Metode de predare ?

Sectiune dedicata dialogului parinti-educatori

Metode de predare ?

Mesajde draggabi » 24 Feb 2011, 01:02

Expun aceasta problema aici dupa care ma voi adresa conducerii scolii... Este vorba despre o profesoara de istorie de la o scoala din Ploiesti care crede ca are o metoda de predare adusa din afara tarii si care se bazeaza pe conspectare si examinare elevi. Cred ca oricine poate sa fie profesor in cazul acesta... Vorbesc in calitate de parinte... Dupa o saptamana de pregatiri intense pentru olimpiada la lb. romana care a avut loc sambata si copilul a luat locul trei pe judet, marti a fost examinata... dar in ce mod... S-au format grupe de cate 6 copii care au fost pusi sa conspecteze...lectia la istorie, dupa care fiecare elev a fost pus sa predea celorlalti 5 ce a conspectat, dupa care au fost ascultati... nu a fost pusa o nota grupei, unii au luat 10, altii 6,5, etc ... Copilul meu a luat nota ...5... care in catalog nu stiu cum arata intre note de...10... pe linie. Oare aceasta profesoara are probleme psihice si nu a observat ca e o problema cu nota sau avea o problema strict personala si nu stia pe cine sa-si descarce nervii ??? Considerand ca este totusi profesoara, normal era sa se intrebe ce problema are copilul de a fost slab pregatita si sa ii mai acorde o sansa... Gresesc oare? In primul rand cred ca nu este o metoda de predare... oricine poate preda in felul acesta, si in al doilea rand am pretentia sa fie ascultat elevul la ce i s-a predat, nu la ce a conspectat... Nu stiu daca am dreptate sau nu... astept pareri. Stima...
draggabi
 
Mesaje: 3
Membru din: 02 Dec 2008, 15:17

Re: Metode de predare ?

Mesajde AnonimuldinRomania » 24 Feb 2011, 14:41

Consider că trebuie să înveţe la fel la toate materiile, nu să ignore istoria în favoarea limbii şi literaturii române. A procedat corect. De ce să o scutească de nota proastă? N-a ştiut, a fost pedepsită. Dimpotrivă, această notă ar trebui s-o ambiţioneze să înveţe la acest obiect.
Nu doresc decât o ţară mai bună. Totul ţine de temelie.
AnonimuldinRomania
 
Mesaje: 43
Membru din: 20 Ian 2011, 17:59

Re: Metode de predare ?

Mesajde draggabi » 24 Feb 2011, 15:13

AnonimuldinRomania scrie:Consider că trebuie să înveţe la fel la toate materiile, nu să ignore istoria în favoarea limbii şi literaturii române. A procedat corect. De ce să o scutească de nota proastă? N-a ştiut, a fost pedepsită. Dimpotrivă, această notă ar trebui s-o ambiţioneze să înveţe la acest obiect.


nu am zis ca nu trebuie sa invete, am zis ca nu a avut timp si cred ca este un motiv destul de bun, scoala acum se mandreste cu olimpicii si unii deja si-au stricat mediile, adio diploma de excelenta anul asta... si am uitat sa spun... aproape toti copii din clasa au luat 5 si 6, de vina sa fie oare copii sau metoda de predare a profesoarei ? Eu tin minte ca la scoala ne dicta dupa care a doua zi ne asculta la ce a predat, aici ii pune sa conspecteze dupa care ii asculta la ce a considerat elevul ca trebuie sa invete, deci nu i s-a impus sa invete ceva anume... hai sa gandim totusi. Voi face o sesizare si la inspectorat sa vad ce parere au niste oameni cu experienta... Stima !
draggabi
 
Mesaje: 3
Membru din: 02 Dec 2008, 15:17

Re: Metode de predare ?

Mesajde gsigsi » 24 Feb 2011, 16:58

Consider ca profesoara de la clasa a gresit daca nu a predat ea lectia .Si eu sunt profesoara dar nu pot sa pretind elevilor sa-mi spuna ce eu nu le-am predat .Merita sa vorbiti cu dansa si apoi sa mergeti la director . Pentru un copil olimpic eu i-as acorda o a doua sansa .Sunt putini astfel de elevi.Succes!
gsigsi
 
Mesaje: 4
Membru din: 21 Sep 2010, 23:14

Re: Metode de predare ?

Mesajde draggabi » 24 Feb 2011, 17:19

gsigsi scrie:Consider ca profesoara de la clasa a gresit daca nu a predat ea lectia .Si eu sunt profesoara dar nu pot sa pretind elevilor sa-mi spuna ce eu nu le-am predat .Merita sa vorbiti cu dansa si apoi sa mergeti la director . Pentru un copil olimpic eu i-as acorda o a doua sansa .Sunt putini astfel de elevi.Succes!


Multumesc pentru sustinere, asa voi face...
draggabi
 
Mesaje: 3
Membru din: 02 Dec 2008, 15:17

Re: Metode de predare ?

Mesajde carmencreanga » 25 Feb 2011, 00:24

Urmarind cele expuse de dvs., va pot spune ca este vorba despre o metoda -"JIGSAW (MOZAIC)".Postez si cateva date despre aceasta:
Jigsaw (în engleză jigsaw puzzle înseamnă mozaic) sau “metoda grupurilor interdependente” este o strategie bazată pe învăţarea în echipă (team-learning). Fiecare elev are o sarcină de studiu în care trebuie să devină expert. El are în acelaşi timp şi responsabilitatea transmiterii informaţiilor asimilate, celorlalţi colegi. Metoda presupune o pregătire temeinică a materialului dat spre studiu elevilor. Educatorul propune o temă de studiu pe care o împarte în patru sub-teme. Pentru fiecare temă în parte educatorul trebuie să dea un titlul, sau pentru fiecare să pună o întrebare. Fiecare membru al grupei va primi ca obiect de studiu materiale necesare fiecărei sub-teme, pentru care va alcătui şi o schemă. La sfârşit elevii îşi comunică ce au învăţat depre sub-tema respectivă. Aranjarea în clasă a grupurilor trebuie însă să fie cât mai aerisită, astfel încât grupurile să nu se deranjeze între ele. Obiectul de studiu poate constitui şi o temă pentru acasă, urmând ca în momentul constituirii mozaicului fiecare “expert” să-şi aducă propria contribuţie.
Metoda se poate utiliza cu succes la orice disciplina, atat la clasele primare (personal am utilizat-o la clasele a III-a si a IV-a), cat si la celelalte cicluri de invatamant. Depinde de maiestria fiecarui cadru didactic....in modul de utilizare al acestor strategii didactice interactive.
Succes in rezolvarea problemei! (Mai intai, parerea mea, ar fi bine sa discutati cu d-na profesoara.)
"Un om adevarat face binele fara a se gandi la urmari." (G. Calinescu)
Avatar utilizator
carmencreanga
 
Mesaje: 8598
Membru din: 01 Apr 2009, 17:05

Re: Metode de predare ?

Mesajde valimatiuta » 25 Feb 2011, 23:19

Ai expus metoda atat de frumos, Carmen, incat nu pot sa nu intervin!
Dupa cum bine spuneai este o metoda de invatare (una din multe altele!), nicidecum de evaluare.
Intaresc ideea discutarii cu profesoara mai intai, stimate parinte cu un asemenea minunat copil. Nu cred ca prof. in cauza nu apreciaza valorile si nu va actiona in consecinta. Pe de alta parte "scoala pentru elev" ... si mai ales in acest caz!
Apreciez si interesul parintelui pentru succesul copilului sau!
Parca sunt din ce in ce mai putini asemenea parinti ... si-atunci ... .
Avatar utilizator
valimatiuta
 
Mesaje: 2535
Membru din: 15 Mar 2007, 15:19
Localitate: Bihor


Înapoi la Parintii intreaba, educatorii raspund

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori