
Puteti solicita copiilor, anterior, sa numeasca cateva defecte ale inv/ce nu le place la el si le veti citi si va veti recunoaste, asa cum cereti si copiilor. E f amuzant!
...si idei mai sunt inca, un cantec vesel al sfarsitului de serie, concursuri pt parinti- cultura generala de cls a IV-a, (le dati voie sa "sune" (intrebe) copilul, sa fie ajutat de inv. etc, concurs pt tatici, pt mamici (intrecere de familii), si neaparat un dans in care toate fetele isi invita taticii, iar baietii isi invita la dans mamicile.
Cu imaginatie si dorinta de reusita intr-un moment final in relatia dumneavoastra cu elevii si parintii acestora, cred ca reusiti sa dati un ton personal oricarei idei de aici! Succes, E. Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori