raportul comisiei de calitate

raportul comisiei de calitate

Mesajde violeta-89 » 04 Feb 2007, 12:41

comisia de calitate ce trebuie sa faca?
violeta-89
 
Mesaje: 13
Membru din: 06 Feb 2005, 18:39

Mesajde emese_d » 04 Feb 2007, 17:21

Comisia sa fie constituita legal, apoi va faceti un birou in care afisati legislatia, in special OUG nr.75/2005 si Legea nr.87/2006, Regulamentul de organizare si functionare a comisiei si tot ce mai considerati necesar.
Au aparut Standardele de acreditare si evaluare periodica, sunt afisate pe www.edu.ro. Luati aceste Standarde si verificati punct cu punct, adica cele 3 domenii, fiecare cu criteriile aferente, cu indicatorii si descriptorii, va autoevaluati pe baza acestora. Orice afirmatie trebuie dovedita, deci aveti grija ca dupa fiecare activitate sa ramana ceva: portofoliu, proces-verbal, fotografii, pliante, articole mass-media etc.
Va faceti un Plan de activitate (sau cum vreti sa-l numiti) pe acest an scolar, in care cuprindeti toate activitatile planificate (constituirea comisiei, elaborarea Regulamentului, verificarea portofoliilor cadrelor didactice, monitorizarea rezultatelor obtinute de copii, autoevaluarea efectuata pe baza Standardelor, chestionare aplicate beneficiarilor directi si indirecti, partenerilor interni si externi etc.).
In urma autoevaluarii veti gasi mai multe criterii la care este necesara imbunatatirea activitatii. Pentru aceste aspecte elaborati planuri de imbunatatire, cu termen, responsabil, resurse etc. Dupa aplicarea actiunilor de corectie reluati procesul de autoevaluare si vedeti daca s-a produs imbunatatirea, ce mai aveti de facut (de aceea vorbim de "spirala calitatii"). Ideea este sa va identificati singuri problemele si sa gasiti solutii la ele, aplicati solutiile, apoi reluati ciclul de autoevaluare.
Succes!
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov


Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron