Depre titularizare istorie

Depre titularizare istorie

Mesajde alexia10miruna » 02 Iun 2006, 12:23

As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva! Tema "Continut stiintific" din programa pt. titularizare la istorie ce presupune? Va multumesc.
:?:
alexia10miruna
 
Mesaje: 3
Membru din: 15 Mai 2006, 12:45

Mesajde bere » 01 Aug 2006, 20:35

Citeste cartile noi de metodica ! :evil:
bere
 
Mesaje: 2
Membru din: 06 Ian 2006, 20:58

Mesajde doina_barsan » 01 Aug 2006, 20:38

bere scrie:Citeste cartile noi de metodica ! :evil:

De ce nu dai si o bibliografie? Ce inseamna noi? Depinde de sursele de informare ce este mai nou in domeniu.
Avatar utilizator
doina_barsan
 
Mesaje: 1710
Membru din: 01 Iun 2005, 20:56
Localitate: Bucuresti

Mesajde rosioru » 03 Aug 2006, 10:24

În alt topic de pe acest forum ("Ce părere aveţi") aţi spus că aţi fost la corectare la olimpiadă. Acest lucru prespune că aveţi un "nivel" corespunzător de cunoştinţe despre ştiinţa istoriei şi metodica istoriei recunoscut de către inspectorul de specialitate.
Îmi place să cred că întrebarea dvs. din prezentul topic este doar una retorică.
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta

Mesajde bere » 03 Aug 2006, 12:49

Didactica Istoriei -Stefan Paun- 2001 !
bere
 
Mesaje: 2
Membru din: 06 Ian 2006, 20:58

Mesajde alexia10miruna » 03 Aug 2006, 14:37

rosioru scrie:În alt topic de pe acest forum ("Ce părere aveţi") aţi spus că aţi fost la corectare la olimpiadă. Acest lucru prespune că aveţi un "nivel" corespunzător de cunoştinţe despre ştiinţa istoriei şi metodica istoriei recunoscut de către inspectorul de specialitate.
Îmi place să cred că întrebarea dvs. din prezentul topic este doar una retorică.

Problema pusa de mine nu se referea la ceea ce inseamna "continut stiintific". Cred ca nu am fost explicita indeajuns! Problema pusa de mine este formularea din cadrul programei pentru titularizare. La ce te poti referi (in cazul examenului):
1. la procesul insusirii continutului stiintific in scoala, ceea ce implica formarea si dezvoltarea gandirii istorice, rolul notiuninlor istorice, la stabilirea raportului dintre faptele si fenomenele istorice, la corelatii necesare in predarea istoriei etc.....sau...
2. la continutul invatamantului istoric ce presupune factorii care determina structura continutului stiintific in cadrul scolii, la transpunerea lui in planul de inv., programe, manuale, principiile didactice etc.?????? Si nu numai!
Este foarte mult(in cadrul unei teze scrise sa ai ca subiect o asemenea tema AMPLA , COMPLEXA) si...pe deasupra aceste aspecte ce se refera la continutul stiintific trebuie tratate si in alte puncte ale programei,astfel incat mi se parea inutila formularea simpla si poate chiar prea sec a unei asemenea teme, care se regaseste in celelalte teme) :?
Eu nu am fost in postura de a da acest examen anul acesta, sunt titular , dar am comparat programa aceasta noua de 2-3 ani cu cea dupa care am dat eu examen.Mi se parea mult mai clara si mai bine structurata programa de la metodica de acum 4-5 ani!
Imi pun acum intrebarea: daca un coleg al nostru are de sustinut acest examen, nu stapaneste bine un subiect si cere ajutor...cui sa il ceara daca nu altor colegi? Si acei colegi, daca cunosc problema, de ce nu raspund in timp util pentru a-i fi de ajutor celui in cauza, iar daca raspund o fac mult dupa sustinerea examenului....si o mai fac si oarecum rautacios????Oricum va multumesc!Sper sa mai colaboram...si VACANTA PLACUTA!
alexia10miruna
 
Mesaje: 3
Membru din: 15 Mai 2006, 12:45

Mesajde rosioru » 04 Aug 2006, 11:28

Pentru colega "alexia10miruna"
V-aţi necăjit degeaba...mai întâi nu aţi formulat precis întrebarea din topic. Din modalitatea formulării se înţelegea că este vorba despre "conţinutul ştiinţific de la disciplina istorie" (şi în acest caz îmi susţin ideile de mai sus). După precizările dvs. ulterioare m-aţi făcut curioasă să citesc şi eu noua programă (aprobată de M.Ed. C. în nov. 2004...şi eu sunt titular înainte de aprobarea acestei programe)... Din lectura acesteia "conţinutul ştiinţific" se regăseşte la Metodica predării istoriei, ceea ce schimbă datele întrebării.
Dacă citiţi topicurile de la disciplina "Istorie" poate aţi remarcat că răspund în timp util şi cât mai precis (în măsura posibilităţilor/cunoştinţelor) întrebărilor precise formulate de către colegi. Oricum consultarea bibliografiei recomandate în programă lămureşte toate temele.
Cât despre examenul de titularizare fiind unul solicitant (proba scrisă durează 4 ore) şi f. greu (volum mare de informaţii) cu siguranţă colegii care intenţionează să se prezinte la concurs (şi să obţină o notă bună) învaţă din timp (cu cel puţin 1-2 luni înainte)...astfel încât eventualele neînţelegeri de conţinut pot să fie lămurite din timp.

Cu toată consideraţia...
Avatar utilizator
rosioru
 
Mesaje: 305
Membru din: 06 Ian 2005, 17:17
Localitate: Constanta


Înapoi la Istorie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron