proiectare diferentiata

proiectare diferentiata

Mesajde simy » 09 Apr 2009, 13:19

Cine ma poate ajuta?
Am nevoie de exemple de proiectare diferentiata ( alegeti minim 3 tipuri de abilitati manifestate la elevii clasei ) si proiectati activitati ( sarcini) diferentiate pentru 2 categorii de elevi
- elevi cu abilitati medii
elevi cu abilitati peste medie <
La alegere :
- tipul de abilitate
- nivelul de clasa
- aria curriculara
Multumesc anticipat!
simy
 
Mesaje: 91
Membru din: 04 Ian 2006, 22:56

Mesajde emese_d » 09 Apr 2009, 14:16

Tema trebuie sa ti-o faci singura. Nu te speria de sarcini, incearca sa-ti imaginezi ca ai de desfasurat o activitate de ... desen, sa zicem! Toti copiii deseneaza la fel de bine? Unii pot desena din imaginatie, altii au nevoie de model, iar altii poate au nevoie de contur sa coloreze doar... in functie de nivelul fiecaruia. Tu ce ai de facut? Iti construiesti strategia in asa fel, ca fiecare copil sa fie antrenat in activitate si sa primeasca sarcini diferentiate pe care sa fie capabili sa le execute. Nu le spui ca "unii nu sunt in stare de mai mult", doar ca "la masa 1 veti lucra ... x... iar la masa 2 veti lucra ... y..", apoi ii asezi pe copii la mesele potrivite.
Tot asa iti poti imagina o lectie/activitate de educatie fizica, unde copiii au de executat diferite sarcini, dupa nivelul de motricitate pe care il au. Cei cu abilitati medii poate au nevoie de un parcurs aplicativ cu elemente mai usoare decat cei cu abilitati peste medie.
Si la scoala lucrezi la fel: cine nu stie sa scrie dupa dictare, nu va avea de scris compunere, ci va avea de copiat un text.
Daca este limpede ce am scris mai sus, poti sa-ti faci proiectul de activitate pe orice disciplina din orice arie curriculara, la orice clasa, avand grija ca in cadrul activitatii copiii sa fie organizati pe grupe de nivel si sa aiba sarcini diferite si potrivite.
Succes!
emese_d
 
Mesaje: 273
Membru din: 03 Feb 2006, 22:43
Localitate: Brasov


Înapoi la Invatamant prescolar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori