Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Mesajde adriana1987 » 07 Aug 2011, 10:44

In principiu, eu mi-am propus urmatoarele:
-stabilirea comitetului de parinti
-discutii privind modelul de uniforma scolara
-lista de rechizite
-orarul clasei
-programul zilnic al scolarului
-completarea unor chestionare

Ce alte lucruri mai pot aduce in discutie la aceasta prima sedinta?

Cand ar trebui sa organizez aceasta sedinta, inainte de inceperea scolii sau in prima saptamana de scoala?

Multumesc anticipat!
adriana1987
 
Mesaje: 107
Membru din: 07 Aug 2009, 09:38

Re: Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Mesajde vagnetty26 » 09 Aug 2011, 23:18

Eu organizez sedinta inainte de inceperea cursurilor.
vagnetty26
 
Mesaje: 27
Membru din: 05 Iun 2007, 15:00

Re: Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Mesajde felixmunteanu » 10 Aug 2011, 23:58

Când?
Dacă ştii precis ce copii vei avea, poţi să o ţii înainte, dacă nu, după. Eu o fac întotdeauna în aceeaşi zi, după masa, sau, cel târziu, a doua zi. La noi se mai schimbă opţiunile chiar în prima zi, având mai multe şcoli în oraş, sau chiar la nivelul şcolii.

Alte subiecte:
Eu rămân cu copiii şi le dau să facă un prim desen (la alegere), le cer să recite, sau să cânte, sau să povestească ceva, ocazie cu care îi observ şi prezint câteva concluzii părinţilor. Cu această ocazie subliniez rolul important al grădiniţei. Astfel le dau părinţilor încredere în această instituţie pe care unii o văd ca pe o joacă, şi îmi arăt şi recunoştinţa faţă de colegele din preprimar (vorba circulă).
felixmunteanu
 
Mesaje: 756
Membru din: 15 Mai 2006, 10:29

Re: Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Mesajde lili_tipau » 12 Aug 2011, 10:00

Am facut la sfarsitul anului trecut prima sedinta cu parintii si am prezentat necesarul de rechizite, problema uniformelor scolare, prezentarea auxiliarelor scolare si obtinerea aceeptului pentru optionalul pentru anul acesta! A fost o intalnire interesanta care a inceput cu prezentarea cadrului didactic si al scolii.
Alte subiecte
Ma gandesc pe langa ceea ce am sa pregatesc elevilor pentru prima zi sa facem impreuna un lucru care sa ne implice elevi , cadru si parinti din start, in colaborarea pentru anul si anii ce vor urma si sa fie un ceva pentru completare, la inceputul tuturor anilor de scoala ce vor urma. Am ceva idei dar nu mi s-au cristalizat.
lili_tipau
 
Mesaje: 15
Membru din: 15 Mar 2006, 22:48

Re: Prima sedinta cu parintii la clasa 1

Mesajde adriana1987 » 13 Aug 2011, 10:27

Aveti dreptate, dna Felicia, parca mi-ati citit gandurile. Eu tocmai m-am transferat si voi preda la o alta scoala. Nu cunosc copiii, nu cunosc parintii. Stiu doar ca voi avea clasa intai. Stiu ca ideal ar fi sa ne cunoastem inainte de inceperea cursurilor, dar nu stiu exact cum as putea lua legatura cu toti. Inca din iunie de cand am dus foaia de decizie, intamplarea a facut sa cunosc o parte din colegi si cativa parinti.

Mai mult, ma gandeam ca ar fi interesant un "tur" al scolii ptr boboci. Imi aduc aminte si acum cand dna invatatoare ne-a spus cateva cuvinte de inceput, apoi ne-a prezentat toata scoala pe care mi-o inchipuiam ca pe un castel cu multe etaje. Era ptr prima data cand intrasem intr-o cladire si eram atatia copii la un loc. Imi aduc aminte ca imi era teama sa nu ma ratacesc. Eu am invatat la Liceul Pedagogic din localitate, asta ca sa va dati seama ca vorbesc de o scoala foarte mare. Ne-a explicat apoi ca vor veni eleve practicante care ne vor invata multe lucruri interesante. Ne-a prezentat fiecare coltisor al scolii. Ne-a explicat ce e cu abecedarul de pe banca. Ne-a intrebat pe fiecare cum ne cheama. Practic, atunci dupa festivitatea de deschidere ne-am cunoscut ptr prima data, nu inainte.

Presimt ca in septembrie am sa retraiesc aceste momente si, desi acum voi fi eu invatatoarea, si nu elevul, tot au sa ma incerce emotiile si entuziasmul de pe atunci. Fiecare inceput imi da fiori.
adriana1987
 
Mesaje: 107
Membru din: 07 Aug 2009, 09:38


Înapoi la Invatamant primar

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori