PRINTRE LACRIMI...

PRINTRE LACRIMI...

Mesajde mariro » 17 Sep 2009, 19:07

O veste naprasnică ne-a lovit acum 10 minute pe mine şi pe soţul meu. Bunul nostru prieten de la Piatra Neamţ şi colegul nostru comun domnul Barjoveanu s-a înălţat la ceruri în aceaastă seară... Dumnezeu să-l ierte! S-a stins un OM ADEVĂRAT! :cry:
Avatar utilizator
mariro
 
Mesaje: 16653
Membru din: 16 Mai 2004, 20:40
Localitate: Galati

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde invatator » 17 Sep 2009, 19:59

Dumnezeu sa-l odihneasca, iar noi sa-i aprindem o Lumina, asa cum a aprins el in inimile multor copii...sau dascali, ca noi!

E Carunta
invatator
 
Mesaje: 525
Membru din: 25 Iul 2004, 17:25
Localitate: Ocna Mures

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde 77udi » 17 Sep 2009, 22:34

Nu imi vine sa cred ceea ce citesc! Oare de ce oamenii cu sufletul mare se stig asa de repede? Ingerii ii vor aproape?

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
:lol: Cand intalnesti pe cineva care nu este in stare sa-ti zambeasca, chiar daca tu ai merita-o, fii marinimos si zambeste-i tu, caci tocmai de acest gest are cea mai mare nevoie.[color=blue]
77udi
 
Mesaje: 507
Membru din: 12 Iul 2007, 10:40
Localitate: Chisineu - Cris, Arad

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde felixmunteanu » 17 Sep 2009, 22:35

Stiam ca e bolnav, stiam ca a trecut printr-o operatie grea, dar nu credeam ca nu va reveni printre noi. Vestea a cazut ca un traznet in seara asta si nu gasesc cuvinte sa spun ce simt. L-am indragit de la primele lui aparitii aici pe forum. A fost omul care m-a incurajat si mi-a dat o incredere cum nu cred ca a mai facut-o cineva. Ne-a adunat laolalta cu sfatosenia lui si cu vorba molcoma tipica moldoveanului ce era. Era ...UN OM ADEVARAT, UN INVATATOR ADEVARAT.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Felicia Munteanu

E bine, Mariro, ca ai adus subiectul si aici, pentru ca el era sufletul acestui loc. De-acum vom fi mai singuri si mai saraci cu un PRIETEN.
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde cristyna » 17 Sep 2009, 22:53

Intr-adevar, un om deosebit a plecat dintre noi. Am citit si nu imi vine sa cred nici acum...

Un invatator dedicat meseriei de dascal, un om dedicat vietii...

Dumnezeu sa-l odihneasca!
"Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul"

Henry Ford
Avatar utilizator
cristyna
 
Mesaje: 427
Membru din: 06 Apr 2005, 22:59
Localitate: Timisoara

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde felixmunteanu » 17 Sep 2009, 23:23

Iata ce scria Romel Barjoveanu de ziua lui, la 10 august anul acesta!

CURRICULUM VITAE

Mă numesc ROMEL BÂRJOVEANU.
Sunt născut în satul Broşteni, com.Bahna, jud. Neamţ.
Domiciliul: Piatra Neamţ
Data naşterii: 10 august 1951
În 58 de ani am stat numai în Şcoala de Corecţie.
-7 ani-acasă;
-13 ani în familie, şcoală şi societate;
-1 an şi jumătate în armată;
-restul anilor în, familie, învăţământ şi societate;
-am o soţie, Mioara, şi doi băieţi, Romel-Alexandru şi
Dan-Mihail, de vis.
Toţi anii au fost minunaţi in aceste şcoli de corecţie…
Am şi scris şi publicat 7 cărţi, şi mai am de…
Să văd ce va mai urma, „fără libertate” sau, mai bine cu ea !…

10 august 2009
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde constantanistor » 18 Sep 2009, 04:02

Teribila veste, ne obliga sa reflectam mai adanc la vremelnicia si nesiguranta existentei noastre pamantesti si sa ne plecam cu smerenie si pietate in fata destinului sau tragic.
Ne lovesc vanturile si valurile ca pe niste corabii marunte, izbindu-ne necrutator. Putine-s linistile mocnitoare, in care, bantuiti de bogatia spaimelor, sorbim rezerva de aer precum corabiile desertului apa, spre a mai trece o bucata din propriul nostru drum. Ne incumetam sa ne credem stapani pe cioburi de lumina, bogati in violeturile apusului si grei de plumbul norilor cazuti in sovairea pasilor ce trag navoade de ganduri. Si, cand in sfarsit, ajungem la liman, nu mai avem timp si nici acesta nu mai are rabdare.
Disparitia neasteptata a iubitului nostru coleg ne umple sufletul de mahnire si durere, realizand cat de nedrept i-a fost destinul si ce grea pierdere pricinuieste. Parasind viata inainte de vreme, a lasat un gol imens in sufletele elevilor si colegilor sai de munca, in inimile tuturor celor care astazi ii aduc un ultim si pios omagiu.
Cine ar fi banuit in urma cu cateva zile, ca in curand, cand clopotelul va suna, el, dragul nostru coleg, va lipsi de la apel?
Trebuia sa-l vezi si sa-l auzi pe Romel Barjoveanu, dascal prin vocatie si om inainte de toate, si te-ai fi rusinat de supararea ta, de un gand cenusiu, de tot ce nu era bunatate, intelepciune sau dragoste!
Doamne, era atata frumusete in sufletul acestui Domn! Citea catalogul cu un zambet cald si elevii ii raspundeau cu vocea tremurata, zambind cu zambetul Domnului. Avea darul unic de a se face inteles si construia lectia ca o simfonie care-i vrajea pe copii cu intonarea fiecarui cuvant, cu bunatatea zambetului intelegator, cu modul in care il incuraja pe fiecare, astfel incat copiii traiau cu adevarat bucuria invatarii si a cunoasterii. Ce punti nevazute existau si ce fire legau comunicarea atat de bine, incat nimic nu parea greu, poate nu vom afla niciodata! Caci el, colegul nostru, invatatorul Romel Barjoveanu s-a stins ca o faclie care arde luminand.
Timp de cateva decenii, el a adunat in clase ghioceii neamului si i-a slefuit daruindu-le lumina si valoare. Stralucind in scolile unde a plamadit oameni, destine si caractere, el a fost calauza multor generatii spre cunoastere prin miracolul cuvantului. Astazi toti acestia sunt alaturi de sufletul lui bun si ii deplang neasteptata disparitie.
Doamnul Romel Barjoveanu a fost pentru noi si pentru copiii pe care ii instruia, cu dragoste si daruire exemplare, un model de vivacitate, onestitate si profesionalism, o prezenta cuceritoare oriunde s-ar fi aflat. S-a bucurat de increderea si pretuirea noastra unanima, din clipa in care ni s-a alaturat pentru a sluji cu competenta si devotament scoala si telurile ei.
S-a daruit cu generozitate scolii si familiei sale, fara a se menaja. Nimeni nu a banuit ca dincolo de aceasta prezenta dinamica, entuziasta, se ascunde o faptura atat de fragila si de vulnerabila.
Regretam din tot sufletul ca nu i-am putut fi de folos si ne inclinam cu respect inaintea acestei inimi generoase, capabile de nebanuite sacrificii pentru binele familiei sale si pentru bunul mers al scolii noastre.
Constienti ca nu vom putea nicicum compensa, prin compasiunea si solidaritatea noastra, durerea imensa a familiei indoliate, o asiguram totusi de sinceritatea si adancimea sentimentelor noastre in aceasta trista imprejurare.
In veci neuitata, pilduitoare si vie, vom pastra amintirea frumosului lui chip, zambitor si carismatic, fiind increzatori ca sufletu-i neprihanit isi va afla curand salas in tainica imparatie a ingerilor, si rugam pe Dumnezeu sa-i vegheze pacea vesnica.
Dumnezeu sa-l o odihneasca in pace!
Avatar utilizator
constantanistor
 
Mesaje: 197
Membru din: 27 Feb 2006, 18:13

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde marmar » 18 Sep 2009, 06:49

E Groaznic!
Nu se poate!
Nu pot sa cred!
Aveam toata speranta!
Doamne, cate avea sa spuna, cate avea sa faca!
Atat de mult dorea sa vin la Piatra Neamt si in anul acesta! Atat de mult...
Dumnezeu sa-l odiheasca!
Prietenul meu, tatal meu, consilierul meu, Va rog, Domnule Romel, daca puteti sa ma iertati!
Imnul Scolii
Autor Romal Barjoveanu
http://scoala8pn.comze.com/

Parteneriate la Piatra Neamt la Casa Asociatiei Invatatorilor.
Imagine
Imagine
Imagine
Fiica de la Chisinau, Mariana!
Cer scuze de nemodestie, dar asa m-a numit dintotdeauna, fata mea, asculta fetita mea cea draga, auzi ce-ti spune tatal tau, ca e trecut un pic, tu sa asculti de tatal tau, de aici de la Piatra, Mariano, nu stiu ce faci tu acolo la Chisinau, dar de Craciun vii cu familia la Piatra, la parintii tai> Mioara si Romel!...
Un ecou permanent... inadusit acum de lacrimi... L-am simtit ca pe un adevarat tata!
Ultima oară modificat de marmar pe 18 Sep 2009, 04:20, modificat de 2 ori în total.
Avatar utilizator
marmar
 
Mesaje: 165
Membru din: 04 Ian 2007, 11:16
Localitate: or. Chişinău, Republica Moldova

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde vera2008 » 18 Sep 2009, 08:38

A plecat dintre noi un om minunat,prietenul tuturor didacticilor.A fost si va fi un exemplu pentru noi toti prin entuziasmul si puterea de munca. Probabil ca, acolo sus, D-zeu avea nevoie de un invatator asa ca el,ca sa-i invete pe Ingerasi buchiile abecedarului si l-a chemat la El.Suntem alaturi de familia indurerata. Dumnezeu sa-l odihneasca!
vera2008
 
Mesaje: 750
Membru din: 03 Ian 2008, 22:55

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde toni » 18 Sep 2009, 08:58

Forumul va fi de acum mai sarac...
Prezenta lui Romel Barjoveanu a insemnat mereu un plus de calitate. Interventiile lui vor ramane postate si pot fi excelente lectii de comportament pentru mai tinerii colegi. Ii multumesc ca mi-a oferit sansa sa colaborez la Antologia Didactic.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Amintirea lui ramane in sufletele didacticilor cat va exista acest site.
Inactivitatea este o treaba foarte grea. Intotdeauna se gasesc multi care se straduiesc sa te puna la munca. Oscar Wilde ( :D )
Avatar utilizator
toni
 
Mesaje: 177
Membru din: 20 Noi 2003, 00:32

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde codina2007 » 18 Sep 2009, 12:01

Dumnezeu sa-l ierte, odihnindu-l in adanca pace a lumii si sa-i aseze sufletul in Raiul Ceresc!
Avatar utilizator
codina2007
 
Mesaje: 359
Membru din: 29 Oct 2007, 20:18
Localitate: Focsani

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde duras68 » 18 Sep 2009, 13:40

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

Mezei Stefan
duras68
 
Mesaje: 13
Membru din: 08 Mar 2007, 23:37

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde emil » 18 Sep 2009, 14:00

Domnule Romel,
Ne e dor de mesajele dumneavoastra. La urma urmelor, internetul este atat de ... generos incat noi am putea sa credem ca dumneavoastra nu ati plecat nicaieri si sunteti mereu pe aici ca sa ne dati sfaturi...
Doar copiii aceia care va stiau in fata lor, fizic, cald si prietenos, vor plange.
Vor plange si toti cei dragi ai dumneavoastra.
Vom plange si noi, chiar daca ne amagim cu...internetul...
Dumnezeu sa va aiba in paza Lui!
Emil Onea
Avatar utilizator
emil
Site Admin
 
Mesaje: 2737
Membru din: 22 Oct 2003, 23:10
Localitate: Focsani

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde felicia_laura2000 » 18 Sep 2009, 14:08

Imi tremura mana pe taste si ma gandesc cat de frumos, de bun si de daruit trebuie sa fie un om pe care il admiram in tacere de la distanta si ii citeam toate gandurile si sfaturile. Am casigat multe de pe urma admiratiei mele secrete si acum ma simt cu un mare gol in suflet. Lacrimile vin fara sa fie chemate. Poate de acolo din cer ne va trimite ca de obicei un gand bun si o incurajare. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Ramai cu bine, Domnule Dascal Romel!
felicia_laura2000
 
Mesaje: 38
Membru din: 09 Oct 2006, 14:00

Re: PRINTRE LACRIMI...

Mesajde rofi3 » 18 Sep 2009, 14:09

Sa se odihneasca in pace!
rofi3
Site Admin
 
Mesaje: 1176
Membru din: 18 Dec 2008, 20:16

Următorul

Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori